2015. nov 23.

A hülyeséghez való joggal nem kötelező élni

írta: E_S
A hülyeséghez való joggal nem kötelező élni

Ma reggel Dr. Surján László közösségi oldalán megosztott magvas gondolatait szeretném közkinccsé tenni. Ezek a mondatok ütnek, igazak és feltétlenül érdemesek arra, hogy sok emberhez eljussanak.

A teljes bejegyzést idézem betűről betűre, de az érthetőség kedvéért részekre bontva.

"A gondolat- és véleményszabadságot úgy is meghatározhatjuk, mint a tévedéshez való jogot. Ennek szellemében senki fölött nem kell, sőt nem is szabad pálcát törni, aki a modern migrációt örömmel fogadja, mint Európa demográfiai gondjainak megoldását, vagy aki veszedelmesnek tartja, mint olyan jelenséget, ami okvetlenül kultúrák közötti összecsapáshoz vezet..."

Ez valóban így igaz. Hogy egy klasszikust idézzek mindjárt a miniszterelnök úr közvetlen környezetéből:

"Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni." (Simicska Lajos)

Az egykori barát és tettestárs, valamint Surján doktor egybehangzó szavai szerint a tévedéshez és a hülyeséghez való alkotmányos jogunk nem sérült. Ha minden másban korlátoz is minket az a sziklaszilárdságú tákolmány, amit a kormánypárt önhatalmúlag az alkotmány helyett ránk tukmált, a hülyeséghez való jog sértetlen maradt. Ez a jog egyaránt megilleti a kormánypártot, az ellenzéket, az állampolgárokat egyenként és Surján doktort is. Mondhatni az utolsó demokratikus vívmány a hülyeséghez való jog és mint oly sok minden mostanság: jog is, de elsősorban kötelezettség. 


...A bajok ott kezdődnek, amikor valaki, hogy saját véleményét rá tudja erőltetni másokra, a nyilvánvaló tények eltagadására vetemedik, vagy lényegtelennek minősíti azokat..."

Ez is pontosan így van! Elég csak az országot a menekültek és migránsok megjelenése előtt HÓNAPOKKAL elöntő óriásplakátokra és hirdetésekre gondolni. Mennyivel jobb let volna a rendelkezésre álló csatornákat a lakosság objektív tájékoztatására (és nem ijesztgetésére) használni, a propagandára kidobott milliárdokból gyűjtőállomásokat létesíteni, a civilek segítségét kérni, összeszervezni és közösen tenni azt, amit az adott helyzetben a legjobbnak ítél az ország.


"...Nem kellett szakértőnek lenni ahhoz, hogy az Unió határait minden ellenőrzés nélkül átlépő tömeg önmagában terrorveszélyt jelent. Mit sem érnek a schengeni határnál elérhető adatbázisok, ha az emberek úgy érnek Európa földjére, hogy kikerülnek minden ellenőrzési pontot. Aki ezt nem látja, sőt azzal vádaskodik, hogy embertelen dolog terroristának minősíteni a menekülteket, a maga politikai pecsenyését sütögeti a menekültek szenvedéseit kihasználva..." 

Ez is nagyon igaz! Pontosan ezért kellene ellenőrizni a határt átlépni akaró embereket, mert sem az ellenőrzés nélküli osztrák határra buszoztatásuk, sem másik országokba szorításuk nem valódi megoldás. Ez egyedül és külön-külön egyetlen ország sem tudja megoldani, csak közös összefogással érhető el eredmény. Igen: lassú, hibákkal teli, tévedésektől sem mentes az Unió válasza a válságra, de olyan ez, mint egy áradás. Ha fenyeget a kizúduló víz egy falut és a falu egyetlen háza van csak megfelelően körülvéve homokzsákokkal, akkor nem mondhatja azt annak az egy háznak a lakója, hogy lám, ő hogy megvédte a falut! Mert nem védte meg, csak önmagát.

Egyébként terroristának minősíteni a menekülteket valóban embertelen dolog. Szerintem.

 
"...Most, amikor Párizs drámaian bizonyította, hogy a korábban nem látott méretű migrációs hullám veszedelmet hoz az európaiakra, nemcsak munkaerőt, az ember azt várná, hogy a korábbi vádaskodók elhallgatnak és elnézést kérnek.
Valahol itt kezdődik az európai kultúra. Erre mindeddig nem láttam példát. Annak ellenére sem, hogy például a francia szocialista miniszterelnök, Manuel Valls, egyértelműen kijelentette, hogy a menekült káosz adott alkalmat a terroristáknak, hogy Európába jöjjenek. Vallsnak igaza van: a Schengeni szerződés feltételezi, hogy a térség külső határain hatékonyan kiszűrik a nemkívánatos elemeket. Ha ez nem működik, a schengeni rendszer sem működik. Akkor pedig az egész uniósdinak nincs sok értelme..."

A párizsi dráma valóban megrázta Európát. A terroristák bűnére nincs mentség és nincs bocsánat. Ahogy nincs mentség és nincs bocsánat Behring Breivik ámokfutására, ami hatvannyolc áldozatot követelt Utoya szigetén és nyolc halotatt Oslo központjában. Nincs mentség és nincs bocsánat a 192 áldozatot követelő madridi robbantásokra. Sajnos hosszan lehetne még sorolni azokat a bűnöket, amelyekre nincs bocsánat. Tenni kell azért, hogy hasonló szörnyűségek ne következzenek be, lehetőleg soha, sehol. Közösen, az egész Uniónak, minden tagországnak tenni kell ellene.


"...Normális dolognak tartom, ha az ellenzék kritizálja a kormányt. Ez a tevékenység azonban csak akkor hasznos az országnak, ha a kritika megalapozott. Az a fajta vagdalkozás, amit 2010 óta látunk, nem árt a kormánynak, de az ellenzék bizony maga alatt vágja a fát: naponta bizonyítja a maga hiteltelenségét. Erre az szokott a válasz lenni balról, hogy a Fidesz is ezt csinálta ellenzékben. Ez többé-kevésbé igaz. Csakhogy volt-e bármi is, ami jó volt, és a Fidesz vehemensen támadta? Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de nem tudnék példát mondani.
Magyarország jobb ellenzéket érdemel.
Mindazonáltal nem bánom, hogy pillanatnyilag nincs..."

Én is normális dolognak tartom, ha a mindenkori ellenzék kritizálja a mindenkori kormányt. Többek között ez a dolga. Ahogy normális dolognak tartom, ha pártoktól függetlenül az egyes állampolgárok is kritizálják akár a kormányt, akár annak egyes intézkedéseit, akár az egyéb pártok megnyilvánulásait.

Igen, a Fidesz is ezt csinálta ellenzékben, de nem csak kritizálta az akkori kormányt, hanem minden módon meg is akadályozta azt, hogy az akkori kormány tervei megvalósuljanak. Függetlenül attól, hogy azok jó, vagy rossz tervek voltak. Azt még Surján doktor sem gondolhatja komolyan, hogy az előző kormányok minden döntése rossz volt, ellenben a jelenlegi kormány minden döntése jó lenne.

Igen, Magyarország jobb ellenzéket érdemel, de jelenleg ilyen nincs.

Magyarország nem csupán jobb ellenzéket, hanem jobb kormányt is érdemel, de jelenleg az sincs.

Ameddig ez a helyzet nem változik, javasolnám a politikusainknak - természetesen Surján doktornak is - egy pillanatra hagyják a határok védelmét az Unió vezetőinek hatáskörében, hiszen Orbán Viktor is közéjük tartozik, bizonyára igyekszik jól képviselni az ország és a kontinens érdekeit.

Azt is javasolnám a politikusainknak - Surján doktornak is - hogy fókuszáljanak az országban élők gondjaira, ugyanis abból is van bőségesen. Orvos lévén bizonyára közel áll Surján úrhoz a betegek, rokkantak ügye. Ajánlom figyelmébe a Korhatár Alatti Rokkantak Országos Szervezetét! Könnyítésül ide másolok egy kis részletet az oldalból:

"Orgona Józsefné is több mint 10 éve lett 67% mértékű munkaképesség-csökkenéssel rokkant. A súlyos csontelhalásos betegsége miatt már fiatalon kétoldali csípőprotézis kapott. A térdprotézis műtétet is napirenden tartják nála az orvosok, a gerincsérveivel idegsebészhez és neurológushoz jár kontrollra. A 45 éves rokkant édesanyának 10 és 16 éves gyermekei nevelése is komoly gondot okoz a szegénységük miatt, mivel az asszony egyetlen forint pénzellátást sem kap. Kiközvetítették az „Isten háta mögé”, több mint 10 km-t gyalogoltatták egy olyan külterületen lévő rehabilitációs üzembe dolgozni, melyet tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni. Nehéz dobozokat kellett emelgetni, emiatt újabb 2 gerincsérvet kapott. A munkaügyi bírósághoz fordult. Az igazságügyi orvos –szakértő ugyan leírta, hogy hosszú rehabilitációval tudna csak munkát végezni, ennek ellenére a bíróság 35% mértékű egészségkárosodottnak ítélte, így egyetlen forint ellátás nélkül hagyták."

Rengeteg ilyen ember él (még) az országban, akit a rendszer halálra ítélt. Üdvösebb lenne orvosként, politikusként és keresztény emberként erre fókuszálni és hagyni az uniós válságkezelést a kormányfőkre, az ellenzék savazását pedig azokra, akik ezért kapják a fizetésüket.

Szerintem. 

surjan.jpg

Szólj hozzá

politika magyar kormány rokkant egészségügy ellenzék képmutatás Surján