2015. júl 11.

Most hányok Lázár Jánostól

írta: E_S
Most hányok Lázár Jánostól

Ma is azzal a jó érzéssel hajthatom álomra a fejemet, hogy megint hülyének néztek. Nem úgy általában valakik, hanem az ország egyik vezető politikusa. Valaki, aki az én adómból (is) él úri módon, aki - szándékom ellenére - igen magas kormányzati pozícióba került. Egy olyan alkalmazottam (igen, ő az én, a mi alkalmazottunk és nem az atyaisten fölöttünk) hazudott a képembe, akinek különbnek, bölcsebbnek, jobbnak, erkölcsösebbnek kellene lennie, mint a többségnek. Ezért van ott, ezért vállalta ezt a pozíciót, ezért választotta meg az, aki megválasztotta. Én ugyan nem szavaztam rá, sem a pártjára, de ez nem jelent semmit ebből a szempontból. Adót, járulékokat én is fizetek, nem csak a kormánypárt szavazói. Tőlem éppen úgy levonnak, nekem pont úgy be kell fizetnem, én éppen annyi ÁFA-t fizetek minden liter tej, minden liter víz árában. Tehát engem (ahogy senki mást sem) nem küldözgethet ebből az országból senki, sehová. Sem most, sem soha. 

Nekem, ahogy mindenki másnak is, jogom van számonkérni ettől a busásan megfizetett szolgától, miért hazudik a pofámba és az egész ország pofájába. A rá szavazók és a nem rá szavazók pofájába.

Lázár János ezt tette most. Is. Pofátlanul, sunyi vigyorral hazudik a képünkbe. Újra. Ő is. Miért? Miért engedi meg magának, miért hiszi, hogy senki nem veszi észre, hogy gondolkodás nélkül bólogatunk mindenre? Vagy lehet, hogy hiszi is, amit mond? Az nem lehet. Ennyire ostoba nem lehet. De ennyire aljas lehet? Az rendben van? Az belefér?

A Fidesz és Széles Gábor közösen használt publicistája - Bayer Zsolt - fényesre nyal időnként mindenkit, akit kell. Most Lázár János került sorra, meg is történt az aktus. Az index.hu-n olvasható, a mellékelt linken megtekinthető az "interjú", vagy mi a fasz. 

Ebben hangzik el az a kijelentés, ami a szokásosnál jobban kiverte a biztosítékot. Nálam. Pedig már bőven néztek hülyének, hazudtak a képembe, mögöttem, felettem, mindenhol. A megelőző kormány hazugságai (ami szintén tűrhetetlen volt) gyerekes füllentés ehhez képest. Az ő korrupciós ügyeik a fasorban sincsenek a mára állami szintre emelt, törvénybe foglalt, a végtelenségig mocskos, romlott, aljas és mindeközben elképesztően cinikus rablásokhoz képest.

Ma már teljesen rendben van minden, ami egy közepesen fejlett, minimálisan demokratikus országban is elképzelhetetlen lenne. A pofátlanság, a minden alapvető közösségi érték és érdek sárba tiprása, a közös vagyon szétlopása, az emberi jogok és méltóság lábbal tiprása ma már megszokott, természetes dolog. Az is, hogy a mi pénzünkből üvöltik a hazugságokat az arcunkba, tolják elénk reklámokban, plakátolják ki egy lakótelepi lakás méretében és árából. A szemünk se rebben. Megszoktuk, eltűrjük. 

De miért? Miért kellene szó nélkül elmenni minden egyes szemétdomb mellett? Miért kellene visszafojtott lélgzettel átlépni minden bűzös szarkupacot? Miért? Kik ezek a figurák, akik ennyire távol kerültek mindentől, ami emberi, ami becsületes, ami tiszta? Miért kellene kussolni? 

Most nem megyek el, nem legyintek, nem kussolok.

Azt mondta az említett interjúban Lázár János, hogy ő tulajdonképpen egy áldozat. Idézek az index.hu-ról:

"Így tisztázták, hogy az Egy ember annyit ér, amennyije van mondat egy manipulált, megvágott felvétel, Lázár akkor éppen arról beszélt, hogy ezen a felfogáson kellene változtatni."

Hát a nagy büdös francot, kicsit sem tisztelt Lázár János! Hazudsz, mint mindig, mint mindenki a környezetedben! Aljasul, sunyin, rutinból hazudsz. Hülye is vagy, mint a főnököd. Ma már van internet. Rohadtul sok minden megmarad, amiről azt gondoljátok, elszállt a szélben. Nem szállt el. Tessék, hallgasd meg, hazug barátom! 

Aztán magyarázd el, hogy a büdös francban vagy te olyan végtelenül ügyes, hogy 90 milliós villát és 20 milliós szőlőbirtokot veszel a 10 éves gyerekednek! Mert oké, minden szülő támogatja a gyerekét, ez természetes. De ez messze túl van ezen, még egy politikus esetében is. Ha nettó havi 2 milliót keresel, ez akkor is minimum 5-6 évi fizetésed úgy, hogy közben egy szelet parízert, egy kiflit sem vettél ez idő alatt. Miből éltél? Miből élt a családod? Miből vásároltál festményeket, luxusórát, régiségeket? Annyira jól keres az asszony? Ki a te feleséged? Andy Vajna?

Hazudsz. Hazudtál. Szokás szerint, a most regnáló és a 25 éve regnáló politikusok jórészének szokása szerint. De már annyira elszaladt veletek a ló, hogy még úgy sem tesztek, mintha ez nem így lenne. Úgy sem csináltok, mintha becsületesek lennétek. Legalább egy kicsit. Néha.

Undorítóak vagytok.

Hányok tőled, tőletek.

 

Szólj hozzá

politika magyar társadalom korrupció Lázár János