2014. júl 18.

Soros bő keze és egyéb kérdések

írta: E_S
Soros bő keze és egyéb kérdések

A MNO remek újságírója, Bákonyi Ádám tollából olvasom a reggeli kávéhoz valót, miszerint Soros György alapítványa pénzeli Amerikából a Bajnai Gordon által életre hívott Haza és Haladás Alapítványt.

Az a Soros alapítvány, amely pénzelte Szájer József 1986-1987 és Orbán Viktor oxfordi tanulmányait 1989-1990 között, Kövér Lászlónak adott ösztöndíjat 1987-1988 között, a Soros alapítványra támaszkodva kutatta a közép-európai társadalmi mozgalmakat Navracsics Tibor 1994-1996 között, amely alapítvány ösztöndíjjal honorálta Lázár János fogdamegfigyelő programban való részvételét 2000-2001 között,  csak ami hirtelen eszembe jut.

Azt is sikerült megtudnom a cikkből, hogy régebben a - részben - állami tulajdonban lévő MOL is támogatta Bajnai alapítványát, amit a nagyon magasan kvalifikált (OKJ végzettségű) Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter kifogásolt.

Jó hogy szólni tetszik, majdnem elfeledtem! A MOL részvények vásárlására eltulajdonított nyugdíj magánvagyont mikor kapjuk vissza? 

Hová tűnt a szép és okos Selmeczi Gabriella, mint nyugdíjvédelmi főmegbízott, vagy mi a bánatos fene?

Szokott ő eltűnni, ami nem akkora baj, de mindig előkerül.

Eltűnt 1999-ben is, amikor kipattant a Lockheed-botrány. Most is kicsit el van tűnve, a pénzünk viszont nagyon el van tűnve.

Azt is olvasom, hogy Oszkó Péter cége sem átallotta támogatni Bajnai alapítványát. Erről eszembe jutott a nagyon tehetséges, okos és szorgalmas Budai Gyula, aki arra a kérdésre, hogy szerinte le kell-e mondania Schmitt Pál köztársasági elnöknek, miután bebizonyosodott, hogy lopta a doktori disszertációját, ezzel a - mára szállóigévé vált - frappáns válasszal állt elő: Mit keres Oszkó Péter a WizzAirben?

Hány feljelentésből hány sikeres per lett és hány bizonyult rágalomnak? Indultak rágalmazási perek Budai Gyula ellen? Netalán Bajnai Gordon nyert néhány pert Budai Gyula ellen? Hol tart a dolog? Hol követhető nyomon Budai bocsánatkérés-cunamija? Mennyibe került mindez nekünk, adófizetőknek? Csak úgy, kíváncsiságból kérdem.

Örömmel olvasnék ezekről a dolgokról is, így reggelenként, a kávé mellé.

Szép napot mindenkinek!

kafe.jpg

 
Szólj hozzá