2016. sze 26.

Két gerinctelen iszapbirkózó pofozza egymást, de sajnálatos módon a pofonok rajtunk csattannak

írta: E_S
Két gerinctelen iszapbirkózó pofozza egymást, de sajnálatos módon a pofonok rajtunk csattannak

os_3.jpg

Kovács Attila / MTI

Szerző: Tamás Róbert

Egy hét múlva már túl leszünk az aktuális agybajon, aki szavazni óhajt, az szavaz, aki nem óhajt, az nem szavaz. De nem hiszem, hogy akár érvényes és sikeres, akár érvénytelen, ámde sikeres népszavazás eredménye egy hangyányit is befolyásolná Orbán Viktor és segítőtársainak további ténykedését.

Merem állítani, hogy már régen készen van a menetrend, aminek a végső kifutása vagy egy előrehozott választás, vagy a rendes időben megtartott választás lesz. Praktikusan: nem lesz nyugtunk jövő hétfőn sem és azután sem. Hogy a miniszterek elnökének szavait idézzem: ez csak tesztüzem és a gépház zaját halljuk. Márpedig a gépházban nem fog leállni a motor mindaddig, ameddig el nem dől a következő - idő előtti, vagy nem idő előtti - választás eredménye.

Rogán Antal erkölcsi világítótorony és magasles már be is lengette, hogy tök mindegy, hányan mennek el voksolni és abból mennyi lesz a nem-szavazat, feltétlenül kötelező érvénnyel bír a kormányra és mindent megtesznek a mi védelmünk érdekében. Miután ők úgy szoktak megvédeni bármit is, hogy vagy ellopják simán, vagy államosítják, felhizlalják a mi pénzünkből és csak akkor lopják el, vagy szétverik, semmi okunk bízni a szebb jövőben.

Azt már biztosan lehet tudni, hogy a kormány alaptörvényt akar módosítani. Hogy ez pontosan mit fog jelenteni, azt persze nem tudni, mert nem fogják ezt velünk megvitatni. Mondjuk nekem nincs is rá igényem, mert véleményem szerint már az Alkotmány bedarálása is jogellenes volt. Az egy társadalmi szerződés, amit csak a társadalom beleegyezésével lehet módosítani. Innentől kezdve engem egyáltalán nem érdekel, hogy Szájer József mit barkácsolt össze az iPadjén. Az legfeljebb közte és a Fidesz között létrejött szerződés.

Tehát ezt az alaptákolmányt akarja tovább barmolni a Fidesz és innen megmondom, hogy a saját hatalmának megszilárdítása érdekében munkálkodik, mint ahogy hetedik éve folyamatosan ezt teszi. Az sem kizárt, hogy az Unióból való kilépést készítik elő, bármennyire is tagadja ezt Orbán Viktor és az összes talpnyaló. Elég baj az, hogy egészséges életösztönnel rendelkező ember ebben az országban már akkor gyanakodni kezd, ha egy politikus jó reggelt kíván. Oldaltól függetlenül.

Tehát megy a vergődés - harcnak nem nevezném, elnézve a parlamenti ellenzéki pártok állapotát - amibe a hírek szerint be fog szállni Simicska Lajos, akiről olyan sikeresen kezdünk megfeledkezni. Lajos, a geci egykori legjobb barátja, ma ellensége, aki hovatovább odáig fajult, hogy az Orbán-kormány leváltását támogatók körében egyfajta magányos hős, végső menedék lett. Pedig nem az, csak egy másik geci.

A mendemondák szerint Orbán már békülne, Lajos meg nem, mert van neki gerince. Aha. Mindenesetre azt csiripelik a földigiliszták, hogy a Jobbik mögé fog beállni ez a remek ember, mert változatlanul az a rögeszméje, hogy neki kell eldöntenie, ki vezesse ezt a szerencsétlen, szétbarmolt országot. Ahogy ez volt a rögeszméje akkor is, amikor felépítette a Fideszt, amikor összerakta a gazdasági hátteret a pártnak csakúgy, mint Orbán Viktor családjának. Ne feledkezzünk meg arról, hogy Simicska Lajos kicsiny kacsója vállig benne van az Orbán-apuka bányához jutásában, mégpedig a Fidesz székház eladásának köszönhetően.

Most pedig Lajos felsorakozik a Jobbik mögé. Nem hinném, hogy politikai meggyőződésből, mert azt sem hiszem, hogy van neki ilyen. Egyszerűen egyrészt ő akarja megszabni Magyarország jövőjét, másrészt bosszút akar állni az árulón, az egykori baráton, akit ő röpített a trónig és aki hálátlannak bizonyult.

Ez remek is, csak az az apró probléma, hogy mi, pármillióan is itt élünk és halunk. Ha így megy tovább, akkor éhen. Két gerinctelen iszapbirkózó pofozza egymást, de sajnálatos módon a pofonok rajtunk csattannak és a rúgások is nekünk fájnak. Nem tudom, ki hogy van vele, de én már halálosan unom, hogy a fejem tetején taposva tépik egymást a hatalomért olyanok, akiket én soha, semmivel nem bíztam meg. Mindezt az én pénzemen teszik.

Na, ez nem fog elmúlni jövő hétfőre, hanem akkor indul csak igazán. A következő hónapokban olyan véres háborúra készülhetünk, amihez képest az országot bilikékbe borító plakátkampány, a naponta a képünkbe tolt rettegés kismiska. Vissza fogjuk mi még sírni a jelenlegi nyugalmat hamarosan. Ne legyen igazam.adomany

Szólj hozzá

orbán háború jobbik népszavazás simicska