2015. júl 11.

Ma nem kell gyűlölni a fegyverrel hadonászó bevándorlókat

írta: E_S
Ma nem kell gyűlölni a fegyverrel hadonászó bevándorlókat

Ritka természeti tüneménynek lehetünk ma tanúi ebben a háború dúlta országban. Ma nem kell rettegni a menekültnek álcázott menekültektől, ma nem kell golyóálló mellény ahhoz, hogy a rettegő családanya elmenjen a boltba tejért. Mi több, erre holnap sem lesz szükség, mert vasárnap mindenki ezerrel pihen. Hála legyen a KDNP-nek ezért!

Tehát ma nem a hordákban támadó pirézeket gyűlöljük nemzetileg, hanem a melegeket. Tessék elhinni, van az is olyan jó...nagy baromság. Igazából mi vagyunk a hülyék. Össznépileg. Azon töprengek - és ezt nem most kezdtem el, hanem már krónikus nálam,- hogy milyen jó lenne, ha elkezdenénk gondolkodni. Külön-külön. Akinek van mivel.

Itt van például a mai ellenség, a melegek személyében. Biztosan sokan mennek majd tüntetni ellenük, sokan mellettük. A magam részéről egyiknek sem látom túl sok értelmét, viszont mi lenne, ha csak úgy elfogadnánk? Onnan már csak egy lépés lenne az, ami más országokban működik: hogy az emberek kimennek a Pride-ra és buliznak. Bolondoznak, táncolnak, jól érzik magukat. Idősek, fiatalok, melegek és nem melegek, de még (förtelem!) családok is. Ugyanis lehet úgy is. Egyszerűen egy vidám napként felfogni és élvezni.

Tudom, ez nálunk nem működik. Mi szeretünk mindent jobban tudni, mint a másik. Szeretünk mindenkit gyűlölni, aki másként gondolkodik valamiről. Bármiről. Ez nekünk így jó. Illetve nekem például nem jó, de sokaknak igen. A nagy ordításban (ezzel szoktuk helyettesíteni az érveket), nem halljuk meg a másikat, meg lássuk be: nem is érdekel minket. Ebben az a nagyon speciális és nagyon magyar, hogy nem csupán a magát jobboldalinak (lófaszt jobboldali) valló kormány hívei és a magukat baloldalinak valló (lófaszt baloldali) ismert ellenzék nem kormánypártok hívei állnak szemben egymással, hanem úgy általában mindenki áll szemben mindenkivel. Napi tapasztalat, hogy a demokráciát és/vagy liberális eszmeiséget zászlajára tűző illetők (közszereplő/politikus/blogger/mozgalom vezetője) mindent nagyon jól viselnek, ami alátámasztja a gondolataikat. Mindennel azonosulni tudnak, ami eleve is azonos az ő eszméikkel. De mindent támadnak, ami más irányból közelít egy problémához és bárki torkát elharapják, aki más véleményen van hozzájuk képest. Tehát a demokrácia és/vagy a liberalizmus önfelkent prófétái két dolgot nem bírnak elviselni: a demokráciát és a szabad gondolatokat. Vicces. Vagy inkább siralmas. 

Olyan jó kis ország lehetne ez, ha az átlagpolgár képes lenne függetleníteni magát a minden irányból neki kínálgatott (tév)eszméktől és kialakítana egy saját értékrendet. Esetleg megpróbálna figyelni a másik emberre. Ugyanis nincs olyan nagyon nagy különbség a különféle csoportok eszméi között. Mindenki csak egy normális, élhető, fejlődő országot szeretne, ahol jó élni, jó és érdemes dolgozni, ahol lehet tanulni és ami biztonságot nyújt a benne élőknek. Ha lecsupaszítanánk a különféle pártok propagandáitól szennyezet "néplelket", ezt találnánk. Ugyanazt akarjuk. 

Ha ez egy normális ország lenne, ha minden úgy működne, ahogy kell, akkor nem kellene háborúzni. Nem kellene görcsölni, sem szorongani. Ugyanis akinek rendben van az élete, annak rendben van a lelke is. Annak nincs szüksége ellenségképre, mert békében van önmagával és békében van mindenki mással is. Akkor higgadtan át lehetne gondolni, mi a megoldás a menekültáradatra. Mert sem a gyűlölet, sem az "öleljünk magunkhoz mindenkit" nem megoldás. Egyetlen szélsőség sem megoldás. Soha, semmire.

Ha rendben lennénk belül, akkor nem tépnénk magunkat azért, mert az év egy napján a melegek felvonulnak. Talán még azért sem habzana annyi száj, mert léteznek melegek. Léteznek. Mióta emberiség létezik, azóta. Nem divat és nem fertőző betegség melegnek lenni. Egy állapot, mint az, hogy valaki barna, alacsony, magas, vagy göndör a haja. Az lenne jó, ha ez nem lenne ügy. Főleg nem lenne közügy. Mert nem az. Az lenne jó, ha ki tudnánk menni a Pride-ra bulizni és ha lenne felvonulás a barnáknak, alacsonyaknak, magasaknak, göndör hajúaknak, akkor arra is kimennénk. Csak táncolnán, vagy néznénk a táncolókat és senkinek eszébe sem jutna tüntetni ellenük, de nem jutna eszébe tüntetni mellettük sem. Mert miért is kellene? 

Az lenne a jó, ha idekeveredne valaki az űrből és szervezni akarna egy tüntetést, akkor csak néznénk rá értetlenül.

Mint egy marslakóra.

 

 

 

Szólj hozzá

biztonság magyar kormány tüntetés meleg pride ellenzék menekültek