2015. már 17.

Csatornázzuk be a kormányt!

írta: E_S
Csatornázzuk be a kormányt!

Drága barátaim, keményen kis emberek! Az van, hogy két ikercsillag eggyé olvadt, két párhuzamos univerzum összatalálkozott a végtelen sötétségben, két szakrális lépcső egy főnixtestű szittyaturul görbe uborkává nemesült!

Felesleges energiapazarlás külön értelmezni a kormány és az új közpénz-tévé működését. Ha már valamelyikre időt szánunk, javasolnám inkább a televíziót, az szórakoztatóbb. De lényegileg azonos a kettő.

Van egy újszülött csatornánk (szülőcsatornánk?) rohadtul sok pénzért. A rohadtul sok pénz felét már ránézésre is helyből ellopták, a maradékból előkotortak egy retronda stúdióberendezést, alkalmaztak tizenhatezer rokont (kellett az állás), néhány szakambernek minősülő illetőt, vettek egy raklap vezetéket és belevágtak a dologba.

Koncepció nélkül, pont, mint ártunk és kormányunk az ország vezetésébe. Majd lesz valahogy, csak jó sok lenyúlható pénz legyen! Arról igazán nem tehetnek, hogy nem történik valami bombasztikus dolog 17 percenként. Ezt úgy igyekeznek áthidalni, hogy gyakorlatilag non-stop jelentik az időjárást. Nem adok két napot, az ország egén felbukkanó kósza bárányfelhőket név szerint fogjuk ismerni.

A technikusok ötletszerűen nyomkodják a gombokat, érdekes képsorokkal ajándékozva meg a lelkes nézőket. Nyomkodnak, hát nyomkodnak. Francnak van annyi gomb? A megoldás egyszerű: alkalmazni kell egy bekiabáló-embert. Az pedig majd elüvölti, mikor mit kell nyomni. Mint a Parlamentben, amikor a keményen szavazó kisstílűek azt sem tudják, miről döntenek, de a Fidesz-müezzin ordítja a megoldást. 

Kétnapos fennállása alatt az új közpénz-tévének már megsértődni is sikerült. Etnikai alapon vannak vérig sértődve, holott nem arról van szó, hogy a közlekedésért felelős riporterrel az lenne a baj, hogy cigány. A baj az vele, hogy hülyeségeket beszél és kamera-éretlen. Mondhatni: pályaalkalmatlan. Akkor is az lenne, ha kínai, tót, sváb, albán, palóc származással büszkélkedhetne. Ezzel szemben ártunk és kormányunk most beleállt ebbe a "lecigányozták-a-riporterünket" szlogenbe, ami egyrészt hülyeség, másrészt hazugság. Viszont sokkal veszélytelenebb téma, mint például az államdósság emelkedése, Vida Ildikó önvizsgálata, a gazdasági gondok, vagy a szociális krízis. 

Ha rám hallgat az Orbán Rt., sürgősen összevonják a közpénz-tévét és a kormányt. Egy csomó előnnyel járna a dolog! Először is: sokkal több pénzt lehetne hirtelen ellopni. Érteni továbbra sem kellene senkinek semmihez, ebben nem lenne változás. A felvételi követelmények: legyen rokon/ismerős, szervilis, dilettáns, törtető, gátlástalan, sértődős és szeresse a focit.

Vannak ötleteim is, milyen állandó műsorszámokkal lehetne lenyűgözni a nagyérdeműt! Néhányat felsorolok (ingyen), további ötletekért kérek egy jól fizető blogot a közpénzből finanszírozott közkormányblog-szférában!

"Látom a jövőt!" Gazdasági- és időjóslás - Matolcsy György műsora.

"Szegény ember vízzel főz" - életviteli tanácsok közmunkásoknak - Zsiga Marcell.

"Luxusutak a Föld körül" - nyaraljunk ügyesen - Lázár János.

"Csak elegánsan!" - öltözzünk huszárnak/küzdelem a gombokkal - Rogán Antal.

"Kultúrember" - Kövér László tanácsai.

"Sasszem" - Hende Csaba műsora

"Öngól" - röviden a külpolitikáról Szijjártó Péterrel.

Érdekes vetélkedőkkel is fel lehetne dobni a műsorfolyamot. Havonta ki lehetne sorsolni egy lelkes szurkoló-nénit, akinek Orbán Viktor saját szájúlag kezet csókol.

Semjén Zsolt időnként belovagolna a képbe és tájékoztatná a nézőket az aktuális időjárási anomáliákról.

A háttérben egy végtelenített felvételen Gyurcsány Ferenc élesre fent gumilövedékekkel mészárolná a gyanútlanul gyújtogató békés tüntetőket, Bajnai Gordon pedig libának álcázva átgyalogolna a harctéren. Alatta lila betűkkel a felirat: "Mindenről a szocik tehenek!"

Új szlogent is kitaláltam.

De nem mondom meg.

ov_1.jpgA fotó Orbán Viktor facebook oldaláról származik. Ugyanonnan hoztam néhány kommentet: "Miniszterelnök Úr! Megyünk Ön után"..."Amikor beszélni kezdett, kisütött még a Nap is!"..."Tiszteletem jeleul alva neztem vegig a tv elott .Ero egeszseg kitartas ,a tovabbi munkahoz !"

Szólj hozzá

média magyar kormány televízió káosz nemzeti