2015. már 23.

"Cigányútra" ment a "Rend"

írta: E_S
"Cigányútra" ment a "Rend"

Mindig rá tudok csodálkozni az emberi ostobaságra. A saját hülyeségeimre (van ilyen bőven) éppen úgy, mint a másokéra. Jelen esetben az általam többször magasztalt MNO című (változatlanul) izé cikkeit olvasgatva jött el ismét a csodálkozásnak az ő ideje. 

A nagyszerű médiatermék tulajdonosa köztudottan nehéz helyzetbe hozta a szorgos hírgyárosokat, mivel az eddigi szeretünkviktor-ból váltani kényszerülnek a nemisbiztoshogyannyiraszeretünkviktor irányába. Szerencsére sok klaviatúra-forgatónak ez nem okoz komoly lelkiismereti válságot. Fordulni kell, hát fordulnak. Nem ügy. A magam részéről érdeklődéssel figyelem azt az elegáns (na jó, nem elegáns), de mindenesetre viszonylag gátlástalan gördülékeny köpönyegváltást, ami jellemzi a hadak útját többször is megjárt újságírók egy részét. Természetesen nem csak a Simicska-média sajátja a krónikus feledékenység, van néhány (rohadtul sok) iparos a politikában csakúgy, mint a médiában, aki mindig, minden rendszerben ügyesen helyezkedett és pontosan tudta, melyik az aktuális ülep. 

Ja, kérem, élni csak kell valamiből! 

Így gondolhatja ezt György Zsombor is, aki ügyesen megírta a Cigányúton című cikkét és elégedetten dőlt hátra. Na tessék, tud ő, ha akar! A sziporkázó műben ízekre szaggatta Tóta W. Árpádot mint embert, mint újságírót és mint gyakorló fajgyűlölőt. Igaza is van György Zsombornak, hiszen hogy jön ahhoz Tóta W., hogy bírálja a közpénzből bűnrossz, amatőr, minősíthetetlen produkciót a képernyőre izzadó M1 csatorna adását? Pláne hogy jön ahhoz Tóta W., hogy a gagyi műsorban is kiemelkedően alulteljesítő ifjú Orsós Róbert teljesítményére megjegyzést tegyen? Tóta W. gyűlöli a cigányokat, ez az alábbi sorokból jól látszik: 

„Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!"

Innen már majom-ügyességgel vezeti le György Zsombor a nyilvánvalót: Tóta W. rasszista állat, Kocsis Máté is megmondta, az MTVA első embere is megmondta, tehát vitának helye nincs! 

Az apró gond ezzel a cikkel és annak szerzőjével (valamint az egész MNO-val és annak szinte minden szerzőjével) csupán csak az, hogy már régebben feltalálta valami hülye az internetet. Ameddig mondjuk 70 évvel ezelőtt mindenki akkorát hazudott, amekkorát csak akart, majd néhány évvel később valami mást hazudott, mert a megváltozott helyzet úgy kívánta, addig ma egy cigi-kávé ideje alatt vissza lehet keresni az ominózus szerző szorgos munkásságának régebbi gyümölcseit.

Például akár György Zsombor művét is, mert Gyöngyöspata írásra késztette. A cikkből meg is tudhatjuk, hogy a romák lopnak és gyilkolnak, a nem roma lakosok rettegnek, a Betyársereg pedig rendet tesz. 

"A Kuncze-féle megélhetési bűnözés kategóriája után következik a megélhetési erőszak és gyilkosság bevezetése?"- kérdi a szerző feldúltan. Mert akkoriban így gondolta. Most meg úgy gondolja, hogy amennyiben valaki nem tesz különbséget roma és nem-roma riporter között, hanem a szart szarnak nevezi, az rasszista. 

De nézzünk egy Tóta W. írást is abból az időből. Lássuk, az ő gondolkodása mennyit változott az eltelt négy esztendő alatt! Jé! Semennyit, illetve annyit, amennyit bárki változik az évek alatt, hiszen közben tapasztal, tanul. Tóta W. négy éve is magyar embernek látta a cigányokat, ma is annak látja. Valahogy nem érzi szükségét annak, hogy egyfajta pozitív diszkriminációval hízelegjen, vagy negatív diszkriminációval beléjük rúgjon. 

Nem irígylem mostanában (sem) a Simicska-média szerzőit, hiszen a megrögzött orbanisták nem igazán olvassák tovább a lapot, aki pedig igen, az képes visszamenni az időben néhány évet. Ez azzal jár, amivel. Például kiderül, hogy György Zsombor négy éve még úgy hitte: a cigányok általában bűnözők, most viszont úgy hiszi: ha valaki joggal kritizál egy pályalkalmatlan riportert (aki történetesen roma), az rasszista. Változnak az idők.

Csak az a rohadt internet, az ne lenne!

alma-300x299.jpg

Szólj hozzá

média biztonság magyar újság cigány rasszizmus