2015. jún 29.

Welcome drótvágó

írta: E_S
Welcome drótvágó

"Már több mint 1 millióan mondták el a véleményüket a nemzeti konzultációban és a válaszadók több mint 80%-a bevándorlási szabályok szigorítását támogatja. Ennek megfelelően megépítjük a határzárat és lezárjuk az utat a népvándorlás előtt." (Fidesz-Facebook)

Nahálisten! Rogán Antal elárulta, hányan küldték vissza a nemzeti inzultációs kérdőívet és milyen arányban támogatták az ország csirkehálóval történő bekerítését. Tóni mindezt ingyen mondta el, mert még nem sikerült bevezetni a mindent száz évre titkosítunk, amit nem, azért meg rohadt sok pénzt fogsz fizetni projektet, de hamarosan az is meg fog történni.

Tehát több, mint 1 millió kérdőívet küldött vissza valaki, egyem a szorgos lelkét. Mivel ember nem tudja ellenőrizni a valóságot, akár lehetett volna mondani 8 milliót, de akár 80 milliót is. Ehhez képest igazán visszafogott volt a soványka millió. De a lényeg: a magyar emberek kerítést akarnak, a jó kormány mit is tehetne? Épít nekik kerítést. Az utolsó becslés, amit olvastam, 20 millárdos költséggel számol. Szívből remélem, Orbán veje személyesen szövi a hálót, mint egy szorgos pók, Mészáros Lőrinc cége pedig közbeszerzi a kivitelezést. Vagy fordítva. Akkor mindenki igen boldog lesz. A dolgok jelenlegi állása szerint sanszos, hogy Simicska Lajos pedig drótvágókat fog gyártani és a kerítés tövében árusítja azt az érkezőknek. Vagy ajándékba adja. Welcome drótvágó.

Mindeközben a Fidesz legokosabb tagja, a zseniális Kósa Lajos definiálta nekünk a gazdasági menekült fogalmát. Figyelj nagyon, kedves olvasó, mert nem egyszerű követni az agyafúrt gondolatmenetet!

Tehát: akinek van pénze kifizetni az embercsempészeket, annak lenne pénze arra is, hogy megvegye a repülőjegyet Magyarországra. Ha mégsem ezt az utat választja, hanem inkább gyalogol sokezer kilométert, akkor az nem politikai menekült, hanem gazdasági bevándorló. 

Kósa Nagyonokos Lajos arra nem tért ki, miért is gondolja, hogy mondjuk Szíriában komoly esélye van egy politikai üldözöttnek vízumot beszerezni és repülőjegyet váltani, majd élve eljutni a reptérre.

Nekem az lenne a szerény javaslatom, hogy dobjunk össze nemzetileg egy repjegyre valót a mi végtelenül bölcs politikusunknak, ő utazzon el Kabulba, esetleg Damaszkuszba és ott világosítsa fel a népeket, miért kényelmesebb repülőre ülni, mint például nyolc hónapos terhesen egy kamionba zsúfolva megfulladni, vagy árkon-bokron át gyalogolni, sárban aludni, bujkálni, rettegni.

Ez azért is lenne nagyon fontos nemzetileg, mert Kósa Lajos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának az elnöke, nem pedig fémkupakgyűjtő-kisiparos. A nyelvi nehézségekkel nem érdemes foglalkozni, mert itthon is elenyésző azok száma, akik értik Kósa magvas gondolatait. 

Hogy a hálószövőn és kerítésállító-projekt nyertesén kívül kinek lesz jó a tervezett csirkeháló, azt én nem tudom. Azt tudom viszont, hogy nem fogja megállítani azokat, akik be akarnak jutni az Unióba. A magam részéről bölcsebb ötletnek tartanám a határ védelmének megerősítése mellett valamiféle európai megoldás kidolgozását, ami lehetőséget adna bizonyos számú bevándorló legális bejutására.

Addig is tudnék javasolni egy olcsóbb megoldást a 20 milliárdos kerítés helyett. A kormány utaljon ki annak a 800 ezer embernek - akik nemzeti konzultációban követelik a kerítést - néhány méter dróthálót, hogy a rettegők be tudják keríteni önmagukat. A csirkeháló folyómétere 279 forint. Bruttóban. Ha valamelyik kormányközeli vállalkozó dupla pénzért adja, akkor is kijön fele áron, a maradék 10 millárdot pedig használhatnánk értelmes célokra. Például hozzá lehetne csapni a kormány gépjármű vásárlásra szánt 6 milliárdjához és akkor akár Ferrarival járhatnának imádott honatyáink. Na? A bevándorlók ügyének megoldását pedig bízzuk olyanokra, akik képesek emberi és mindenkinek elfogadható módon kezelni a problémát.

Sajnos nem tudom, mi lenne a jó döntés. De az biztos, hogy Magyarország nagyobb bajt húz magára a gyűlöletkeltéssel, a jön a három méter magas néger és megerőszakolja a hófehér keresztény szüzeket riogatással, mint amekkora baj már egyébként is van. Több helyen is sikerült olvasnom kedves kormánypárti kommentelők szurkolását, miszerint remélhetőleg az aljas idegenek felgyújtják Szeged négy sarkát, hogy az áruló szegediek és maga Botka László is megtanulja, hol lakik a magyarok istene.

Eközben olyat is olvastam, hogy az áruló szegediek összefogtak, ételt, gyógyszert, ruhát visznek a menekülteknek. Ami még talán ennél is fontosabb: tolmácsokkal segítik, tájékoztatással látják el őket. Ugyanis sokan közülük azt sem tudják biztosan, milyen ország vendéggyűlöletét élvezik éppen. Amennyire ijesztő a kormány és nem kevés honfitársunk primitív viselkedése, annyira reménykeltő az, amit a szegedi emberek tesznek.

Ameddig van ilyen város az országban és vannak olyan emberek, akik segítő kezet nyújtanak a bajban lévőknek, addig nincs minden veszve.

Talán.

lamb-451982_640.jpg

 

Szólj hozzá

politika társadalom bevándorlás menekültek szociális katasztrófa