2014. júl 16.

Madam, please!

írta: E_S
Madam, please!

1989. június 16.

" A ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy vérbe fojtották forradalmunkat, és visszakényszerítenek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni."

Orbán Viktor beszéde Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén 

2012. július 26.

„Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet, hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van."

Orbán Viktor beszéde  a VOSZ ülésén

...................................

Bizony, nálunk aztán van erő, dögivel! Na persze nem mindenkinek jut belőle, de akinek igen, annak nagyon.

Pénz is jár hozzá. Ész az nem, de nincs is rá szükség. Sőt! Csak gátolja az embert.

Úgy éldegélünk, mint egy rendes brazil szappanopera-gárda a téeszcsé udvaron.

Boldog öntudatlanságban pancsikolunk a fincsi trágyalében, cuki állatokat simogatunk és időnként csupasz segget villantunk (bocsánat, csak próbálok bekerülni valamelyik menő laphoz cikkírónak)

Szóval össze vagyunk fogva, ahogy azt a Főnök akarta. Merő egy összefogás minden, a miskolci nyomornegyedtől az alcsúti arborétumig.

Ahol is a kertépítési tudományáról méltán világhírű Mészáros Lőrinc cége nyerte meg a közbeszerzési tendert mintegy 200 millió magyar forint értékben. Na, nem Miskolcon fog árvácskákat ültetni Lőrinc, a barát. Alcsúton ültet, Miskolcon meg kiköltöztetik a népeket, mert nem elég komfortos a nyomortelep.

Valóságos anti-evolúciós folyamatnak lehetünk tanúi, mi több, boldog résztvevői!

Amikor Szabad György annak idején előre nyújtott kezet az angol királynőnek, majd pedig "Madam, please! " mondotta szintén a királynőnek...na, akkor azt hitte az ember, innen már csak felfelé van.

Fenét! Gondoljunk csak jelenkorunk hőseire, politikai-gazdasági elitünk színe-virágára. Kövér László legendásan csipkefinom lelkére, Uniós zászlót klozettbe hajító honatyára, Nobel díj várományos Széles Gáborra, Szanyi Tibor kulturált megnyilatkozásaira, Deutsch Tamás finom modorára, Balogra és Baloghra, Matolcsy zsenialitásra és piros pöttyeire, esetleg a nagyon okos KLIK elnökasszonyára, aki Nagy Lászlónak tulajdonított egy Úttörő újságban megjelent B.Radó Lili verset.

Vagy csodálkozzunk rá arra, hogy momentán Andy Vajna dönti el, kap-e pénzt egy forgatókönyv megfilmesítéséhez Mészáros Márta. Igaz is, ki az a Mészáros Márta?

Ennek fényében mi a meglepő azon, hogy Orbán Viktor fia a VIP páholyból néz meccset, mindjárt Putyin és Angela Merkel előtt ücsörögve? Az pláne nem meglepő, hogy az okos gyermek még levelet is ír az újságnak, hogy ne irkáljanak már róla, mert ő magánállamplogár. Már ha ő írta a levelet, ami mindegy is. Még szerencse, hogy Deutsch Tamás megvédte az ifjú focistát, egy szintbe hozva Orbán Gáspárt egy szurkoló hölgy méretes melleivel.

Így szórakoztatjuk magunkat napról napra, egyre vidámabban és mind gondtalanabbul. Mert hát most mit izguljunk, nem igaz?

Kit érdekel, hogy minden állami kézben van, vagy lesz? Majd kiprivatizálják és kész.

Nem érdekes, hogy hónapokig, évekig kell várni egy műtétre, de akár egy vizsgálatra is. A múltkoriban egy kétségbeesett apuka jött be a körzeti orvoshoz a bőgő gyerekével, mivel a gyereknek fájt a foga, a fogorvosnál meg 3 hétel későbbre kaptak időpontot. Az sem nagy ügy, hogy alapvető dolgokra nincs pénz a kórházakban, vagy hogy az idős embereket többnyire rutinból a demens osztályra helyezik el és mindjárt le is szedálják, hogy nyugton legyenek.

Az meg direkt jó, hogy egy hektárnál nagyobb földet nem vehet ám akárki és akárhogyan, hanem zűrzavaros módon, hosszas procedúra árán. De ha az önkormányzat úgy dönt, kisajátítja a földet, akkor még úgy sem. Gond nélkül csak magasrangú politikusok feleségei, műkörmösök, építési vállalkozók és gázszerelők juthatnak termőföldhöz, de fiatal családok, akik önellátó gazdálkodásra vágynak, nem.

Jól szórakozunk, vagy legalább az ország egy része jól szórakozik. Mi, többiek nem annyira.

Most van egy kis izgalom, hogy a megtáltosodott RTL Klub alá tud-e tenni a kormánynak, vagy nem.

Én a magam részéről jobban szurkolok a Lázár-Rogán különítménynek, hogy talán sikerül belülről szétverni pártunk és kormányunk gránitszilárdságú alapjait. Na persze, nem a megvilágosodás és a hirtelen jött lelkiismeret furdalás motiválja a két titánt, de elég intelligensek hozzá, hogy valami jó süljön ki a dologból. 

Úgy értem, az országnak jó. Nem nekik.

Ameddig várakozunk a kedvező fordulatra, bátran nézzünk valami jóféle brazil sorozatot. Olyan az is, mint maga az Élet! Csók, könny, szerelem, bosszú, bőgő férfiak, kétdimenziós nők.

Véletlenül se jusson eszünkbe a paksi szerződés, a hamarosan fejünkre szakadó nyugdíjrendszer, a külföldön élő gyerekünk, a karnyújtásnyira (vagy közelebb) tornyosuló szociális katasztrófa. 

Ezeken amúgy sem tudunk változtatni, minek is idegesítenénk magunkat?

Nem igaz?

crazy.jpgFotó: lazarg.com

Szólj hozzá

földtörvény Orbán Gáspár