2015. ápr 18.

A gerinc húrjai. Ne haragudj, Ági!

írta: E_S
A gerinc húrjai. Ne haragudj, Ági!

Banánból született elnököcskék, narancsba borult hadüzenet, véres kard és kézilabda. Körkapcs. 5.

Mivel Cserpes kolléga a maga fárasztó módján a homlokomhoz szorította a füstölgő kérdést, miszerint: "Sikerült-e a Magyar Köztársaságból Banánt nevelni, azaz beszélhetünk-e Magyar Banánról, és lesz-e Gépbanán (Mechanikus Banán)?", kénytelen vagyok meglepni egy válasszal a tisztelt szófaragó-társat és a véletlenül erre bóklászó olvasókat.

Botanikailag banáncserjét ültettünk 25 évvel ezelőtt. Mostanra narancsot terem, ami egyrészről savanyú, másrészről büdös, ellenben rothad. Ettől függetlenül a kertész igyekszik lenyomni a torkunkon a penetrát, mi meg nyeldesünk nagyokat. A kérdés csak az, akarjuk-e megszokni a pocsék kosztot, vagy eljön az a pillanat, amikor köpünk végre egy egészségeset.

Már nincs olyan része az életünknek, amit ne a politikából élők akarnának irányítani. Agresszív módon nyomulnak, terjednek, szaporodnak. Hogy a legfrissebb agybajomat hozzam példának: a Magyar Kézilabda Szövetség megválasztotta elnöknek Kocsi Mátét. Farkas Ági annyi támogatást sem kapott, amivel jelöltként indulhatott volna. Egy interjúban azt nyilatkozta Ági, hogy sokan megfogták a vállát a mögötte ülők közül és a fülébe súgták: "Ne haragudj, Ági!" Hát, ha ő nem haragszik is, majd én megteszem helyette! Iszonyú dühös vagyok! 

Mi történt ebben az országban? Mindenki gyáva, megalkuvó, gerinctelen lett? Mindenki félti a ...mit is? Jön egy Kocsis Máté, aki 1999-ben MIÉP tag volt, majd átnyergelt a Fideszhez, önkormányzati képviselő, ezt követően Józsefváros polgármestere és a hajléktalanok közterületről történő elüldözésének nagymestere a tegnapi naptól a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is. Mert lehet, mert tehetni, mert a lehulló morzsákra éhes pitiáner-lelkű döntéshozók megszavazták.  Ahogy megszavazták a rezsicsökkentő fenomént is a Birkózószövetség elnökének. Folytatás itt...

slip-up-709045_640.jpg

Szólj hozzá

politika magyar kormány korrupció Kocsis Máté