2015. aug 18.

És múkodik!

írta: E_S
És múkodik!

Fantasztikus eredményeket ért el az Orbán-kormány, ezt senki nem tagadhatja. Na, nem az államadósság csökkentésében, mert az speciel nem csökkent. Nem is az általános életszínvonal emelésében, mert ha a valódi adatokat nézzük és nem Szijjártó vagyonsosodását, Andy Vajna szárnyaló karrierjét, vagy Mészáros Lőrinc szabad szemmel követhetetlen gazdagodását, akkor nem sok örömre van okunk.

Az eredmények a kommunikációban ívelnek felfelé, mint L.Simon László szemöldöke, amikor szóba kerül a barackmag, mint vitamin- és bevételi forrás.

Már nem is köhécselünk, ha újabb béka kerül a szánkba. Nyeljük, mint kacsa a nokedlit, víz sem kell hozzá.

Harcolunk, ahogy jó álompolgárokhoz illik. Már legyőztük a szociális hálón csüngő potyautasokat, ott dögöljön éhen az összes beteg, rokkant, sérült, öreg, ahol van.

Az egészségügyben, szociális szférában dolgozókat is lepofoztuk az ország pénztárcájáról. Várjanak sorukra, közben legyenek hálásak, hogy dolgozhatnak éhbérért. Van annak a pénznek jobb helye is. Majd a mi vezérünk vigyáz rá addig is, legfeljebb egy keveset költ játékokra, kisvasútra, stadionokra.

Az aljas bankok is megszívták, ennek minden igaz magyar örül. A vérszívó szolgáltatók már nem szívnak vért, mert államosítottuk őket ügyesen. Most vért izzadnak, fejlesztési források híján. Hamarosan mi meg majd vért hugyozunk, ha az elavult rendszer nem lesz képes ellátni a feladatát. 

Az új ellátási rendszer is csodákat tett. A vakok újra látnak, a bénák járnak, csonkolt végtagok nőnek ki, születésétől fogva sérült, beteg emberek gyógyulnak meg. Papíron. Mert a korhatár alatti rokkantnyugdíjasok úgy elszaporodtak, mint a poloskák. Na mikor szaporodtak el? Itt egy érdekes grafikon, kukkantsuk meg:

ksh.png

Forrás: KSH

Csak jelzem, az első Orbán-kormány 1998-2002 között regnált. 

Tehát miután sok lett a korhatár alatti rokkantsági ellátásban részesülő, a második Orbán-kormány felülvizsgálta a rokkantság mértékét és azt találták az ebben közreműködő orvosok, hogy sok a csaló. Jelzem, tényleg volt olyan (nem is kevés) aki visszaélt a rendszerrel és élősködött a köz kárára. Azt is jelzem, hogy az orvosok közreműködése nélkül ez nem fordulhatott volna elő. De az biztos, hogy nagyon sok olyan embertől vonták meg a rokkantellátást, akik valóban betegek, nem rahabilitálhatóak. Ennek ellenére a felülvizsgálat úgy állapította meg a rokkantságuk mértékét, hogy ne kapjanak tovább ellátást. A munkaerőpiacon kellene állást találniuk, addig is foglalkoztatás helyettesítő támogatást kaphatnak, ami töredéke az eddigi ellátási összegnek. Sem gyógyszerre, sem minimális megélhetésre nem elegendő, együtt a kettőre főleg nem. Tehát a rokkantak gondja letudva.

Az önkormányzatok jogköre beszűkült, ahogy az oktatás, a kultúra és minden - eddig viszonylagos autonómiát élvező - terület is tökéletes kiszolgáltatottságba került. 

A közoktatásból köznevelés lett. 

"A köznevelés területén alapvető tartalmi és strukturális változások indultak el a nemzeti köznevelésről szóló törvény (a továbbiakban: Nkt.) 2011. év végén történt elfogadásával. A törvény a korábban az önkormányzatokkal megosztott, sőt alapvetően az önkormányzatok fenntartási felelősségi körébe utalt feladatot állami közszolgálati feladattá minősítette. Az új szabályozás az országos érdekek mentén, államilag irányított, tervezett, finanszírozott és ellenőrzött intézményhálózat, tananyag és minőségbiztosítás alapjait teremtette meg." (Magyarország Konvergencia Programja 2015-2018)

Különösen az utolsó mondatot ajánlom mindenki figyelmébe, a lényeg abban van.

Azért már kezdett többeknek betelni a hócipője ártunk és kormányunk működésével, amikor is megtörtént az újabb csoda: elindult a menekültek áradata. Házhoz jött az ellenség, már keresni sem kellett. A kormányzati kommunikáció ismét csúcsra járatódott, az óriásplakátoktól kezdve a napi sajtókampányokig nyomták/nyomják az agyakba: ezeket kell gyűlölni, a mocskos bevándorlókat!

Nap nem múlik el úgy, hogy valamelyik elkötelezett kormánytag ne harsogná a fülünkbe: aki egy kiflit is ad a menekülteknek, az a népnek árt, az valójában áruló és majd a bíróság előtt is felelnie kell a tetteiért, de addig is: vigyen haza ötszáz menekültet és otthon ölelgesse őket!

Holott normális ember nem állítja, hogy a menekülthullám jó dolog, hogy nem kell kezelni, nem kell csökkenteni, ha lehetséges: megállítani. De normális ember azt sem mondhatja, hogy mindeközben nem kell valahogy embernek is maradni. Szerencsére sok ember és kevés politikus van ebben az országban.

A propaganda persze működik. Akkor is, ha átlátszó hazugságokkal, manipulációkkal van megtámogatva. Én például nem értem, hogy miért is kell minden illegális határátlépőnek Budapesten kikötnie? Biztosan nincs más útvonal a kijelölt menekülttábor irányába? Vagy az kevéssé látványos, ha mondjuk a kisebb települések között oszlanának meg az "idegenek"? Azt sem értem, ha már mindenáron a fővárosba kell jönniük, akkor miért nem lehetett az azóta megnyitott tranzit zónákat létrehozni? Ha van hová szarniuk, akkor nem lehetett volna olyan nagy cirkuszt rendezni a II. János Pál pápa tér esetéből?  Ha esetleg azt is kommunikálná a kormány, hogy a menekültek ellátásának jókora részét civilek végzik, miközben kap pénzt Magyarország az Uniótól erre a célra, akkor az hülyén hangzana a hívek fülében? Jobb hagyni azt terjedni, hogy mennyi pénzt kapnak ezek a barbár idegenek, szemben az eddig ívesen lefütyült hajléktalanokkal? Akkor is, ha nem igaz?

Az Unió elindított egy közös műveletet a migráció megfékezésére. Talán nem lesz elég, változtatni kell, fejleszteni, kiterjeszteni. De elindult valami, az Unió összes tagországának részvételével. Kivéve Magyarországot, mert mi nem veszünk részt benne. Mi aztán nem! Majd mi megoldjuk magunk, mert hősök vagyunk, akik tízezer éve védjük Európát önzetlenül és még csak egy puszit sem kapunk érte. 

Mi építjük a kerítést, ami vagy fog működni, vagy nem, de rohadtul sokba kerül, az biztos. Egyelőre még egyetlen illegális határátlépőt sem állított meg, de majd húzunk köré egy másik kerítést. Ha az is kevés, akkor talán falat építünk, taposóaknákat telepítünk és rendszeres bombázások is lesznek. 

Egy felelős kormány talán tájékoztatná az országot arról, hogy az Unió milyen lépéseket tesz és mi abban miért nem veszünk részt. A mi kormányunk ilyet nem csinál, mert mi köze van az embereknek bármihez is, ami történik? Semmi. Köze nincs, csak kötelessége. Elhinni, hogy egyre jobban élünk, mi fújjuk a passzát-szelet, védjük a véráztatta anyaföldet, az akác ősi magyar növény, a magyar észnek nincs párja és éljen a kormány!

És igen! Múkodik, mint Uri Geller varázslata.

kerites.jpgFotó: Magyarország Kormánya/Facebook

Szólj hozzá

magyar társadalom bevándorlás kerítés migráció menekültek