2015. jan 20.

Kicsit arrébb

írta: E_S
Kicsit arrébb

Szemétdombon élni nem jó. A szemétben turkálva megkeresni a napi betevőt, nem jó. Gyávának lenni nem jó. Önzésből, ostobaságból, gyávaságból, haszonlesésből hazudozni nem jó.

Úgy élni, hogy tudja magáról az ember, hogy szemétben és szemétből él, gyáva, mohó és hazug, miközben szégyelli mindezt és a komplexusai miatt gyűlöl mindent és mindenkit, nagyon nem jó.

A rendőrség szokásos gyorsasággal dobta tovább a penészes kenyérhéjat, a tüntetésen adományt gyűjtő szervezők elszámoltatását, mert az aljasok nem adtak számlát a dobozba potyogtatott forintok adományozóinak és adót sem fizettek a bevételeik után! Remélhetőleg a NAV sem dugja a fiókba ezt a rendkívüli módon sürgős és minden szempontból fontos ügyet és amennyiben marad ideje a civil szervezetek vizsgálata mellett, eljár ebben az ügyben is. 

Ezt követően izgatottan várom a templomi perselypénzekről kiállított nyugták és adóbefizetések vizsgálatát a rendőrség és a NAV példamutató együttműködésének keretében. Feltételezem, hogy a házi feljelentőmanó erkölcsi érzéke ebben az ügyben is igazságért kiált.

Nemzeti Ibolyánk megint jól teljesített, miután megoldotta a devizahitelesek összes problémáját. Ha esetleg ezt máshogyan látja majd a nemzetközi bíróság és kártérítést ítél meg a bankoknak, arról Ibolya már igazán nem tehet. Azt majd mi fizetjük, a NER keretében. 

Mindenesetre megtudhattuk ettől a rendkívül szerény, kék virágtól, hogy boszorkányok és kivándorlók pedig nincsenek.

„Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni.” (Orbán Viktor)

Hogy ez mennyire így van! Nem vándorolnak ki, hanem csak odébb mennek kicsit. Aztán ott, kicsit odébb fizetik az adókat, ott lesz gazdasági fejlődés a befizetéseikből, nyugdíj az időseknek, segély a rászorulóknak. Ott, egy kicsit arrébb a gazdasági térben költik el a fizetésüket, építik fel az életüket, alapítanak családot, vállalnak gyermeket. De ez nem nevezhető kivándorlásnak és nekünk elég a tudat, hogy nincs is kivándorlás! Aki mást mond, az hazudik, ostoba és/vagy liberális.

Nemzeti növényünk azt is világossá tette: „Ez egy keresztény ország, van a szívünkben irgalom, nyilvánvalóan aki üldözött, annak segítséget kell nyújtani” Tudnám javasolni, hogy ez a segítség terjedjen ki azokra, akik már eleve itt vannak. Például azért, mert ide születtek. Gondolok itt a munkanélküliekre, a napi megélhetési gondokkal nehezen boldogulókra, az életkoruk, egészségi állapotuk miatt kiszolgáltatott rászorulókra, a hajléktalanokra, a bántalmazottakra, a közrabszolgákra, esetleg még az éhezőkre. Bár egyértelműen nagyon keresztényi dolog az út széléről az árokba segíteni ezeket az embereket, de az árok már megtelt.

Ha a domb tetejéről leereszkedünk kicsit, ott is érdekes dolgokat láthatunk. Például azt, hogy Lázár János mindenértfelelős másodibolya szintén erős harcban áll. Többek között a nagy ellenséggel, az Unióval. A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt nyilatkozta a szájával, hogy:  A kormány célja a magyar vállalkozások érdekeinek megvédése, mert például az építőiparban - Brüsszelből - konkrétan nyomás alatt állunk annak érdekében, hogy ne a nemzeti vállalatok nyerjék el az építőipari beruházások nagy részét, hanem lehetőség szerint a nyugatiak is részesüljenek ebből. 

Na most, milyen nemzeti vállalatról tudunk, amelyik rendre elnyeri az Uniós forrásokat? Én egyről sem, hacsak a Közgép esetleg...meg talán az új csodafegyver és elnyerőfenomén, Mészáros Lőrinc cége nem. De biztosan nem róluk volt szó, hanem a mocskos Unió valami élősködő, pénzkitalicskázó külföldi multira gondolt, akit preferálnunk kellene. Uniós forrásokat amúgy is célzottan harmadik ország vállalkozásainak szoktak adni. Kicsit ugyan olyan ez a lázárom...beszélek már! Tehát olyan ez a lázálom, mintha a nyomorult ballibeken kívül másoknak is feltűnt volna az Uniós és nem-Uniós források érdekesen szűkre szabott csatornarendszere és ideje lenne alapozni a magyarázkodást, miért is támadnak már megint minket a gazok. Persze, biztosan csak a paranoiám kezd elhatalmasodni.

A nemzeti kupac szélén felbukkanó négy aknamunkás szerepére világít rá Fricz mester zseniálisan. Nagyívű írásából a vak is láthatja. A hülye is értheti. Hogy mit? Hát, természetesen azt, hogy aki nem sorakozik fel Orbán Viktor mögé, az nem érti az idők és a nép szavát, ellenben maga tör hatalomra.

 "Önök képtelenek azt felfogni, hogy a jobboldali, nemzeti tábor egyetlen igazi összetartó erejét Orbán Viktor testesíti meg?"jajdul fel Fricz Tamás. Véleményem szerint felfogta ezt minden ellenzéki, azért is igyekeznek szabadulni az "összetartó erő"-től. Nem szép dolog ám kirekeszteni a nemzetből azokat, akik nem a miniszterek elnökében látják a jövő zálogát, kedves Fricz Tamás!

Azt is írja ez a bölcs gondolkodó, hogy:Tudomásul kell venniük nekik és másoknak is, hogy Orbán nélkül nem képzelhető el a jelenlegi értelemben vett Fidesz és a jelenlegi filozófiáját követő kormányzat."

Kérem, tudomásul van véve! Mi több, ez a cél. Orbán nélkül, a Fidesz túlhatalma nélkül és a jelenlegi filozófiát követő kormányzat nélkül szeretnénk élni. Ha lehet. Ha nem lehet, akkor még mindig ott van nekünk a lehetőség: kicsit arrébb menni a közös gazdasági térben. 

Ugye?

london_1.jpgFotó: lazarg.com

 

Szólj hozzá

politika kormány változás kivándorlás Orbán