2016. sze 25.

Ezek találtak maguknak egy új Kádárt

írta: E_S
Ezek találtak maguknak egy új Kádárt

orban_nyugdijas_kezcsok.jpg

2008. 02. 28.: Orbán Viktor Budapesten a XVII. kerületben kampányolt az egészségügyi népszavazás ügyében, ahol egy idõs úr kezet csókolt neki. Fotó: Vörös Szilárd

Szerző: Tamás Róbert

Közös nyilatkozatot adtak aki a magyarországi szerzetesrendek. Kérik a politikusokat, hogy legyen vége a gyűlölködésnek. Jó és nagyon fontos ez a közlemény.

Azonban azt gondolom, hogy rossz oldalról közelítünk a problémához. Az idegengyűlölet létező probléma, de ezt éppen az a kormány szítja minden eszközzel és rengeteg pénzért, amely kormánynak soha nem lehetne feladata a polgárok hergelése és a félelemkeltés.

Azonban lényegében a kormány nem a menekülteket és migránsokat gyűlöli. Ez az Európát sújtó menekülthullám nem más, mint egy eszköz az Orbán-kormány kezében. Eszköz, ami nagyon hatékony a társadalom megosztottságának további fokozásában. Normális helyen ezt nem is értenék, de ebben az országban most ez van.

A menekültek és migránsok tökéletes eszközt adtak a hatalom kezébe. A gazdaság nem működik, az egészségügy, az oktatás romokban. Az ország fele szegénységben él, a munkaképes korban lévő lakosság 10 százaléka külföldre menekült. Az elégedetlenség egyre nő. A kormány minden eszközzel meg akarja nyerni a következő választást. De addig is el kell terelni a lakosság figyelmét a napi szinten kipattanó botrányos ügyekről. Voldemorttól Mészáros Lőrincig, Matolcsy Györgytől Orbán Ráhelig ezernyi olyan történet van, amelyek bármelyik másik országban a kormány bukását jelentenék.

Márpedig az Orbán-kormány nem bukhat meg, mert a kipattant, napvilágra került mocsok csak a jéghegy csúcsa, ezeknél is nagyságrendekkel komolyabb takargatnivalók vannak a felszín alatt. Egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy a társadalom ezekre a kérdésekre figyeljen.

A félelemkeltés, a folyamatos fenyegetettség-érzés erősítése nagyon fontos. Ahogy fontos annak a tudatosítása is, hogy a halálos veszedelemtől kizárólag csak Orbán Viktor képes megvédeni az országot. Ezért megy egyre lejjebb a kormánypropaganda, ezért vonja bele az emberek személyes életét is.

  • Jönnek a migránsok és megerőszakolják a nőket.
  • Kirabolják a járókelőket.
  • Elveszik a munkát.
  • Lemészárolják a keresztényeket.
  • Beköltöznek a szomszédodba.
  • Megrontják a gyermekeidet.
  • Miattuk nem jut segély a romáknak.
  • A rokkantaknak sem jut segély.
  • A munkanélküliknek sem.
  • Miattuk családok kerülnek az utcára, mert kell a lakás a migránsoknak.

Nem általában, hanem konkrétan a Kovács családnak Hódmezővásárhelyen, a Varga családnak Csongrádban, a Tóth családnak Zalalövőn jelentenek személyes fenyegetést.

Márpedig a választáson nem a menekültek és nem a migránsok fognak szavazni, hanem te, én, a szomszédom. És amennyiben tudható, hogy te, én, a szomszédom nem a Fideszre voksolnánk, minket kell elhallgattatni, megfélemlíteni, elüldözni, megtörni.

Például azzal, hogy a saját híveiket a többiek ellen hergelik. A hívek pedig mennek, nyomulnak, támadnak. A tulajdon honfitársaikra. Ha bármelyik kormányhaknin készült fotókat, ami a kamunépszavazást népszerűsíti megnézzük, szinte kizárólag nyugdíjaskorú, zömében nőnemű közönséget látunk. Agg hölgyek csodálják ájultan Lázárt, Bayert, Nógrádit. Mindenkit.

Ez szinte hihetetlen, hiszen éppen ők azok, akik megélték az egypártrendszert, tudják, milyen félni a hatalomtól és azt gondolná az ember, tanultak a múltból. De valójában logikus, hogy ők támogatják Orbánt. Egy olvasói komment mindent megmagyaráz és annyira igaz, hogy nincs is szükség további magyarázatra.

Találtak maguknak egy új Kádárt.

Így. Ezeknek az idős embereknek nem demokrácia kell, hanem egy erős vezető, aki gondoskodik róluk. Akkor is, ha egyébként őket éppen annyira magasról lesajnálja, mint mindenki mást. Nekik kell valaki, akiben hihetnek, akiért rajonghatnak. Kell egy hős, egy ikon, akiért maguk is harcba indulhatnak, akit védhetnek. Mert így érzik, hogy ők is számítanak, rájuk is figyel valaki, ők is fontosak.

Az a nagyon nagy szerencsénk, hogy nem minden idősebb ember ilyen. Sokan nagyon is jól emlékeznek azokra az időkre, amikor félni kellett, felismerik a jeleket és nem akarják, hogy visszatérjen a rettegésre, parancsra, feljelentésre, bosszúállásra épülő társadalom.

De akik nem ilyenek, azok bemasíroznak a Fidesz-akolba, isszák hazugságokat. A migránshordáktól rettegő, nemzeti együttműködés rendszerébe kovácsolt, a vezéren vallásos áhítattal csüggő hívek aztán bevethetők a harcban. Abban a harcban, ami semmi másról, mint a nem kormánypárti polgárok letiprásáról szól. Meg a hatalomról és sok, nagyon-nagyon sok lerabolható pénzről.

A kormánypártnak nagyjából 1,5 millió fix szavazója van. Pontosabban Orbánnak, mert nélküle a párt egy lyukas vödröt nem érne. Ennyi ember van arra, hogy a többit, a többséget elbizonytalanítsa, megfélemlítse, az őrületbe kergesse, reménytelenségbe hajszolja.

A menekültek-migránsok ügye csak egy bunkósbot a hatalom és híveinek kezében. Mert aki nem harcol ellenük, az nem szereti a hazáját, nem ember, elveszítette a jogát arra, hogy magyar legyen. Márpedig aki nem ember és nem magyar, azzal bármit lehet tenni.

Nem történik más, mint a kisebbség diktatúrája a többség felett. A migránsok és menekültek pedig pajzsként szolgálnak egy hataloméhes, korrupt csoport számára. Erről szól a történet, semmi másról. Ha reggelre az összes menekült és migráns eltűnne egész Európából, ezek akkor is tovább harcolnának ellenük. Bármit, csak gondolkodni és önmagukkal szembenézni ne kelljen.adomany

Szólj hozzá

politika kormány hazugság reménytelenség kivándorlás Orbán Viktor