2014. okt 27.

Figyelem! Mindjárt bármi történik!

írta: E_S
Figyelem! Mindjárt bármi történik!

Megszületett a csattanós válasz a tegnapi tüntetésre.

Bencsik András kitépett faroktollát forgatta lehengerlő magabiztossággal, fényt gyújtva a sötét éjszakában.

Hogy igazát bizonyítsa, tudása gyöngyeit két marokkal szórta közénk, érdemtelen disznók elé.

Kezdetnek tisztázta, hogy az USA nem a barátunk, ellenben háborút akar. Ez abból is jól látszik, hogy 1956-ban nem védte meg országunkat a szovjet tankoktól.

Csöndesen jelezném: Putyin (akit nagyon szeretünk mostanság) NEM a kártékony USA követe, 1956-ban NEM kimondottan amerikai tankok vonultak be az országba. Orbán Viktor a daliás időkben NEM azt ordította, hogy "Amcsik haza!" Nekem úgy rémlik, akkor a ruszkikat nem szerette, de ez mára elmúlt neki. Szóval kicsit zűr van a mondanivalóban.

Az is kiderül a remek írásból, hogy a gonoszdi USA érdekeinek tesz keresztbe az önállósodási törekvésektől forrongó magyar nép. Az lenne a kérdésem, kitől óhajtunk önállósodni? Amennyire mi, vidékiek tudjuk, nem tartozunk az Egyesült Államokhoz. Az USA érdeke ebben az esetben az Unió egyben tartása, amit mi heroikusan veszélyeztetünk? Vagy az USA maga az Unió? Hogy van ez, kérem szépen?

Van kedvenc mondatom, ezt ki is emelem. Zsenitől tanulni soha nem szégyen. 

"Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani."

Hogy mi történt? Már most biztosan tudható, hogy az Orbán-kormányt a büdös életben nem lehet leváltani? Később sem? Soha? Aztán meg miért nem? Demokráciákban az úgy szokott lenni, hogy amennyiben egy kormány méltatlanná válik a feladatra, a nép leváltja. Diktatúrákban meg úgy szokott lenni, hogy a rossz kormányt a nép elzavarja. Olyan kormány még soha, sehol nem volt, amit így, vagy úgy ne lehetett volna megfosztani a hatalmától. 

Kedves dolog már most leszögezni, hogy Orbánt csak az árulóvá vált belső ellenzék foszthatja meg hatalmától. Eleve is kedves dolog leárulózni bárkit, aki nem feltétlen híve a miniszterek elnökének, mert estleg hibásnak érzi a folyamatokat. Komolyan! Az korrekt és igaz érv, hogy az árulásra az USA által kirobbantott, "úgynevezett" korrupciós botrány jó példa.

A gond csak az, hogy nem mindenki hülye ebben az országban. A többség képes használni az agyát, akár önállóan is. A Fidesz szavazók is! Akár még arra is gondolhat ez a gondolkodó többség, hogy a korrupciós botrány rohadtul nem "úgynevezett", hanem kőkemény valóság. Ráadásul nem most kezdődött és nem ez az egyetlen eset történt. Az USA nem robbantott ki semmit. Jelezték a kormánynak, hogy bizonyos - kormányközeli - személyeket nem engednek be az országukba. Hogy ez kiszivárgott és felbőszített annyi embert, az nem véletlen. A kiszivárogtató miben reménykedett? Hogy hadat üzenünk az USA-nak, féktelen haragunkban, amiért igaztalan vádakkal illeti szeretett kormányunkat? Ha így volt, ez nem jött be.

Az USA-ra való mutogatás helyett célszerű lenne a nagyszerű kormánynak átlátható módon kivizsgáltatni az esetet (ha már lendületbe jöttek, esetleg a többit is) és tájékoztatni a lakosságot. Tudom, eddig jól működött a :"Ha bűncselekményről van tudomása, kötelessége jelenteni a megfelelő szerveknek!", hiszen a "megfelelő szervek" farokfelvágva rohantak házkutatást tartani a feljelentőnél, miközben a feljelentés tárgyával nem foglalkoztak. Ha történt is feljelentés a nyomozó szervek részéről, az ügyészségen túl alig jutott. Biztos ami biztos alapon a törvényeket folyamatos gyurmázással olyanná alakította a kormány, hogy bármi, minden elkenhető és jogilag igazolható legyen. Innentől kezdve minimum cinikus dolog követelni az USA-tól, hogy azonnal nevezze meg a bűnösöket, ugyanis az USA nagy ívben tesz a követelőzésre, nem dolga a magyar hatóságok helyett nyomozást végezni, plusz (állításuk szerint) már évek óta, több ízben jelezte a kormánynak és hatóságoknak a problémákat, felajánlotta a segítségét azok feltárásában és a most kitiltott, kormányközeli személyek névsorát is közölték. Tudom én, hogy nem könnyű észben tartani ezeket az eseteket. Gulyás Gergely például egy naívát meghazudtoló, elkerekedett szemű csodálkozó fenomén, amikor megtudta (egy riportertől), hogy a parlagfű irtására felajánlott adószázalékot irodabútorokra és autó vásárlásokra költötte a minisztérium. Ha a kormány esetleg nem tudja követni a tulajdon ballépéseit, szívesen segítünk, csak szóljanak.

Ettől függetlenül, a tervezett internet-adó elleni tüntetésnek nem sok köze volt ahhoz, hogy az USA sunyi módon le akarja rohanni kicsiny, ám bátor országunkat.

A feszültség a társadalomban folyamatosan növekszik. Sokan, Fidesz és nem-Fidesz szavazók érzik egyre pocsékabbul magukat, mert semennyi hazugság, torzított statisztika sem képes elfedni a tényeket a végtelenségig. Az internet sokaknak (nekem is) a szabadság egyfajta megnyilvánulása. A felháborodás jogos és érthető, felesleges az USA-ra, a belső árulókra, vagy a bantu varázslókra kenni. Ha a kormány nem változtat a politikáján, ha továbbra is a harci retorikában merül ki a kommunikáció, ha nem kezd érezhetően javulni az ország helyzete, hamarosan el fog jönni az az idő, amikor már azért is százezrek vonulnak az utcára, mert felemelték a rózsaszínű vietnami papucs adóját. Ha egy edényben túl nagy a nyomás, az utat tör, vagy szétrepeszti az edényt.

Amikor árulót kiáltanak, ne felejtsék el: a tegnapi tüntetésen sok Fidesz szavazó is részt vett, élve azon jogukkal, hogy kifejezzék nemtetszésüket a kormánnyal szemben. Mert van joga a Fidesz szavazónak is tiltakozni, a Fidesz ellen szavazónak is, meg mindenkinek, aki ebben az országban él. Ez nem árulás, csak természetes felismerése annak, hogy nem jó irányba haladunk. Nem jelenti azt, hogy holnap az MSZP-t óhajtja a nép kormányra segíteni, hanem azt jelenti: baj van, elégedetlenség van és változtatni kell. Sürgősen.

A Békemenet nagyon hasznos dolog. Sok idős embernek nyílik módja sétálni a friss levegőn, beszélgetni a régi szép időkről, megmozgatni az öreg csontokat. De legyünk korrektek! Semmi óriás plakát, sem reklám, fizetett hirdetés, az ingyenes önkormányzati lapokban terjesztett propaganda! Ne szervezzenek busz-karavánokat, ne hozzanak külföldi vendég-hadakat, ne utasítsanak közmunkásokat, kiszolgáltatott munkavállalókat a részvételre. Tessék szépen meghirdetni a neten (az még ingyen van, ha nem számoljuk az előfizetési díjat, a 27%-os ÁFA-val, amit a már busásan adóztatott keresetünkből fizetünk), aztán menjen mindenki saját erőből, akit a békevágy hajt. A "szeretet és összefogás ereje" elég kell legyen a tömegek megmozdításához, amivel kétségtelenül ki akarnak valamit fejezni. Ha kiderül, mit is fejeznének ki, árulják el nekünk, tudatlanoknak is!

Addig is érdeklődve várom a "bármi" megtörténtét.

bencsik_tuntet-600x363.jpg 



Szólj hozzá