2016. sze 26.

Így legalább érthető, miért Balog Zoltán az izéminiszter

írta: E_S
Így legalább érthető, miért Balog Zoltán az izéminiszter

bz_1.jpg

Forrás: MTI/Soós Lajos

Szerző: Forgács Erzsébet

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere - egyébként valaki elgondolkodott már azon, mi a fenét takarhat ez a fogalom, hogy emberi erőforrások? amihez ráadásul egy református lelkész ért a legjobban szerte e hazában - nyilatkozott a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak. Nyilván a migrációról, mert szerencsére ehhez is nagyon ért, mindjárt az emberi és az erőforrások után. Olyan okosakat mondott, hogy kénytelen vagyok szó szerint idézni:

Különbséget kell tenni migráns és migráció között, Magyarország ugyanis nem az emberek ellen van, hanem a migráció egész világra kiterjedő folyamata ellen.

MTI

Így legalább érthető, miért Balog Zoltán az izéminiszter. Hát azért, mert messze ő a legokosabb a kormányban, bár szoros a verseny Kósa Lajos és Németh Szilárd között is. Azonban Balog egyrészt tud németül, másrészt vélhetőleg képes végigvinni egy gondolatmenetet a söröskupakokról, harmadrészt nem úgy néz ki, mint egy többszörös anyagyilkos. És lojális a végtelenségig. Meg okos is.

Mert gondoljunk csak bele, mekkora igazság az, hogy a migráns nem azonos a migrációval! Az út sem azonos az utassal, ezért nem az utason megy a busz, hanem az úton. Az valahogy jobban bírja.

A miniszter szerint az október 2-i népszavazás célja megmutatni azt, hogy a lakosság többsége szerint is nemzeti hatáskörben kell eldönteni, akarunk-e migránsokat befogadni.

Hoppá! Az a helyzet, kedves Balog tiszteletes úr, hogy egyáltalán nem kell migránsokat befogadni. Soha nem is kellett, nem is volt erről szó. Kizárólag menekültekről beszél az Unió. Migráns az, aki anyagi okokból megy egyik országból egy másikba. Migráns például az a magyar állampolgár is, aki az Egyesült Államokba, Ausztráliába, vagy más, nem uniós országba megy dolgozni, de hamarosan migráns lesz az a magyar is, aki Nagy-Britanniában él és dolgozik.

A menekült ezzel szemben az életét menti, üldöztetés elől fut. Az sem biztos, hogy nincstelen, ez nem anyagi kérdésről szól. Kizárólag dicső kormányunk igyekszik összemosni a menekült és a migráns fogalmát. Meglehetős sikerrel egyébként.

  Balog Zoltán azt mondta, a romák integrációja van akkora feladat, hogy mellette már nehéz a migránsok integrációjával is foglalkozni. De most még komolyabban kell venni a roma integrációt, mint korábban. 2011-ben kidolgozott a kormány egy romastratégiát, amit még azok is elismertek Európában, akik egyébként támadni szokták Magyarországot. Nem lenne jó, ha ezt le kellene állítani.
Balog Zoltán kérdésre válaszolva közölte, nem akarja kijátszani egymás ellen a romákat és a migránsokat, de az eszközök korlátozottak, és ha ezekből többen akarnak részesülni, akkor kevesebb fog jutni egy embernek.

Lehetne valami bővebbet is hallani erről a hihetetlenül sikeres romastratégiáról? Azon kívül, hogy Farkas Flórián? És azon túl, hogy újabban azzal kampányolnak a fideszesek, hogy a romáktól fogja elvenni a kormány azt a pénzt, amit a migránsokra kell költeni.

Tündéri, ahogy Balog Zoltán nem akarja egymás ellen kijátszani a szerencsétleneket és a még náluk is szerencsétlenebbeket, mert az ocsmány dolog is lenne. Hányingert keltő. Undorító.

 A plakátkampánnyal kapcsolatban azt mondta, ő még szívesen odaírta volna, hogy nem minden migráns terrorista vagy erőszaktevő.

Ez is kedves dolog. Oda lehetett volna írni, hogy aki baromi sok pénzért veszi meg a letelepedési kötvényt, az például jó ember, csak az a terrorista, aki gyalog cipeli a hátán az egész életét egy batyuban. Csak ez így túl hosszú plakát lett volna.

Egyszóval már teljesen érthető, miért is ez az aranyszájú és aranyszívű ember lett Magyarország emberminisztere. Mert okos is, humánus is. Meg is látszik az országon a keze nyoma. Elég baj az nekünk.adomany

Szólj hozzá

migráció menekültek képmutatás Balog Zoltán