2014. jan 06.

Orbán Viktor, a sajtómunkás

írta: E_S
Orbán Viktor, a sajtómunkás

Végre, annyi rossz hír után öröm költözhet a szívekbe! Minden bánat, gond, nehézség...huss a francba.

Orbán Viktor (éljen! éljen! éljen!) újságíró lészen. Ne tessék rohanni a szilveszterről megmaradt pezsgőért...azért a régi állását is megtartja. 

Mint olvasom, a lap alapítása teljes titokban történt (biztosan ezért van teli a média a hírrel). A nevezett havilap Magyar Krónika néven fog megjelenni. Ez nem tévesztendő össze a Montreáli Magyar Bizottság által működtetett Magyar Krónika című lappal - ez a Magyar Krónika igazi hungarikum lesz. A miénk, ősmagyar, nyereg alatt nyomtatott.

Mint olvasható,  az újság havi 10 000 példánnyal indul, vastag papíron (nagy hiba!), díszes kiadásban. Kapnak belőle ingyenesen határon innen és túl könyvtárak, állami vezetők, iskolák, meg aki jó volt a múlt évben. A többi halandó megvásárolhatja, már ha szét nem kapkodják idejekorán az orra elől.

A lapba maga Orbán Viktor rendszeresen írni szándékozik. Azt csak én remélem csöndesen, hogy Matolcsy is ezt teszi, hiszen nehéz nélkülözni a korszakalkotó gondolatait. Ímhol, a Kerényi-Bencsik páros által lefektetett zsinórmérték egy apró darabkája.

"A Magyar Krónika célja

a legjobb szerzők megnyerése, kik számlaképesek, s hajlandóak hónapról hónapra megnyilvánulni e folyóirat hasábjain.

A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond.

A Magyar Krónika jelszava: keresd a jót.

Legjobbjaink a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják. Ha egymásban találják meg a jót, azt is megírják. Itt ne legyen bozótharc. Baráti tűz sem. Kell a jó, a szép, az igaz, az érvényes gondolat, a tanítás, a pozitív energia és a szövetség. Kell az igen. Igen, keresd a jót.

Jó volt a színdarab. Megírom. Lebilincselt a koncert. Megírom. Kinyílott a pitypang. Megírom. A kormánybiztos a televízióban elkápráztatta a kérdezőbiztost, idős művészünk csinált egy szép filmet, a biopiacon sárga volt a pecsenyekacsa, megírom. Csökkent a rezsim. Megírom. Ellenfelem jól szólalt meg. Megírom és megdicsérem.

A Magyar Krónika szerzői szellemi életünk meghatározó személyiségei. Akikből nem önbizalomhiány árad, hanem derű, hit és szakmaiság"


Tehát lett nekünk egy csodás új lapunk, a kultúra e gazdagon buzgó forrása. Hamarost meríthetünk kiapadhatatlan vizéből, megtudhatjuk, miért jó Fideszesnek lenni, miért a Fideszes a legboldogabb, legszebb, legokosabb, legmagyarabb, legkeresztényibb, legeurópaibb (már ha maradunk tartósan a földrészen). 

Olyan zseniális szerzők korszakos cikkeit olvashatjuk majd a hírek szerint, mint Orbán Viktor (éljen! éljen! éljen!),Bayer Zsolt, Kondor Katalin, Csontos János, Szentmihályi Szabó Péter, Kudlik Júlia, Balog Zoltán, Kövér László, Matolcsy György, Fónagy János, Deutsch Tamás...Istenem, csak győzzem kivárni!

Lesz benne a hírek szerint Hasáb névre keresztelt rovat, melynek célja

"A hasábírás célja a szellemes és rövid forma megalkotása. E műfajban a balliberális oldal jelenleg verhetetlen. Tehát: saját műfajában kell legyőznünk az ellenfelet"


Már most biztos vagyok benne, hogy Kövér fogja vinni a prímet ebben a műfajban. Azt nem tudom, humor rovatot terveznek-e, de amennyiben igen, ott talán Áder-Kövér humorista párost tudnék elképzelni.

A tervek szerint májusban megjelenő lap főszerkesztője Bencsik Gábor. Nem, nem a békemenetes Bencsik. A testvére. Hiába, amelyik családban a tehetséget nagy kanállal ették, annak látszatja is van.

Már unjuk a focit? Lehetséges, hogy amennyiben újabb 4 évre marad nekünk Orbán Viktor, akkor kiadókat, nyomdákat fog építeni szerte az országban?

Mindenesetre a balliberális sajtó kezdhet remegni. Vagy ijedtében, mert Kövér könnyeden szellemes stílusban porig alázza őket, vagy, mert nem nagyon telik tüzelőre a szerkesztőségben. Jelentsen vigaszt, hogy várhatóan az újszülött lapnak nem lesznek anyagi gondjai. Ki tudja, még a Közgép is ott fog hirdetni...Mindenesetre a tervek szerint a szerzők havi 1 (egy) cikküket 50-200 000 Ft+ÁFA javadalmazás mellet alkothatják bele a Magyar Krónikába.

 

Szólj hozzá