2014. júl 23.

Mit keres Gavra Gábor a WizzAirben?

írta: E_S
Mit keres Gavra Gábor a WizzAirben?

Nagyon tudnék röhögni, ha valamelyik másik országban történne mindaz, ami nálunk történik.

Őszinte szívvel könnyesre kacagnám magam, ha nem kellene közvetlen közelről megtapasztalnom mindazt, ami a mai magyar valóság annak, aki nem a közmédiából tájékozódik.

Érintettként azonban nem tudok mosolyogni sem ezen a turulról pattant, minden irányból szánalmas, idióták vezette országon.

Harci nyugdíjasok tömegei lesik kivont szemüveggel az ellenséges médiát, ki merészel rosszat írni a civilösszevisszafogás, vagy a kormánypárt lélekemelő közösségéről. Ha találnak ilyen ármányos ártányt, azonnal jelentik az erkölcsi magaslatokon trónoló vezérkarnak, akik aztán gyorsreagálású hadakat szabadítanak a bűnösre, de legalábbis írnak neki gonoszdi levelet. Harsogva követeli ez a nagyoncivil nagyonösszefogás, hogy a civil szervezetek (akik persze nem ők, hanem más civilek) azonnal számoljanak el a külföldről kapott (norvég) pénzekkel, szemben a CÖF kampányköltéseivel, amihez senkinek semmi köze.

Az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) amely közpénzből működik, méltóztatott kinevezni tartalomszolgáltatási igazgatónak a Jobbik volt médiapolitikai kabinetfőnökét, Papp Dánielt, aki mellesleg néhány hónappal ezelőtt meghamisította Cohn-Bendit budapesti sajtótájékoztatóját. Az egy dolog, hogy kinevezték ezt az érdemdús férfiút, az meg egy másik dolog, hogy a hvg.hu kérdésére azt válaszolták, hogy senkinek semmi köze hozzá, kit minek neveznek ki, amúgy meg menjenek a francba, mert Gavra Gábor. 

Namármost normális országban egy közfeladatot közpénzből ellátó szervezet egy nem közpénzből fenntartott lapnak a büdös életben nem adhatna ilyen választ. De nálunk lehet, mert ilyen nagyon reform ország vagyunk. Ha holnap megérdeklődöm a szemétszállítóktól, hogy a pénzemért miért nem ürítik ki a kukát, ellenben a házam elé borítják más szemetét, majd elküldenek a francba, hogy mi közöm hozzá, meg különben is, Gavra Gábor.

Azt is megtudhattuk Varga Mihálytól, hogy némi megszorításra van szükség, de egy pillanatig se izguljunk, mert az minket, átlagsenkiket nem érint. Csupán a kajak-kenu szakág támogatását csökkentik 69%-al, a kerékpárosokét 78%-al és tovább 14 szakág támogatását nyirbálják meg. De a stadionépítések szerencsére tovább folynak, valamint Gavra Gábor.

Felcsúton hasít a foci, mint állat, hiszen rövid idő alatt kétszer verték szarrá a magyar U19-es csapatot. Igaz, üres lelátók előtt zajlik a világhírű felcsúti arénában az U19 Európa bajnokság, úgyhogy a helyi kocsmároson kívül nem sokan tudnak a dologról. Esetleg még Gavra Gábor.

Őszinte, egyenes, bátor és a polgárok érdekét szem előtt tartó kormányunk éjjel egykor, suttyomban felállította az olyannyira vágyott pléhangyalát a Szabadság térre, majd nyíltan, őszintén és bátran nem avatta fel senki. Vagy lehet, hogy másnap éjfélkor felavatta valaki, csak erről senki nem tud. Talán csak Gavra Gábor.

A MTI (Magyar Távirati Iroda) működése tökéletesen kabaréba illő, hiszen sem válogatni, sem politikai alapon híreket visszatartani nem lenne joguk. Na de ugye mi magyarok vagyunk! Ettől aztán az MTI a mi pénzünkből arról tájékoztat minket, amit a kormány (szintén a mi pénzünkből) jónak lát nyilvánosságra hozni. Ember nem érti, legfeljebb csak Gavra Gábor.

Szerencsére jó dolgok is történnek. Az Index információi szerint Holfingerné Petró Ildikót nevezték ki a napokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium fő kiadványfelelősévé.

Emlékszünk, ő az a néni, aki csontig benyalt Orbán Viktornak. Lett is neki jutalma, mint látjuk. Így jár, aki tudja, merre csapjon a nyelvével...kivéve Gavra Gábort. Mert ő nem csapott, lett is eredménye.

Na de azt se felejtsük, elindult a  -kicsit lopott- pitypanggal ékes Magyar Krónika, Kerényi zsenialitásának újszülött gyermeke. A ded kissé alulteljesített, amennyiben a kiadott 10500 példányból háromezervalamennyi fogyott el. Azt csak halkan jegyzem meg, szerintem a megvásárolt példányokat a közel 100 államtitkár helyettes vette meg, hálából a vajaskenyérért.

Nem tudom, ír-e a nagyszerű Magyar Krónika a hihetetlenül sikeres közoktatásról, jelesül, hogy a szülőknek már nem csak füzetet, könyvet kell venni (az nem biztos, hogy kapnak is könyvet, de kifizettetik velük), meg krétát és klozettpapírt, hanem több iskola már iskolapadot, táblát, villanykörtét, függönyt és más, a napi működéshez eléggé fontosnak tűnő felszerelést is a szülőktől kénytelen kunyerálni. Tud erről a nagyon művelt Klik főnökasszony, aki olyan remekül idéz Nagy Lászlót? Vagy legalább Gavra Gábor tud róla?

Azt már csak futólag jegyzem meg, hogy új divat kezd elharapózni kicsiny, ámde csodásan egyedi országunkban. Ha egy idős, munkanélküli, rokkantnyugdíjas az önkormányzatnál meg találja kérdezni, hogy mégis, hogyan éljen meg, diszkréten leírják neki egy cetlire a legközelebbi ingyenkonyha címét. Érdeklődni szeretnék, tud erről Orbán Viktor?

Vagy Lázár János?

Rogán Antal?

Esetleg Gavra Gábor?

hm.jpg

 

 

Szólj hozzá