2014. jan 05.

Kedves Ellenségem!

írta: E_S
Kedves Ellenségem!

Hosszasan bámultam a legújabb rezsiharcra felhívó levelet. Elsőre azt gondoltam, megőrültem. Aztán rájöttem, nem én bolondultam meg.

Ilyen a Világon nincs, mint ebben a jobb sorsra érdemes országban. Először is, ki csökkentette a rezsit? Nem a kormány? Mert ezt a penetráns levelet konkrétan a Fidesz írta. Márpedig (elméletben) a Fidesz egy párt, ami nem azonos Magyarország kormányával. Elméletben. Mert gyakorlatban de, viszont eléggé szét tetszettek csúszni agyilag, ha ezt már nyíltan le is írják.

Ki fogalmazta ezt a bárgyú, agyatlan irományt? Honnan ez a retorika? Az egész elv, a háborúra szólító lózungok hogyan kerülnek elő ebben az évben, ebben az országban, ezen a földrészen?

Utoljára egy kisnövésű, kefebajuszos illető operált ezzel, de annak a történetnek ismerjük a végét.

Itt viszont más a helyzet. Vagy úgy gondolják, kedves Fidesz, hogy dugóhúzóval és habverővel felfegyverkezve lerohanjuk Európát? Mit Európát? A Világot!

Lenne néhány javaslatom. A beszédírókat nagyon sürgősen le kell cserélni. Ami működik egy termékbemutatón, az nem feltétlenül jó egy egész országnak. Az előbbi esetben ugyanis második gyermekkorukat élő szerencsétleneket paliznak be pofátlan, műveletlen, viszont gátlástalan illetők. A cél, hogy a nyomorult kis nyugdíjukból ne gyümölcsöt, sajtot vegyenek, ne utazzanak, hanem mágneses karkötőt, masszírozós hokedlit, az örök élet vizét előállító szerkezetet vásároljanak sok pénzért. Mert ama illetők ebből élnek. Ugyanis egyrészt nem akarnak dolgozni, másrészt nem értenek semmihez. Azt azonban ezennel kikérem magamnak, hogy engem korlátozott értelmi képességekkel rendelkező, hiszékeny "alanynak" tekintsenek!

Ugyanis az Önök köré tömörült főemlősök csoportja nem azonos az ország lakosságával. Sem értelmi színvonalát, sem erkölcsi értékrendjét, sem pedig eszmeiségét tekintve. Itt lehet a baj. Úgy tetszettek járni, mint a nem túl okos, csúnyácska, ámde tehetségtelen színésznő, aki kapcsolatai révén sztárrá avanzsált. Első körben elhiszi önmagáról, hogy szép is, okos is, tehetséges is. Hogy ezt az elméletet alátámassza, kizárólag nálánál butább és csúnyább emberekkel veszi körül magát. Aztán hamar valósággá válik az elmélet, mert tényleg! Ő szép, okos és tehetséges. A gond az, hogy ez csak abban a közegben igaz!

Na, ilyesmi történhetett Orbán Viktor környezetében is. Attól, hogy ezeket a harci leveleket kiagyaló, azokat megíró illetők utoljára a Timur és csapatát olvasták, vannak bőséggel olyanok, akik szoktak gondolkodni is. Akkor is így van ez, ha onnan nem látszik. 

Tehát azt javasolnám, hívjanak egy agydokit. Az nyálazza végig az alkalmazottakat a Fidesz, a kormány és Orbán Viktor környezetében. Akinek az agykapacitása nem éri el egy hintalótól elvárt szintet, azt tessenek lecserélni. Aki értelmesebb, annak meg a gerince törött, de azzal nincs mit kezdeni.

Második lépésben döntsék el, hogy a Fidesz, vagy a kormány harcol a rezsisárkánnyal? Ha a kormány, akkor ne irkáljon levelet a Fidesz. Ha a Fidesz, akkor ezt tessenek elmagyarázni, mert nem értem.

Azt is döntsék el, mit szándékoznak csinálni a Magyar Csapat álnéven összetoborzott gyülekezettel? Mert ha választást nyerni, akkor ehhez nincs köze a rezsinek. Ha harcolni az elnyomó multik ellen, ahhoz meg a Fidesznek nincs köze ezen a módon.

A pénzt ki és mihez kunyerálja a mellékelt csekken? A kormány lejmol tőlünk? Na de kérem! A Fidesz koldul? Ennyire szar a helyzet?

Várom válaszukat.

1rezsi_1.jpg

Szólj hozzá