2014. jan 07.

Gyurcsány szűzhártyája

írta: E_S
Gyurcsány szűzhártyája

Már megint Gyurcsány! - hördül a polgár és hörögnek a Viktoriánusok. 

A Magyar Nemzet névtelen alkalmazottja hosszasan fejtegeti, miért is kell utálni Gyurcsányt, Mesterházyt és Bajnait. Akik amúgy mindenképpen veszíteni fognak, de ha összefognak a DK-val, akkor még penetránsabb lészen az ő vereségük!

Úgy tűnik, Mesterházy Attilának a bejgli árnyékában volt módja kiheverni rettenetes sérelmeit. Esetleg egy nála is okosabb illető elmagyarázta neki, amit amúgy mindenki tudott eddig is. Hogy tudniillik csak akkor van esély a választásokon, ha összefognak. Lehetőleg mindenki, mindenkivel.

Bevallom, alapvetően nem vagyok egy rajongó fajta. Azt valahogy sikerült kinőnöm tizenéves korom elején, azóta pedig igyekszem gondolkodással pótolni a keletkezett űrt. Ebből következően kissé nehezemre esik megérteni azon embercsoportokat, akik vakhittel tekintenek egyik-másik, vagy harmadik pártra, annak vezetőjére. Az a párt/ember aztán tehet, amit csak akar, az úgy van jól. Innentől vitatkozni, érvelni, meggyőzni sem lehet a rajongót arról, hogy imádottja nem azért hasal a sárban, mert jót tesz a bőrének az iszappakolás, hanem, mert pofára esett. Amekkora odaadással védi rajongása tárgyát, pont akkora vehemenciával gyűlöli az ellenségnek vélt ellenfelet. Ezzel nincs mit kezdeni, az emberek egy része már csak ilyen. Minden oldalon.

Nincs is ezzel bajom (illetve van, de tenni ellene nem tudok), elfogadom. Ahogy tudomásul veszem azt is, hogy nem túlságosan széles az a repertoár, amelyből válogatni lehet a majdani szavazáskor. Én szívesebben adnám a voksomat mondjuk szakemberekre. Teszem azt, a gazdasági tárcát nem egy OKJ-s végzettségű láthatatlan asszony, hanem valóban elismert szakember vezetné. Meg a többi tárcát is...netán az országot is olyan, aki ért hozzá. Vagy legalább valamihez ért. De szavazni pártokra lehet, ilyen a rendszer. Én már felfogtam, ideje lenne az ellenzéki oldalnak is elgondolkodni ezen.

Térjünk vissza Gyurcsányra. Már egy ideje motoszkál bennem a gyanú, hogy ő egy természeti csoda. Az egyik televíziós vitából értesültem arról, hogy milyen rafinált egy pasas. Konkrétan ő maga volt az, aki az őszödi beszédet kiszivárogtatta. Olyan mérhetetlenül agyafúrt ráadásul, hogy nem az egész beszédet, hanem annak egy nyúlfarknyi részletét. Azt a részletet, ami az egyébként baloldali embereknél is kicsapta a biztosítékot és nagyban járult hozzá az MSZP vereségéhez. Majd pedig ezen beszéd-részletre építve felhergelt fociszurkolókat trombitált össze, akikkel aztán megrohamozta a TV székházat. Végezetül önkezével lövöldözött a békés gyújtogatókra.

Egy másik beszélgetésből pedig azt tudhattam meg, hogy az ellenzéknek szüksége van ugyan a DK-ra, de Gyurcsánynak hátra kell lépnie. Nyomott véleményem szerint a DK Gyurcsány nélkül nem létezik, de ez a vitatkozó szakembereket nem igazán zavarta. Úgy gondolják, Gyurcsány tűnjön el, váljon köddé, szűnjön meg létezni, mert őt mindenki utálja. Igaz ez akkor is, ha a DK bázisa folyamatosan növekszik. Az csak véletlenül történik.

Összegezve arra jutottam, hogy az ellenzék belátta ugyan, hogy Gyurcsányt megkerülni nem lehet, akarják a szavazóit, de őt nem akarják. Tipikusan úgy akar dugni az ellenzék, hogy közben a szűzhártyája se sérüljön. Nem lesz egyszerű mutatvány, az biztos. Úgy meg pláne, hogy még arra sem sikerült rájönniük, ama bizonyos hártya, vagy az egyéb instrumentum van-e náluk az aktushoz.

Itt állunk, 3 hónappal a választások előtt. Van egy kormánypártunk, mindenre kiterjedő hatalommal és befolyással, totális fölényben.

Van egy ellenzékünk, több darabból összefércelve. Van egy sértődős Mesterházynk, egy (szerintem) értelmes, de pocsék politikus Bajnaink és egy zűrzavarosan rafinált Gyurcsányunk. Az első kettő úgy próbálja megkérni az utóbbi kezét, hogy az senkinek ne tűnjön fel. Még a szendén piruló Gyurcsány-menyasszonynak sem.

Érdekes egy nászéjszaka lesz.

gyur.jpg

                                              Fotó: Lázár Gergő

Szólj hozzá