2015. már 14.

Kezdem megkedvelni Kövér Lászlót?

írta: E_S
Kezdem megkedvelni Kövér Lászlót?

Kezdem megkedvelni Kövér Lászlót!

Na jó, ez ebben a formában nem igaz. Nem kedvelem, de kezdem érteni a vezető politikusok gondolkodását. Olvastam egy hosszú interjút a magyarhírlap.hu című valamiben és többször neki kellett futnom az értelmezésnek, mire derengeni kezdett az influenzától eldugult agyamban némi megértés. Már biztos vagyok abban, hogy Kövér László nem abban a világban él, amelyikben mi, egyszerű halandók.

Felépített magának egy álomvilágot, a valóságot ehhez igazítva mindent meg tud indokolni, magyarázatot talál a társadalom reakcióira, vagy bármire, ami normális ember esetében némi gondolkodást váltana ki. Itt nincs gondolkodás, hanem betonba ágyazott rögeszmék vannak. Fel sem merül, hogy esetleg oka, mégpedig reális oka lehet annak, ha valaki elégedetlen a jelenlegi kormányzással, felhívja a figyelmet rendszerszintű zavarokra, vagy esetleg egyszerűen másként gondolkodik bizonyos dolgokról. 

Abban a világban, ahol Kövér László, Orbán Viktor léteznek, ott a politikai, vagy egyéb ellenfél: ellenség, a kritika :árulás. Egy alternatív álomvilágot épített fel magának az a szűk réteg, amelynek tagjai ma teljes egészében irányítják az ország életét. Márpedig a valóságra való rálátás nélkül irányítani egy autót is borzasztóan veszélyes, mi pedig tízmillióan ülünk ebben az autóban.

Az, hogy Kövér is folyamatosan harcol, küzd, háborúzik, már meg sem lep. Az egykori kollégista fiúk ebbe dermedtek bele, mint szúnyog a fenyőgyantába. Ők valójában harcosok, hősök, félistenek.

"Minden politológusi okoskodás ellenére folytatjuk a küzdelmet a polgári Magyarországért" - jelenti ki Kövér László, mindjárt a cikk elején. Nagyvonalúan elsiklik a tény felett, hogy a polgári réteg lemészárlásáért soha, senki nem tett többet ebben az országban, mint a jelenlegi kormány. Az úgynevezett polgári réteg elszegényedéséért, lecsúszásáért sokat dolgoztak a fiúk, most pedig harcolni akarnak érettük. Kicsi bogár! Elég lett volna, ha élni engeditek az embereket! Csak úgy, minden külön harc nélkül. Akkor most lenne polgárság. De nincs. Ti vagytok, a nagy öregek és a nálatok is gátlástalanabb, mohóbb ifjú törökök, mint Lázár, Rogán, Szijjártó a polgári réteg hóhérai. A kettő közé szorult be szegény Deutsch Tamás, mint egy vénülő siheder, aki képtelen elfogadni a tükörből visszanéző arc valódiságát.

Jó, tudom! Mindenről a komcsik, az előző kormányok, gyurcsánybajnai és kapanyányi monyók tehet! Azok is menjenek a búsba, na de kicsi gyöngyöcskéim, ti már öt éve vagytok kormányon! Hogy létezik az, hogy minden romlik és amint kiderül valamiről, hogy giagaszar, azonnal visszamutogattok? Hát mit tetszettetek csinálni fél évtizedig? Kevertétek a maltert a stadionokhoz? 

Tehát vagytok ti, úgynevezett kormány, úgynevezett politikusok, úgynevezett ellenzéki pártok és vannak a kegyencek. Most, hogy a váltókormányzás keretében ti vagytok hatalmon, a ti kegyenceitek aratnak. Vajna, Mészáros és hasonló kaliberek. Itt jutottunk el Simicska Lajosig, aki hovatovább ismertebb lesz, mint VV Prüntyike. Vagy BB, nem is tudom. Tehát Lajos. 

"Viszont amit Simicska tett, azt normális ember józan állapotában nem teszi. Láthatóan az „ott a haza, ahol a haszon” elvét vallja, vagyis addig támogat egy kormányt, amíg az a személyes gazdasági érdekeit nem sérti." - mondja Kövér László. 

Hogy mi történt, arany virágom? Meg tetszel lenni hibbanva? Nem arról van szó itt, hogy most a kormány sérti egy nagyvállalkozó érdekeit ezért a nagyvállalkozó csúnyákat mond! A történet úgy szól, hogy Simicska Lajos és Orbán Viktor évtizedek óta vállt vállhoz vetve dolgozik azon, hogy felépítsék a maguk birodalmát az országon belül. Ők azért dolgoztak, hogy Orbán a politikai, Simicska a gazdasági teljhatalmat megkaparintsák és ez remekül sikerült is. A két kópé együtt millárdosodott meg a mi rovásunkra, most meg összevesztek. Mindkettő a saját érdekét védi, közben éppen annyira nem érdekli őket az ország sorsa, mint eddig. Ennyi, nem több.

Minden más esti mese, annak is gyenge. A "politikai elit" című bagázs egyfajta evolúciós folyamaton ment át az elmúlt évtizedekben. Az "átkosban" aki egy kicsit is pozícióban volt, az lopott a közösből egy tyúkot. A rendszerváltás után (egyébként akár pont ugyanaz az illető) reformpolitikusként lopott öt tyúkot, az őt követő kormány tagja meg már tíz tyúkot. Így értünk el a jelenlegi kormányig, ahol vígan meg lehet találni a hajdani egy tyúkot lopó elvtársat, csak ma már viszi az összes tyúkot, tojást, tyúkólat kerítéssel, de még a tyúkudvart is.

"Tudom, sok minden hiányzik még a polgári Magyarországból, leginkább az emberek jóléte, amely lehetővé tenné egy széles, stabil, önbizalommal és önazonossággal bíró középosztály meghatározó erejét. Ezért amíg ezt nem érjük el, a polgári Magyarország programja aktuális marad, és a mi programunk marad."  - zárja Kövér László az interjút. Bizony, az emberek jóléte hiányzik a polgári Magyarországból. Meg hiányzik még a polgárság is, a demokráciáról már nem is beszélve. Nem mondom azt, hogy valaki keresse meg a kormánypárt tagjainak gyógyszereit és ügyeljen rá, hogy szépen be is vegyék a pirulákat. Rajtuk ez már nem segítene, ők így maradnak. Egy perc alatt kilökik a brancsból azt, akire már nincs szügség, a következő pillanatben megtagadják a régi barátot, két perc múlva már a nevére sem emlékeznek. 

Mindegy, hogy Kövér László, Orbán Viktor, vagy bármelyik politikus miféle rögeszme-rendszert épít fel magának, az attól még nem lesz valóság. Sem visszamenőleg, sem előre tekintve. De az biztos, hogy pocsék lehet így élni, főleg, ha van a lakásban tükör. Az bizony már vízköves lehet a sok nyáltól.

Végül az jutott eszembe: a sajtóban feszegetik, hová tűnt Putyin? Nekem az lenne a kérdésem: na és Orbán hová tűnt? Tegnap sem szónokolt a rádióban, pedig szokása. Lehet, hogy együtt nyaralnak valahol? Nincs azzal baj, csak ne nekünk kelljen fizetni a számlát!

kover_laszlo_mszmp.jpgA népi internet ékköve: Hamis igazolvány. Feltehetőleg valódi is van, de ez nem az.

Szólj hozzá

ingatlan biztonság magyar gazdaság kormány hazugság korrupció