2015. nov 07.

Szép napra virradtunk, Széles Gábor ma az időgépet találta fel

írta: E_S
Szép napra virradtunk, Széles Gábor ma az időgépet találta fel

A ködös idő ellenére is vidám napra ébredtem, mert sikerült bekukkantanom Széles Gábor Facebook oldalára, ahol is napindító-lelkesítő-orbánakirály posztra leltem. Erre ni:

szeles_1.png

Némi forrásellenőrzés után világosodtam meg, hogy immár az energiacella és az antigravitáció mellett az időgép feltalálása is a neves szak- és üzletember vívmányai között vonul be a történelembe. A hivatkozott cikk november 5.-i dátumozású ugyan, csakhogy egy évvel ezelőtti november. 

Egyébként a cikk nem Orbánról szól (van még ilyen is, de majd teszünk róla, hogy ne legyen), csupán két mondatban fordul elő népünk vezére. Az egyik mondat Helmuth Kohl udvarias kijelentése:

"Nagyszerű európai, európaiként gondolkodik és cselekszik"

A cikk a Stern magazinban így folytatódik (a Széles Gábor által hivattkozott cikkből ez véletlenül kimaradt):

"Orbánt és jobboldali populista kormányát Európaszerte kritizálják a sajtó- és szólásszabadságot korlátozó tervei miatt."

Itt a Széles Gábor által hivatkozott - aprócskát elfogultnak tűnő, parányit ferdítő - cikk, ami egyébként szintén tavalyi. Az elfogultságot és ferdítést nagyban magyarázza az a tény, hogy a cikkben az MTI hírére hivatkoznak.

Itt az eredeti cikk,  

Így születnek a legendák. Vagy ilyesmi. 

Bréking!

A remek cikk már közel 60 megosztásnál tart. Szerencsére senkinek nem tűnik fel, hogy egy éve íródott, ámde az értetlenség is kezdi felütni a fejét. Ide másolok két kommentet a nagy feltaláló közösségi oldaláról:

"Orbánt már nem csak a lakosság zöme, de a meghatározó politikusuk is egyre inkább pozitívan értékelik, és elismerik !"

"Ja csak egyszerre dicséri Orbánt meg Junkert is, és az integrációt élteti, hogy is van ez???? Ez is hülye mint a segg!"

Hát igen. Ezért szoktam javasolni a saját aggyal történő gondolkodást. Olykor hasznos tud lenni.

szeles.jpgA két mókamester - zakóban Széles Gábor, zakótlanul Lázár János/Széles Gábor Facebook oldaláról smittelve

 

Szólj hozzá

hazugság széles gábor Orbán Viktor Helmut Kohl