2015. máj 10.

Azt gondoltam eddig, Orbán csak egy sunyi, hataloméhes kis vigéc

írta: E_S
Azt gondoltam eddig, Orbán csak egy sunyi, hataloméhes kis vigéc

Ritka alkalom, amikor keresgélnem kell a szavakat, de most ez történt. Megnéztem-meghallgattan népünk vezérének a Magyarország Barátai Alapítvány világtalálkozóján előadott ámokfutását és orvosi diploma nélkül is bátran ki merem jelenteni: rohadtul nagy baj van! Ha a környezete tovább falaz, ahelyett, hogy orvoskézre adná, akkor a környezete nagyon egyszerűen szólva hazaárulást követ el.

Azt gondoltam egészen idáig, hogy Orbán szimplán egy sunyi, hataloméhes kis vigéc, aki a szar áruját rásózza a nem túl okos polgárokra. Azt hittem, pontosan tudja mit csinál és mit miért csinál.

Most belátom: ha eddig így is lett volna, mára ez a helyzet megváltozott. Orbán beteg és nem influenzára gondolok. A saját hatalmába beleőrült, személyi-kultuszába ragadt torz személyisége egészen döbbenetes, kontroll nélküli ámokfutásba váltott. Az volt a benyomásom a videó láttán, hogy ez egyszer már megtörtént. Egy bomlott elméjű politikus 1989. április 12.-én megjelent az MSZMP Központi Bizottságának zárt ülésén és többé nem lehetett titkolni, mennyire nagy a baj.

Most sem lehet tovább titkolni. Ez már nem a szélsőjobb szavazóinak szóló retorika, hanem kőkemény és csupasz elmebaj. A szó orvosi értelmében az. Az autoriter társadalmi berendezkedés dicsőítése a demokráciával szemben - egy zsarnok vágyálma. 

Orbán Viktor alkalmatlan emberként, politikusként és miniszterelnökként képviselni ezt az országot. Orbán Viktor nem jelentheti ki egy nemzet nevében, hogy a tekintélyelvű vezetés jobb, mint a szabadság. Nem jelenheti ki azt, hogy egy nagy, közös akarat eredménye az ő országlása. A miniszterelnök mindenhatónak, mindentudónak képzeli magát. Egy isteni akarat művének, aki a hatalmát egy felsőbb lénytől kapta, akinek jogában áll dönteni emberek, családok sorsa, jövője, jelene, múltja felett. Aki élet és halál ura. Ezt ő már hiszi is, talán mindig is hitte. 

Aki ott ült a díszteremben és tapsikolt ennek a förtelemnek, az nem barátja ennek az országnak.

Az a politikus, aki közelről látja a betegség elhatalmasodását az egyszemélyi vezetőn, de semmit nem tesz ellene, az árulója ennek a népnek. Egy őrült magához hasonlókkal szereti körbevenni magát, akkor van biztonságban, akkor tud normálisnak látszani. Gondoljunk csak Matolcsy ámokfutására, a gyerek seggén lévő pöttytől a zongora és kastélyvásárlási őrületig, a sorozatban írt könyvekig, amelyekben önmaga zsenialitását taglalja.

Gondoljunk Kerényi tökéletesen elborult dolgaira.

Gondoljunk Hegedűs Zsuzsa beteg nézeteire, öncélú, értelmetlen baromságaira. A luxuskutyákkal tömött luxusautóra, ahogy a szegények közé vonul és disznót oszt. Ő a szülőanyja a közmunkának és a Minden Gyermek Lakjon Jól programnak. Ő Orbán közvetlen tanácsadója.

A beteg vezér körül sündörgők hadára is gondoljunk. A trónra éhes Lázárra, aki nem kevéssé terhelt, mint a jelenlegi király. A semmihez sem értő talpnyalókra, a hatalomba befészkelt haszonlesőkre. Ők tartják a paravánt ennek az őrületnek, mert ebből kilépni azt jelentené: lemondanak az előjogaikról, de a vezért lemondatni sem merik, mert buknának vele ők is. Falaznak hát, mert ez az érdekük. Falazni fognak akkor is, ha a bomlott gondolatok oda vezetnek, hogy ki kell lépni az Unióból, csatlakozni kell Oroszországhoz, vagy akár Azerbajdzsánhoz. Falaznának akkor is, ha Orbán egy nap hadat üzenne egy másik országnak, vagy bevezetné a pallosjogot. Megmagyaráznák, miért is normális a vegytiszta őrület.

Egyetlen mondata volt Orbánnak, amivel egyet tudok érteni: Nem szabad tovább a vudu és a tabuk világába menekülnünk életünk kérdései elől. Nem lehet tovább tabu az ország vezetőjének elmeállapota. Nem leplezhető sokáig a helyzet és nem hiszem, hogy jobb lesz az, ha Lázár veszi át a hatalmat.

Nem szeretnék cseberből vederbe kerülni.

Itt a Magyarország Barátai Alapítvány világtalálkozóján készült videó.

 

orban_6.jpg

 

Szólj hozzá

magyar kormány hazugság társadalom Fidesz Orbán Viktor