2015. okt 05.

Deutsch Tamás nem érti, elmagyarázom

írta: E_S
Deutsch Tamás nem érti, elmagyarázom

Nem túl gyakran írok ennyire friss, gőzölgő kupac szar fölött, de most...

Deutsch Tamás makog a tévénkben, a nappalinkban. Esküszöm, a két kutya vonyít. Az állatok sokszor okosabbak, mint a politikusok.

Mindig.

Mint egy felhúzható pléh majom, Tamáska úgy nyomja. Levegőt sem vesz. De, vesz. Kár!

Kálmán Olga bátorkodott rákérdezni, nem tartja-e véletlenül aggályosnak nemzetünk levitézlett sportért felelős minisztere, hogy az ő valamelyik gyerekének szülőanyja lett a Paralimpiai Bizottság főtitkára? Tamáska nem tartja. Mit nem tartja?! Kikéri magának! Ezen a ponton kezdtek nyugtalankodni a kutyák, én pedig káromkodni, mint egy jobb, népnemzeti érzelmű, matyóhímzett, turultollas ősmagyar.

És mondta Tompika, amit minden egyes búvalcseszett politikából és belőlünk élősködő véglény mond. Mindig, kivétel nélkül, amikor felmerül: tessen már mondani, nem tartja furcsának, hogy csak az ön nagyon tisztelt veje tud villanyt szerelni, csak az ön szomszédja ért a csatornázáshoz, vasútépítéshez, csak az ön angoltanára képes országos hatáskörrel nyelvoktatást végezni, csak a kedvenc rokona, barátja, ismerőse, fia, lánya, felesége képes egy kurvára jól fizető posztot betölteni, csak ő képes egy négyszeresen túlárazott állami projektek megnyerni?

Ekkor jön a tágra nyitott halszem, benne a politikai élősködő arcában. Hogy mi van?! Azért, mert valaki az ő rokona, ismerőse, ne pályázhasson?! Mert valaki az ő gyereke, testvére, apja, lánya, veje, fogorvosa, ne kaphasson zsíros megbízást, magas pozíciót, kurvajó fizetéssel?!

IGEN BAZDMEG! NE KAPHASSON!

Ugyanis úgy korrekt. Ameddig hatalomban, vagy annak a közelében vagy, ne kaphasson. Deutsch Tamás volt nemtudommicsodája, egyik gyermekének az anyja se kaphasson pozíciót ott, ahol a spermahordozó dönt. Orbán Viktor veje, szomszédja, fogorvosa, egykori nyelvtanára, apja, unokatestvére se kaphasson. Lázár rokonsága se. Rogáné se. A szomszédja se. Senki. 

Várjátok meg, ameddig kipottyantok a hatalomból, akkor az összes rokon kibontakozhat. Akkor pályázhatnak megbízásokra, állásokra, amire csak akarnak. Addig nem. Hogy miért? Kurávra egyszerű!

MERT NEM KORREKT!

Hogy miért is nem korrekt, amikor a rokon, barát, ismerős annyira végtelenül okos, rátermett és bízni lehet benne? Azért, mert ez az eredője, gyökere a korrupciónak.

Ismétlem, gyökere.

Gyökér.

Tudom, nemzetünk internetfelelőse ezt nem érti. A többiek sem. Egyik sem. Ez a baj.

De legalább én elmondtam.

Talán a kutyák is megnyugszanak.

de_1.jpg

Szólj hozzá

magyar kormány korrupció paralimpia deautch tamás