2014. okt 22.

Szívás van

írta: E_S
Szívás van

Az egyéb istencsapások mellé jól időzítve öntötte a nyakunkba pártunk és kormányunk az aktuális adócsomagot. Így talán kevesbbet foglalkozunk a kormány Családi botrányaival, úgymint Navracsics Uniós lebőgésével, az USA által kiborított bilivel (meggyőződésem, hogy ez a borítás nagyon kezdeti, apró billentéses szakasza), az elkenni igyekezett NAV botránnyal, a különféle kormánytagok százmilliós ingatlanaival.

Az a helyzet, hogy amikor a túltömött kübli megreped, előbb csak szivárogni, majd pedig dőlni kezd belőle az évek óta oda lapátolt fekália. Másként szólva: ha kinyílik a szekrény ajtaja, kiborulnak a csontvázak. Volt is a Fidesznek egy csontvázügyi felelőse, emlékeim szerint. De nem túl hatékonyan kereste a rejtőzködő Samukat, ellenben a pártja gazdagon tömködte a sajátjait a kredencbe. Ha szerencsénk van, nem fér bele több, viszont letört a zár.

Az amúgy sem túlságosan nyugodt közéletbe zúdított adócsomag vagy sikeresen tereli el a figyelmet, vagy nem. Megkockáztatom: kedvenc Családunk annyira agyafúrt, hogy nem csupán az egyéb, nem éppen kis horderejű botrányoklól, de magáról az adócsomagról is el kívánja terelni a figyelmet. Furmányosan, mint általában.

Szerencsére nem lesznek megszorítások, ettől megvéd minket a kormány és személyesen Orbán Viktor. Remélhetőleg folytatódik a rezsicsökkentés és év végére csak négyszer annyival fizetünk többet a sárgacsekk-adótól kezdve a tranzakciós illetéken keresztül a tisztálkodószerek újonan bevezetni kívánt termékdíja miatti árnövekedés következtében, mint amit rezsicsökkentenek nekünk. 

Megszorítás nem lesz, szögezzük le! A sampon, szappan, fogkrém és hasonló luxuscikkek csak azért kapnak termékdíjat, mert az nekünk jó!

Ahogyan nekünk jó a tervezett internet adó is. Ettől nem kell parázni, mert lakossági előfizetőnek 700, vállaltinak pedig 5000 Ft. az éves plafon, amit fizetnie kell. Mi az a 700 Ft? Semmi! Smafu! Nudli!

Igaz, pici problémát jelenthet, hogy ez az adóplafon konkrétan úgy van megfogalmazva, hogy aszongya:

"(2) A hívószámról indított hívások, küldött üzenetek utáni adó összege nem lehet több, mint :

a) magánszemély előfizető előfizetéséhez tartozó hívószám esetén 700 Ft/hó/hívószám,
b) nem magánszemély előfizető előfizetéséhez és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén 5000 Ft/hó/hívószám.

(3) Az adó mértéke a 4. § (2) bekezdése szerinti adóalap esetén 150 Ft/megkezdett gigabyte."

Namármost, nálunk itthon nem hívószámról indul az internetkapcsolat. Az akkor volt, amikor évekkel ezelőtt betárcsázós volt a net, most meg nem az. Vagy én nem értem a nagyon cizellált törvényt, vagy csak az elavult internet-hozzáférések esetében van felső limit, a többiek fizetnek, mint a köles.

Esetleg még az lehet, hogy hülyének néz a kormány. Nem csak engem, nem először és (bocsánat), nem ok nélkül.

Mert majd meg fogják magyarázni, hogy a NEMZET érdeke kívánja a netadót, fontos része a rothadó kapitalista nyugat elleni HARCNAK, ez a MAGYAR EMBEREK jövőjének záloga, a MAGYAR CSALÁDOK mindennapjai válnak szebbé és gazdagabbá tőle, MINDENKI minket IRÍGYEL és UTÁNOZ, TŐLÜNK TANUL AZ EGÉSZ VILÁG, hihetetlen SIKERTÖRTÉNET a netadó, ettől mi MOTOR leszünk, ÉLTANULÓ, ÉLLOVAS és élhülye. Aki a netadó ellen van, az HAZAÁRULÓ, ÁLCIVIL, a DOLGOS MAGYAR EMBEREK ELLENSÉGE, a Nemzeti Együttműködési Rendszer gáncsolója, KÜLFÖLDRŐL PÉNZELT ELLENSÉG és GYURCSÁNY FERENC!

Vállalva a fenti vádakat, az a véleményem, hogy elmegy a kormány, a Család, Varga Mihály, Orbán Viktor és minden kedves rokonuk, ismerősük a búbánatos büdös francba!

Amennyiben jól értelmezem a törvényt és azon nem változtatnak, akkor a - nem kevés - bevételen túl lesz egy sokkal nagyobb haszna is a dolognak.

Jelesül az, hogy az eddig kontrollálhatatlan internet kontroll alá kerül. A civilizált világban sehol nem sikerült még hatékonyan befolyásolni a netes fórumok működését, dacára a találékony próbálkozásoknak a reklámadótól a kommentelők bírósági feljelentéséig, majd a felület üzemeltetőjének büntethetővé tételéig, ami kiterjed a kommentekre is. Lássuk be, akár fizetett, akár önkéntes trollok szabadultak is az ellenzéki oldalakra, az ott lévő közösség hamar felismerte és semlegesítette őket. 

Ehhez képest zseniális ötlet az internetadó, hiszen oly mértékben drágíthatja meg a használatot, hogy tömegek nem fognak hozzájutni. Azok az emberek sem, akik elégedetlenek a jelenlegi rendszerrel, de egymástól földrajzilag távol is képesek aktív eszmecserére, meg tudják beszélni a problémáikat, akár (uram bocsá!) valami módon szerveződni kezdenek.

Az is ártalmas, hogy a polgár az ő egyszerű agyával mindenféle információhoz szabadon hozzáfér. Ha nem csupán a Fidesz-csatornába bámul bele, hanem esetleg külföldi lapokat is olvas, ellenzéki médiát is figyel, netán szétkukkant, hogyan élnek a döglődő kapitalista országokban, akkor máris kész a baj. A végén még gondolkodni kezd és rádöbben: hülyének nézik évek óta!

Kell ez nekünk? Kell! Mármint nekünk, embereknek kell, de a Fidesz Zrt.-nek nagyon nem kell. Olyan sok eszköz már nincs a kezükben, mivel változatlanul Uniós tagok lévén nem lehet bebörtönözni az ellenzéket, a gondolkodó embereket. 

A Sajtótörvény átírása és minden egyéb törekvés ellenére is sokan gondolkodnak, beszélgetnek, tájékozódnak, eszmét cserélnek a neten. Ennek véget kell vetni. A nehéz helyzetben lévő családok nem fogják tudni megfizetni az internetet, a nagyon szűk középréteg erősen önkorlátozni lesz kénytelen a használatot. 

A felső réteget nem rázza meg az a havi plusz kiadás, de ők csak szörfözzenek bátran a világhálón, hiszen kárt nem okoznak. Hasznot hoznak.

Bocsánat, elütöttem. Helyesen: hasznot húznak.

Ők húznak, mi szívunk.

Megint.

sucks.png

 

Szólj hozzá

internet maffia cenzúra adó Fidesz