2015. már 12.

Lajos Hood, a tolvajok fejedelme

írta: E_S
Lajos Hood, a tolvajok fejedelme

Simicska Lajos Orbánnak dolgozik! Nem múlt el a barátság, hiába akarják elhitetni a fiúk. Bizony, összejátszanak, ahogy azt évtizedeken keresztül tették.

Nem mondom, a fenti megállapításomban része lehet az influenzának és a láznak. De gondoljunk csak bele! Lassan egy ország szurkol annak az embernek, aki milliárdos vagyonra tett szert úgy, hogy minden gátlás nélkül szippantotta ki a pénzt a gazdaságból. Kéz a kézben fosztotta ki az országot a miniszterek elnökével, most meg úgy nézünk rá, mint egy huncut Robin Hoodra a szittya pusztában. Szinte már kedveljük azt a busa fejét!

Csak nekem tűnt fel, hogy "A" Lajosnak kizárólag vasárnap jut eszébe valami bombasztikus bejelentést tenni? Tudom én, hogy a vasárnapi zárvatartásról akarja elterelni a figyelmet ilyen agyafúrt módon! Egy ország ül otthon vasárnap és visszafojtott lélegzettel lesi, aznap mi derül ki. Kinek jut eszébe vásárolni ilyenkor? Hogy lemaradjon a hírről, miszerint Orbán túrja az orrát, lopott a könyvtárból, titokban irtózik a bohócoktól? 

Ha mégis az influenza számlájára írható a fenti ötletem, akkor viszont nagyon szeretnék az Orbán körül tömörülők beszélgetésébe belehallgatni. Mert hogy nem nyugodtak mostanában, az elég valószínű. Igaz ugyan, hogy nálunk vezető politikus nem szokott belebukni olyan apróságokba, hogy az igazolt bevételének a sokszorosát költi el. Abba pláne nem bukik bele, hogy fikarcnyit sem ért ahhoz, amit csinálnia kellene, vagy a rokonai sorra nyerik a közpénzeket. Az is bocsánatos bűn, ha naponta írja át valaki az adóbevallását, mert lefelejtette róla a fél Balatont. Ilyen megbocsájtó ország vagyunk, istenkém! Elnéző mosollyal vesszük tudomásul az apró botlásokat.

Persze, ez csak a politikusokra nézve igaz, mert a nyugdíjas hölgyet gyorsan megtalálta a NAV, amikor drága hallókészüléket vásárolt a gyerekének. Mindjárt megkérdezték tőle, miből telik az ilyen luxusra! Van itt rend, kérem. 

Amennyiben Simicska mégis dühös és bosszút esküdött az egykori kebelbarát ellen, akkor érdekes tavaszra készülhetünk. Mert lopásba, korrupcióba nem bukik bele a magyar politikus, de apróságokba simán. Kis színes erről, felröppenő pletyka arról...

Most is, milyen kínos ez a Mészáros Lőrinc ügy! A letartóztatásban lévő oroszországi magyar "kereskedelmi attasé", akiről jelen állás szerint a kormány nem is tud semmit, most látják életükben először - ez a múlt heti helyzet - erre nem kiderül, hogy a kedves előzetesben tartózkodó úr közös céget alapított Felcsút kettes számú csodájával, minden gázszerelők királyával, a "legcukibb szomszéd" verseny győztesével? Hogy mik vannak? Orbán Viktor kedvenc polgármestere már akkor szalonnát akart exportálni az éhes orosz polgároknak, amikor még egy darab disznó sem túrta a felcsúti stadion zöld füvét. De minden szomszédok legjobbika nem csak gázt szerel bravúrosan, meg vezet egy falut, valami kis sportveztést is vállal a barátja kedvéért, mindenféle vezetékeket épít széles e hazában, de még a jövőbe is lát! Mert okos. És milyen igaza van neki! Hiszen mit ad isten, az előre megalapított céget mindjárt használhatná is, mert azóta lett neki disznaja is. Orbán Viktor saját kezével adta át! A telepet.

Na de most, hogy az üzlettárs kicsit csücsül, a szalonna is marad a disznókon. Gondolom én. Kínos a disznóknak is, kínos a szomszédnak is. Csak tudnám, honnan tudták meg az újságírók ezt a történetet...

De nem csak ezt. Minden napra van egy apró botrány. Mi lenne akkor, ha még Simicska Lajos is potyogtatná a hírmorzsákat? Bele se merek gondolni.

Mintha nem lenne elég baja szegény jó kormányunknak és politikusainknak, Demján Sándor is kezd dühös lenni. Jó, eddig is lehetett volna dühös, de nem volt. Most meg az. Van ilyen.

Ezek a banki és egyéb bróker botrányok is! Egyik a másik után. Hihetetlen. Ráadásul szegény Vida Ildikó hiába állapította meg magáról és a NAV-ról, hogy patyolat, most úgy hírlik, mégsem. Vagy nem annyira nagyon.

A szülők nyakán élősködő kormánytagok villái meg úgy szaporodnak, mint eső után a gomba.

Az Unió is kekeckedik, most fagyasztották be a reklámadó alkalmazását.

Valahogy semmi sem jön most össze az unortodox, centrális, illogikus, diszfunkcionális kormánynak, hiába inkorrektek politikailag. Is.

Nem tudom, mi lesz a legújabb "Lajos, jelentenem kell rólad" ügy vége, de erősen szurkolok, hogy ne vége, hanem kezdete legyen valaminek. Nem lenne baj, ha kiderülne minden vezető politikusról, ha vaj van a füle mögött. Legyen az  kormánypárti, ellenzéki, szélsőjobbos. Az az érzésem, ha ezek kikerülnének a politikából, a korrupt, dilettáns társaikkal együtt, egészen élhető országot lehetne építeni.

hood.jpg

Szólj hozzá

magyar kormány bank bróker Orbán Simicska