2015. jan 13.

Ellen-alternatív-unortodox akcióterv

írta: E_S
Ellen-alternatív-unortodox akcióterv

Úgy röpködnek az országvédelmi akciótervek, mint nyáron a legyek.

Nem elég csapás az, hogy a mindenki által erősen tisztelt Rogán Antal bejelentette, előre hozza a kormány a fene-tudja-mikorhoz képest az országvédelmi akciótervnek elkeresztelt néphülyítést, most még az ellenzék is beszállt a buliba, mert ők meg alternatív országvédelmi akciótervet készítenek. Holott meg kellene végre találni a saját útjukat, a saját hangjukat és elindulni valamerre. Nem a kormánypárt által kijelölt úton. Szerintem.

Habár az elnevezés is eszelős kreténség, természetesen én sem maradhatok ki az akcióterv gyártásból, elvégre egy valóságos Napóleon van a hátizsákomban. Mindjárt a marsallbot mellet.

Meg kell védeni az országot, ez már jó ideje világos. Momentán nem a külföldi hadaktól.

Nem sokat lendít a dolgokon, hogy a kormányzati kommunikátorok, agitátorok és exkavátorok többször tagadtak ki a polgárok soraiból, mint ahányszor nem. Mert szerintük az igaz magyar ember a kormánypárt(ok) ámokfutását támogatja, aki nem így tesz, az hazaáruló. Meg ellenség. Meg takarodjon innen. A magam részéről nem tartok még a takarodásnál, de a hócipőm alaposan telítődött ezzel az ócska dumával.

Kezdésnek minden közpénzből fizetett kormányzati alkalmazott lesz szíves bemutatni a feladata ellátására őt alkalmassá tevő dokumentumokat, bizonyítványokat. A fociklubb tagsági ez esetben nem jó. OKJ vizsga sem. Ugyanők számoljanak el az eddigi ténykedésükkel, bevételeikkel, kiadásaikkal és azzal, hogy a két szám különbségén felüli vagyongyarapodást hogyan hozták össze.

Amelyik közpénzből fizetett köztisztviselő akár csak egyszer is külföldről fizetett ügynöknek, árulónak, idegenszívűnek merészeli nevezni, vagy bármi hasonlóan idióta jelzővel illeti az őt alkalmazó munkáltatóját (jelesül bármely magyar állampolgárt), az a következő 20 évet közhasznú hólapátolással köteles tölteni.

Az a közpénzből fizetett köztisztviselő, aki külföldi, vagy hazai lapoknak nyilatkozva, küldöldi, vagy hazai rendezvényen megszólalva kárt okoz, hülyét csinál ebből az országból, az szintén hólapátolással tölti a nyugdíjig hátralévő idejét.

Az a közpénzből fizetett köztisztviselő, aki szóban, írásban, vagy dalban hazugságokat hirdet, tudatosan, vagy tudatlanságból ostobaságokat beszél, takarodjon a közéletből.

Az az újságíró, aki nem a legjobb tudása szerinti valóságot, hanem a tömegek becsapására alkalmas hazugságokat terjeszti, mégpedig tudatosan, a jövőben közmunka keretében tisztítson árkot.

Az a vállalkozó, aki a politikusokhoz fűződő kapcsolatának eredményeként, mások rovására, esetleg mások kifosztása, ellehetelenítése révén tett szert a bevételeire, bíróság előtt feleljen a tetteiért, teljes vagyonával és családtagjai vagyonával fedezve az okozott károkat.

Az a közpénzből fizetett köztisztviselő, aki hivatali befolyását nem a polgárok, hanem bármely párt, személy, vagy akár önmaga érdekében használta fel, bíróság előtt feleljen.

Minden közpénzből fizetett köztisztviselő, aki tevőlegesen, vagy hallgatólagosan kárt okozott az ország polgárainak, mondjon le a hivataláról, a hivatali ideje alatt felvett juttatásokat fizesse vissza az államkasszába, a jogtalan gazdagodással számoljon el, akár belföldi, akár külföldi számlákról legyen szó.

A közpénzből fizetett köztisztviselők házastársai, élettársai, akik tudtak visszaélésekről és nem tettek bejelentést, ellenben maguk is haszonélvezői voltak a jogtalan előnyöknek, szintén ne kerülhessék el a felelősségre vonást.

Mindazok, akik a fenti csoportok valamelyikébe tartoznak, soha többé ne kaphassanak megbízást közfeladat ellátására, ide értve a parkolóőr státuszt is.

Miután sikeresen megtörtént a nagytakarítás, lehet kezdeni az építkezést.

Valóban hozzáértő, becsületes szakemberek segítségével létre kell hozni egy mindenki számára elfogadható alkotmányt. Helyre kell állítani a választási rendszert, a jogrendet és ki kell dolgozni a gazdaság működéséhez szükséges koncepciókat. Szakemberek és szakmai szervezetek bevonásával talpra kell állítani a szociális rendszereket, át kell alakítani az adórendszert, ki kell dolgozni az oktatási és egészségügyi reformokat. Helyre kell állítani az ország külkapcsolatait, rendezni kell a belső feszültségeket.

Nekünk, mezei polgároknak pedig be kellene látnunk, hogy csak együtt, közösen tudunk bármit tenni önmagunkért, külön-külön nem. Bátran lehet nem szeretni ezt, vagy azt a pártot, ezt, vagy azt az embert. De tudomásul kellene venni, hogy joga van a másiknak máshogyan látni, értelmezni, gondolni dolgokat. Joga van bárkinek ahhoz is, hogy megváltoztassa a véleményét bizonyos dolgokban, ha úgy tartja helyesnek.

Azt is be kellene látni, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok nélkül nem fog menni, ahogyan az ellenzéki pártok sem jutnak sehonnan sehová a támogatásunk nélkül. Pontosabban nem őket kell támogatni, hanem a közös célt. A választásokon (ha lesznek) kell azt eldönteni, hogy kik jutnak be a parlamentbe és kik nem. Remélhetőleg sok ilyen párt lesz (most ellenzékben lévők és még meg sem alakultak vegyesen).

Ha nem pártokra óhajtunk szavazni, akkor annak a módját szintén szakemberek, szakmai szervezetek és civil csoportok dolgozzák ki.

Felejtsük már el azt, hogy ki kivel, hová nem hajlandó. Mindenki magyar, mindenki ember és mindenkinek csak egy szavazata van, legyen az pénztáros, atomtudós, vagy politikus.

Országunk is ez az egy van, életünk is csak egy (amennyiben nem bízunk őszintén a reinkarnáció lehetőségében). Ha nem óhajtjuk az elkövetkező évtizedet a mostani módon leélni, nem vágyunk vissza 8-18-28 évvel korábbi életünkbe és nem tervezzük a jövőnket egy mindjobban szélsőséges és rasszista párt kormányzása alatt, akkor célszerű lesz elgondolkodni.

Addig is, a magam részéről elérhető távolságra készítem a lapátot(alternatív ásót) és aki országvédeni és akciótervezni akar a közelemben úgy, hogy az csak az ő érdekeit szolgálja, pofán verem vele.

shovel.jpg

 

 

Szólj hozzá

politika kormány társadalom