2015. sze 21.

Elmegy a Fidesz a picsába

írta: E_S
Elmegy a Fidesz a picsába

Nagyon tisztelt miniszterelnök úr volt kedves kivenni a részét a menekültek ellátásából. Verbálisan áldozott a célra, ahogy az neki egyébként is szokása. Első lépésben úgy voltam vele, teszek a hülyeségeire. Ha minden idióta kijelentésén felkapnám az iszapot, mást sem tennék, mint dühöngenék. De a történet nem ért véget azzal, hogy Orbán Viktor, népünk hős vezére, a hon megmentője és minden baloldali, valamint liberális esküdt ellensége mond valami dakotásat. Jelen esetben azt mondta ő a szájával: 

"...a magyarok szolidaritása példás. Halkan mondom, hogy a civileknek sok pénzt adunk azért, hogy ezt megtegyék, holott erre semmilyen nemzetközi egyezmény nem kötelez minket."

Próbáltam előkeríteni a videót (ugyanis ma, a Parlamentben hangzott el a fenti mondat), de nem jártam sikerrel. Megnéztem egy közel húsz perces agymenést, melyben miviktorunk elmagyarázza, hogy pusztul halomra az egész kontinens nélküle, valamint frappánsan levezeti azt a kétségtelen tényt, miszerint mindenki hülye, csak egyedül ő helikopter. A fenti mondatot nem sikerült kihallanom az önfényező monológból, valószínűleg nem is volt benne. De mindegy is (mármint az, hogy én hallottam, vagy sem), ugyanis a Migration Aid csoport és a Segítsünk együtt a menekülteknek csoport hallotta/olvasta és fel is kapták a vizet. Joggal egyébként. Még ezen a ponton is úgy voltam vele, hogy bizonyára adott a kormány pénzt jótékony szervezeteknek, de a szokásos módon megy a csúsztatás.

Nade! A Migration Aid levelet intézett a miniszterek elnökéhez. Ezt ni:

"A Migration Aid a mai napon értesült Orbán Viktor miniszterelnök úr 13:20 perckor, a Parlamentben elhangzott kijelentéséből, miszerint az állam pénzügyi eszközökkel támogatta a magyar menekültügyi krízis megoldásában részt vevő civileket. Ezúton kérjük a Miniszterelnök urat, hogy a félreértések elkerülése érdekében legyen szíves a támogatott szervezetek listáját és a támogatási összegeket nyilvánosságra hozni. Mindemellett kijelentjük, hogy a Migration Aid központi költségvetési juttatásból nem részesülve, magánadományokból végezte tevékenységét.
További információ: Zsohár Zsuzsanna Migration Aid, +36 70 342 9383"

És váratlanul választ is kaptak, nekem pedig ezen a ponton rándult görcsbe az agyam. Ugyanis nem a miniszterelnök, nem a miniszterelnöki hivatal, nem a franc-tudja-milyen minisztérium válaszolt! Hanem...na, kicsoda?

A FIDESZ! Komolyan! Itt van:

"A Fidesz-frakció reagálása a Migration Aid nyilatkozatára

"A POLITIKAI AKTIVITÁSÚ SZERVEZET TÜNTETÉSEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS EGYÉB KIADÁSAIT SOROS GYÖRGY NAGYLELKŰ TÁMOGATÁSA MINDEN BIZONNYAL NAGY RÉSZBEN FEDEZI."

A miniszterelnök egy szóval sem mondta, hogy a Migration Aid csoportot támogatja a költségvetés.

A bevándorlók ellátását a magyar kormány a menekülttáborokban biztosítja és emellett számos hivatalosan bejegyzett és nagy tapasztalatú segélyszervezet segíti.

A kormány a közelmúltban döntött arról, hogy 200 millió forinttal támogatja azt a három humanitárius szervezetet - a Magyar Vöröskeresztet, az Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot -, amelyek segítik a migránsok ellátását.

A saját bevallása szerint is 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. A politikai aktivitású szervezet tüntetések szervezésével kapcsolatos és egyéb kiadásait Soros György nagylelkű támogatása minden bizonnyal nagy részben fedezi.

A csoport jóhiszemű és segítő önkénteseinek, ahogy minden más valódi segítséget nyújtó civilnek köszönetet mondunk a bevándorlók ellátásban nyújtott segítségért."

(fidesz.hu)

Erre mondják falun, hogy eszem-faszom megáll! Mi a tetves franc van? A Fidesz hogy kerül ide? Ki a fasz hatalmazta fel őket a válaszolgatásra? Kik ezek? Mik ezek? Hát itt már mindenki hülye? A Fidesz egy párt, utolsó tudomásom szerint. Kurvára NEM ők a kormány! Ki a retkes lópikula szólt hozzájuk? Ki kérdezte a véleményüket? Mi az, hogy Fidesz-frakció válaszolgat?

Hirtelen állatira sok kérdésem lett!

Sorolom. Válaszolhat akár a Fidesz is, az sem érdekel.

Tehát: Nem gondolja a fideszesek pártja, hogy baromi gyorsan orvoshoz kellene fordulniuk, amennyiben rendszeresen összekeverik önmagukat a kormánnyal?

Ki adta a közpénzt a jótékonysági szervezeteknek? A Fidesz? Ha igen, hogyan fér hozzá egy nyűves párt a közpénzhez? A kormány? Akkor meg minek ugat bele egy párt?

Mi köze Soros Györgynek ehhez az egész ügyhöz? Nem volt elég annyi, hogy az alábbi karitatív szervezeteket támogatja a KORMÁNY és NEM a FIDESZ? Kellett bele Soros? Milyen alapon szemétkedik egy tetves párt olyan emberekkel, akik a tulajdon pénzükből, idejükből áldoztak és áldoznak arra, hogy embereken segítsenek? Olyan feladatot vállaltak magukra, ami a kormány dolga lett volna! Ezt meg lehet köszönni, de nem fogja a kormány, hiszen így jóval később robbant a bomba, később tört ki a cirkusz és később lovagolhatott be Orbán Viktor, mint Magyarország, Európa és az egész univerzum hős megmentője. 

Hányok.

A magam részéről segítem mindkét csoportot, amivel csak tudom. Természetesen nem a blogon használt névvel, mert ez nem erről szól. De én ott soha nem láttam Soros Györgyöt, de nem láttam Széles Gábort, Mészáros Lőrincet, egyetlen Orbán csemetét, Balog Zoltánt, Rogán Antalt és senki mást sem, aki az elmúlt pár évben szedte meg magát. Egy kiflivel sem járultak hozzá semmihez. 

Ezzel szemben azt kérdezném jóképességű miniszterelnök úrtól és társaitól: Vissza tetszettek már fizetni Soros Györgynek a támogatást, amiből éltek egy darabig (például Kövér László úr), illetve amiből külföldi egyetemen tanultak (például Orbán Viktor)? Mert amennyibenn ekkora arcuk van és ilyen mérhetetlen pofátlan módon képesek válaszolni azoknak az embereknek, akik nagyságrendekkel becsületesebbek és emberségesebbek, mint bármely, szabadon választható politikus volt az elmúlt 25 évben, akkor joggal elvárható, hogy az újra előrángatott és valójában folyamatosan előrángatott Soros Györgynek ne tartozzanak, az ő pénzét ne tegyék el, ne tartsák meg a kormányon lévők! Hol az átutalási bizonylat? Visszafizette a büszke vezér a tandíjat? Az ősmagyar házelnök a támogatást? Tessék szíves közzé tenni, ne csak a szájukat jártassák!

Köszi!

os_2.jpg

 (fotó: Pelsőczy Csaba)

Szólj hozzá

magyar kormány Fidesz Orbán Viktor