2014. nov 05.

Jutott eszembe...

írta: E_S
Jutott eszembe...

Pert fontolgatok a 444.hu ellen. Vérlázítónak tartom, hogy képesek egy cikket lehozni "Legalább két hete hazudik a kormány Vida Ildikó kitiltásáról" címmel. Szokásos ballib/bukotbaloldal/CIA/KGB/Gyurcsánybajnai/szoci/Norvég/USA/Uniós/Soros/álcivil/külföldről fizetett bérenc/Bunge (francba, annyi már az ellenség, követni sem tudja az ember) csúsztatás! 

A kormány nem két hete, hanem több, mint 4 éve hazudik! Vida Ildikó ügyben két hete, na de ez nem is ügy, ha úgy vesszük. Vida Ildikó zaklatott, ez teljesen érthető. Kellett neki egy kis lazítás, sírdogált egy sort, mert bele van taposva a lelkébe, de mostanra túl van a sokkon. Lehet megnyugodni, személyesen fogja felügyelni a vizsgálatot önmaga ellen, amennyiben a korrupciós vád bizonyítást nyer, úgy megbünteti magát, hogy csak úgy füstöl!

Varga, Lázár, meg aki csak nyilatkozott, nem tudott Vida kitiltásáról, meg amúgy is, mi a franc közünk van hozzá? Magánügy. Most kiderült, hogy tudtak róla. Na és? Hazudtak, hát hazudtak. Nemzeti érdek.

Biztosan csak én maradtam le az információkról, de eszembe jutott még néhány dolog, amiről szintén mély kuss van. 

Tud valaki valamit a vörösiszap-katasztrófa körüli eseményekről? A magánadományok más célra való átcsoportosítására gondolok. 1,8 milliárd forintról van szó.

Mi lett a Welsz Tamás ügy vége? Mitől halt meg? Van már boncolási eredmény? Vizsgálat? Valami? Mármint hivatalos és bizonyítható. Aztán a többi bissau-guineai útlevél tulajdonos kicsoda? Kik nyitottak még számlát ilyen okmánnyal?

Simon Gábor ügye hol tart? Nyomozgatnak?

Az Orbán esküvőn ellopott telefonokról semmi hír? Megérte nekünk a többmilliós nyomozás?

Ha már esküvő...falopás ügyben hogy állunk? Gondolok itt Orbán Ráhel ifjú férjének esetére a meglovasított erdővel, különös tekintettel a lopásnál dokumentált módon ott tartózkodó és aktív munkát végző, Tiborcz István tulajdonában lévő traktorra.

Aztán ott a Váradi András ügy. Ő az az alcsúti pásztor, akinek sajnos nem jutott állami földbérlet, mert Mászáros Lőrinc ráébredt, hogy ő is paraszt. András juhász több mázsa trágyáját elszállította Mészáros teherautója, a juhász feljelentést tett. Abban az ügyben mi a helyzet? Amikor Váradi bejelentette, hogy indul a polgármester választáson Mészáros Lőrinccel szemben, másnapra lerombolták a(maradék kis)  földjét egy kombájnnal. Az ügyben van már gyanúsított? Nem lehet túl sok kombájn a faluban, gondolom én. Végül, a választás előtti napon egy idős osztrák-magyar kettős állampolgár személyautóval halálra gázolta Váradi Andrást egy forgalom nélküli, századrangú úton. Mi a helyzet a gázolóval? Hol van? Ausztriában? Hol tart a nyomozás?

A misztikus módon növekedő ingatlanok kérdésében hol tart a vizsgálat? Az érintett politikusok vagyonosodási vizsgálata rendben folyik? Mármint Szijjártó Péter kivételével, akiről már tudjuk, hogy a szorgos szülék életének gyümölcséből vásárolta meg harmadik házát az ifjú politikus. Apropó! Szijjártó apuka szorgos életéhez az is hozzátartozik, hogy 2007-ben gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának megsértése miatt négy céget, összesen 7 milliárd forintra bírságolt a versenyhivatal. Egyetlen céget nem bírságoltak meg: a Szijjártó vezette Vasútépítőket. A GVH közlése szerint azért, mert bár ez a vállalkozás is részt vett a kartellezésben, "olyan bizonyítékokat szolgáltatott, amely elengedhetetlen volt a jogsértés feltárásához", ezért mentesült minden jogkövetkezmény alól.

Ez tehát rendben van, Szijjártó apuka hasznos volt. Erről jut eszembe! Horváth András, volt NAV alkalmazott esetében ez az elv nem érvényes? Oda lehet menni házkutatást tartani, végül feljelenteni a feljelentőt? Szijjártó apuka hasznos volt, Horváth András viszont káros? Hogy van ez pontosan? Folyik vizsgálat a feljelentés ügyében és nem a feljelentő ellen? 

Van összefüggés az USA kitiltási botrány, Horváth András és Vida Ildikó, a NAV-ot ért vádak között?

A Norvég Alap ügyben hogy állunk? A norvégok belengették Lázár úrnak az öklüket, de ezen túl mik a fejlemények? Ha a norvég vizsgálat nem támasztja alá a KEHI vádjait, akkor mi van? Hadat üzenünk Norvégiának? Esetleg a KEHI megvizsgálja önmagát? Lesz felelőse a civil alapítvány rendőri lerohanásának, az adószámok felfüggesztésének? 

Jut eszembe! Esetleg a magánnyugdíj alap elvétele fejében megígért egyéni folyószámlákat Selmeczi Gabriella intézi már valahol?

A több mint 1,1 milliárd forintot átcsoportosító Fazekas Sándor miniszter felelősségét vizsgálja valaki? Ez az a pénz, amit állampolgárok ajánlottak fel a személyi jövedelemadójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre 2009-ben. Parlagfű mentesítés helyett főként végkielégítésekre költötte a minisztérium a pénzt, de vettek belőle terepjárót, számítógépeket és egy csomó irodaszert is.

Még rengeteg kérdés eszembe jutott, de túl hosszú lenne a lista. Meg mindenre én sem emlékszem, de hátha másoknak is lesznek kérdései. Lehet folytatni a felsorolást, majd összesítjük.

Most rohannom kell, mert még ma szeretném átadni a Várkert Bazárt, aztán felavatom a német megszállási emlékművet.

curios.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá