2016. okt 11.

Akkor beszéljünk Rogán Cecíliáról, a sokféle szempontból sikeres és ügyes nőről

írta: H_A
Akkor beszéljünk Rogán Cecíliáról, a sokféle szempontból sikeres és ügyes nőről

Tartozom tegnapról egy kedves kis történettel, ami átível  a puritán kormány napi ténykedésén. Az Orbán névvel csúfolt kormány exponenciális figurája tegnap a parlamentben szívszaggató vallomást tett arról, hogy hibázott. Rogán Bulibáró Antal úgy döntött, hogy főnökével ellentétben, ezúttal nem húzza el a belét Rigába, nem bújik a függöny mögé, nem megy át Farkas Flóriánba, hanem leül heherészni Lázár János mellé, és ha úgy alakul, akkor beleáll a cilikopterezésbe. Derék, bátor.

Mindazonáltal azt kell mondanom, ha Rogán Antal szemlesütve hallgatott volna, mindannyian jobban járunk, de főleg ő. Bár neki tökmindegy valójában. A sértődött óvodás tempót, a hogyan szóljunk be nagyobb ordasságot, és oda nem illő baromságot a másiknak akadályversenyt a szokásos suttyó, arcpirító vehemenciával abszolválta. Látszólagos megbánást tanúsított, de valójában hozta azt, ami egy fideszes kádertől elvárható. Hogy a propaganda minisztere a pofátlanság ilyen mély bugyrait járja meg, az elfogadhatatlan. Akkor is az, ha pontosan tudjuk, kivel állunk szemben és nincsenek illúzióink.

Rogán Antalnak reagálnia kellett valamit Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) elképesztő rongyrázásra vonatkozó felvetésére, amely Celeb és Celebné nyírségi helikopterezésére, barterezésére, letagadott, majd össze-vissza magyarázott urizálására vonatkozik. Bulibáró így reagált:

Ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János. Hangsúlyozta, elismeri, hogy hibázott, az ügynek számára van egy nagyon komoly tanulsága: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának.

Túl azon, hogy bárki lemondásra szólítja Rogánt és az kurva vicces (szerintem ne vegyük annak csak azért, mert egy erkölcstelen-korrupt-hazug politikus fejében ez meg sem fordul, és ma Magyarországon a lemondás elképzelhetetlennek tűnik), azért mennyire kell valakinek minden hájjal megkent gerinctelen lénynek lennie ahhoz, hogy - miként az MSZP-s politikus is fogalmazott, de ahogy Mari néni, vagy Józsi bácsi is fogalmazhatott volna - a feleségével takarózik.

rogan-antal-1024x576.jpg

Fotó forrása: 24.hu

Merthogy Rogán Antal azt is kijelentette:

Én mindenképpen büszke vagyok a feleségemre, büszke vagyok arra, hogy sokféle szempontból sikeres és ügyes nő. Nem tudom, az ön férje büszke arra, hogy ön képviselő, és a parlamentben ilyen hangnemben szólal meg és beszél, azt majd önök megbeszélik egymás között.

Ha csak egy pillanatra is komolyan akartam volna venni a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének (nem a makkoshotykai falu jegyzőjéről beszélünk, bár az ő esetében is ugyanilyen súlyos lenne a jelen állás) impertinens felböfögményét, ez volt az a pont, ahol végérvényesen tele lett a hócipőm Rogánnal. Akkor is, ha tökéletesen ismert számomra ez a fajta keménygerincű fideszes moralitás. A hadvezér függöny mögé bújik, elrohan meccset nézni, vagy Havasi Bertalan titkárnővel és személyi testőrrel védeti magát a kellemetlen újságírói kérdésektől, a parlamentben pedig úgy tesz, mintha süket lenne, amikor a korrupcióról kérdezik, és állandóan másokra mutogat.

A közönséges fideszes mindeközben (nem általánosítottam, de mivel a közfelháborodást nem tapasztaltam a maga idején az állampárt férfiaktól hemzsegő soraiban, kénytelen vagyok úgy értelmezni, ahogy) agyba-főbe veri az asszonyt és ráfogja a család legértelmesebb tagjára, aki viszont nem tud beszélni (igen, a vak komondorra gondoltam). És aztán itt van Rogán Antal, aki annyira férfi a talpán, mint az egész fideszes bagázs, aki vagy nem talál kivetnivalót a rongyrázásban, vagy nem tudja, miről van szó, vagy Kósa Lajos: ebbe bele kell állni, mert a magánszféra az magánszféra.

Itt van Rogán Antal, akihez a fideszes keménymag egyenként és együttvéve is szorgalmasan elirányítja az idegesítő újságírókat a kellemetlen kérdéseikkel, akinek az lenne a dolga, hogy tisztázza magát és a közvélemény számára megnyugtató válaszokat adjon helikopter ügyben, ehhez képest a hivatala blokkolja az ellenzéki (nem baloldali, hanem kormánykritikus) lapok kérdéseit.

Azt már néhányszor leírtuk az azóta meglincselt Népszabadság tényfeltáró cikkei nyomán, mit gondolunk erről az egészről, de most itt az új elem. Rogán Bulibáró hivatalos magyarázkodás gyanánt előkapta Cecíliát (akiről szintén elmondtuk, mit gondolunk) és ráfogta az ügy megfejtését. Bulibáró szerint az a baj vele, hogy politikus létére helikopterezett. Ez hiba volt. Szerencsére azonban ott a tehetséges, sikeres üzletasszony felesége, akinek meg telik rá, megteheti, hát meg is teszi. Ha nem lennék civilizált, magamat kultúrembernek tartó lény, akkor olyat káromkodnék, hogy leszakadna a mennyezet.

Nem hibáztál, bulibáró, hazudtál amekkorát nem szégyelltél! És bár pont nem érdekel az MSZP, (Kóka János még annyira se), de ezt megjegyezheted egy élete: „nem mindegy, hogy a viselkedése vagy a foglalkozása paraszt az embernek” (by Bangóné).

Ami viszont a legfontosabb: kérdezni szeretném, aztán mégis miben olyan sikeres Rogán Cecília, hogy megengedheti magának, hogy 2 millió forintot elhelikopterezzen egy hétvége alatt? Ki az a Rogán Cecília, és mit tett le az asztalra milyen szakemberként, hogy most rá lehet fogni, miatta telik a nyomorult, szerencsétlen Rogánnak luxusröpködésre? Mit dolgozott életében Rogán Cecília, mit dolgozik most, miből él, mennyit adózik?

nakama2.png

Elmondom. Rogán Cecília egy 10 hónapja működő, magát médiaügynökségnek csúfoló cég ügyvezető igazgatója, aki Sarka Katával összeborulva eldönti, ki szép Magyarországon, és ki nem. Rogán Cecília 2016. május 14-én szállt be a tavaly decemberben létrehozott Nakama Partners nevű vállalkozásba, azaz alig 5 hónapja ügyvezető igazgat anélkül, hogy bármilyen tapasztala lenne cégvezetésben, vagy egyébben. Tudomásunk szerint Rogán Cecília abból élt mostanig, hogy ő Rogán Antal felesége, gyerekeinek anyja és unatkozó háziasszony. Aki főállásban szelfiket töltögetett fel a közösségi oldalakra, majd amikor a sajtó a szájára vette, letiltott mindenkit mindenhonnan. (Családi betegség.)

Rogán Cecília egyetlen érdeme - ám ezzel a sikerrel és ügyességgel egyáltalán nincs egyedül széles e hazában -, hogy további nőtársaihoz hasonlóan (akiknek ez megadatott) gyerekeknek adott életet és neveli őket. Rogán Cecília lehet odaadó, szenvedélyes feleség, szerető édesanya, megbízható barátnő, jószomszéd, szép, okos nő. Esetleg. De hogy Rogán Cecília ezeken kívül - ami a luxushelikopteres extrovertációjával kapcsolatba hozható lenne, azaz, hogy bármiben sikeres lenne, az úgy hazugság, ahogy van.

Ezért aztán senkit nem érdekel, hogy Rogán Antal helikopterrel vagy űrhajóval ment egy celeblagziba. Még csak az sem, hogy ki fizette a mókát (hogy nem Rogán Cecília fizette, abban egészen biztosak lehetünk), hanem hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője hazudott. Nem egyszer. Többször. A nyilvánvaló bizonyítékok ellenére. Gátlástalanul. És a szépecske, butácska, fene tudja mihez értő, 2007 óta főállású feleségként jegyzett Rogán Cecília mögé bújva.

Cinikus szemétláda vagy, Rogán a feleségeddel együtt. Aki arra nem képes, hogy ha már neki kell elvinni a balhét, kiálljon mint anno, amikor a bulvársajtóban futott be karriert veled együtt, és mondjon valamit. Hogy sajnálja, de semmi nem titok, itt van, meg lehet nézni. Á, dehogy. Sunnyogtok valamennyien, pedig csak a hülye nem látja, hogy a flancolás, rongyrázás mögött a te gennyes ügyeid állnak (a kenőpénzes zacskók, áron alul eladott ingatlanok, letelepedési kötvényes disznóság), amelyek alól máig nem tisztáztad magad, Rogán.

A helikopteres ügy ilyen értelemben figyelemelterelés az igazán fontos, súlyos ügyekről, amelyekkel a gyanú szerint hatalmas kárt okoztál az adófizetőknek. Hogy ezek után még van pofád a Sarka Kata másik celebóriás hátán a showbizniszbe felkapaszkodó, valójában semmihez nem értő, jódolgában unatkozó feleséged nyakába varrni az egészet, maga az erkölcsi mocsár, ahonnan nem lehet lejjebb zuhanni. Rogán és Rogánné! Hibázni valamiben és elismerni azt, nem jellemhiba. A folyamatos, krónikus hazudozás, sunnyogás az. Ti ezt soha nem fogjátok megérteni. adomany

Szólj hozzá

parlament rogán antal helikopterezés rogán cecília hauzugság