2015. feb 14.

Zsolti asszony lepedője

írta: E_S
Zsolti asszony lepedője

Vigyázat! Az alábbi cikk ronda szavakat, nyomokban káromkodást tartalmaz!

Nem vagyok én normális - állapítom meg, nem először. Verőfényes szombat délelőtt van, a kertben csicseregnek a hóvirágok, én meg Bayer Zsoltot olvasok. A magyarhírlapos fenegyerek újfent nagyot alkotott, pedig most ki sem billentették a jó kis meleg fészkéből, de valahogy folyamatosan fenyegetve érzi magát szegény. Nem Bayer emberi, vagy újságírói mivolta az érdekes, mert egyik sem az. A stílusa sem annyira hoz lázba, mindenki úgy ír, ahogy akar. Vagy ahogy tud. Az agymenése azonban jellemző lehet bizonyos körökben. 

Például az, hogy szerinte mindenki baloldali, aki nem tapsikol örömében, valahányszor Orbán Viktor gondol egy nagyon okosat. Miután biztos, hogy minden ellenzéki baloldali, az is biztos, hogy minden baloldali gusztustalan állat. Ez aktuálisan úgy jutott a nagyszerű publicista eszébe, hogy az aljadék Népszabadságot olvasva azt kellett tapasztalnia: a lap le merészelte írni, miszerint Tiborcz István (önerőből Orbán Ráhel férje) vett egy kikötőt és a kikötőkben üzemelő boltokra nem vonatkozik a kötelező vasárnapi zárvatartás. Ezen nagyon, de nagyon felhúzta magát az aranytorkú...tollú...mindegy és jól odamondott mindenkinek.

"A botrányos nepotizmus hírét aztán sorra átvette a többi kérlelhetetlen ellenzéki orgánum, így estére minden becsületes ember értesülhetett mindenről. Aztán az esti zsíros döfi mellett lehetett megint orbánozni meg kurvaanyázni meg fokhagymásat böfögni. Csak egyet nem kellett tegnap sem: gondolkodni. Legalább egy icipicikét."

A továbbiakban majomügyességgel elmagyarázza ámuló olvasóinak, hogy hát marhára sok kikötő van ebben az országban és abból (még) csak egy van Orbán vejének birtokában, aki tulajdonképpen egy balfék...illetve jobbfék, amiért megvette a tiszta veszteséget termelő kikötőt, amit nem is vett meg, de vasárnaponként enkezével fog ott ropit, gumicukrot, Bambit és kotont árusítani. A magam részéről eléggé belezavarodtam a történetbe, de szerintem maga a szerző is, hiszen ha jól értem, Tiborcz kifizetett valaminek a tulajdonjogáért 330 milliót úgy, hogy az nem került az ő birtokába, hanem 54 millióért bérli. Hogy van ez, kérem?

"Vagyis: adott egy 23 milliós adóssággal terhelt cég, amely üzemelteti a kikötőt. Ezt veszik meg hétmillióért, vagyis összesen (adóssággal együtt) harmincmillióért. A kikötői épületekért és létesítményekért nettó 330 milliót adnak, s mivel az INGATLAN ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN MARAD, további 54 millió forint bérleti díjat fizetnek ki. Ez akkor összesen 414 millió forint. Közel félmilliárd. Egy keszthelyi kikötőért, amelyet üzemeltetője nem tudott nyereséggel fenntartani. És most ezen rugózik az összes kretén ellenzéki politikus a környéken, és az összes barom sajtómunkás odaátról." 

Nem is az a kérdés, hogy mennyire kell hülyének lenni egy ilyen üzlet megkötéséhez, hanem az, hogy a 28 éves fiatalember milyen módon jutott ekkora vagyonhoz és mennyire etikus dolog a miniszterek elnökének vejeként sorra nyerni a közpénzből finanszírozott beruházásokat. Szerintem. Vagy erről inkább ne beszéljünk?

Tudom én, hogy meg kell dolgozni a betevőért. De feltétlenül így kell ezt tenni? Az agymosás szándéka egyértelmű, de sok hasznot nem fog hajtani. Egyrészt az ember nem feltétlenül a veretes Magyar Hírlapból tájékozódik, hanem például gondolkodik. Aki meg nem godnolkodik, hanem hitéleti alapon közelít a kérdéshez, annak sok mosnivalója amúgy sincs. Az el fogja hinni, hogy minden rendben van, tökéletesen normális dolog az összes kormánytag összes rokonának, szomszédjának és focipartnerének hirtelen jött üzleti zsenije, amitől aztán fél kézzel viszik a közpénzt. Megérdemlik. 

Ha tovább súlyosbodik Bayer Zsolt állapota, hamarosan arról fog eposzt írni, miért is mocskos baloldali Simicska Lajos. Mert az nyilvánvaló, hogy mindenki, aki nem feltétlen híve Orbán országlásának, az baloldali. Aki baloldali, az esténként felváltva orbánozik, kurvaanyázik és fokhagymaszagút böfög (a zsíros döfit nem tudom értelmezni). A baloldalit onnan lehet még felismerni, hogy nem gondolkodik, az ilyen politikus kretén és kizárólag barom sajtómunkás található azon az oldalon, ahol nem Orbán a király és Polt Péter a királynő. 

A kormányzati kommunikációból azt is tudjuk, hogy aki nem odaadó híve a jelenlegi hatalom (ön)felkent birtoklóinak, az keresztény nem lehet. Aki nem keresztény, az nem magyar. Aki nem magyar, az meg nem is ember.

A kérdés már csak az, hány magyar van ebben az országban? Célszerű lenne népszámlálni, mert kezdek elbizonytalanodni.

Bayer munkássága engem az "Ágnes asszony" című Arany balladára emlékeztet. A kényszeres mosás és annak pszichés háttere feltétlenül. A balladának sem lett jó vége, csak szólok. Szép dolog a kitartás, ebben az esetben feltétlenül érthető is. Biztos, hogy sokan fognak az utolsó csepp nyálukig harcolni, hiszen már jóval többről van szó, mint karrierekről, jó fizetésekről, elnyerhető forrásokról, privatizálható közvagyonokról. Ha egyszer bukik a mutatvány (bátran állíthatom: bukni fog, már csak azért is, mert soha, senkinek sem sikerült örök időkre megragadni a hatalmat) akkor nem feltétlenül lesz mód ellenzékbe vonulni. Van úgy, hogy eltiltják az embert a közügyek gyakorlásától. Például.

pen.jpg

 

Szólj hozzá

média magyar újság hitel kölcsön állás