2016. sze 19.

Ő lézer tekintettel átlát a nihilista káoszon és fél kézzel megment mindenkit

írta: E_S
Ő lézer tekintettel átlát a nihilista káoszon és fél kézzel megment mindenkit

Szerző: Tamás Róbert

Fényezni kell a miniszterek elnökét, mert igény az van rá. Ezt teszi a Fidesz háztáji ideológusa, Bogár László a Magyar Hírlap mai cikkében. Miután Orbán Viktor legújabb kedvenc szava a nihilista - erre cserélte le a rongyosra csócsált liberálist - Bogár ennek a szónak a jelentését igyekszik elmagyarázni a tátott szájú közönségnek.

Magyarázat előtt azért leszögez néhány alapvetést. Az egyik ilyen:

(...)a magyar miniszterelnök tematizációs hatalma egészen kivételesnek mondható.

. Ha Orbán Viktor azt (még) nem is képes megszabni, hogy mit gondoljon a világ, de azt, hogy miről gondoljon bármit, azt egyre sikeresebben képes véghezvinni. Így van ez most a nihilizmus tematizációs pozicionálásával is.

Egyszóval nem Orbán Viktor politikusi, netán emberi nagysága, bölcsessége, humanizmusa, a társadalom és az ország iránti alázata, szociális érzékenysége, becsületessége a legfőbb jellemző - igaz, ezt nehéz is lenne alátámasztani -, hanem a tematizálási képessége. Amivel MÉG nem képes irányítani a világ gondolkodását, de hamarosan az az idő is eljöhet. Fő az optimizmus! Meg a szervilizmus.

A cikket végigolvasva - már akinek van hozzá idegrendszere - egy apokaliptikus, önmagát elpusztító Európa képe rajzolódik fel lelki szemeink elé. Az aljas, saját kényelme érdekében mindent és mindenkit legázoló fő-nihilisták - név szerint is megnevezi őket Bogár mester: Juncker, Verhofstadt és Schultz - a semmibe taszítják a kontinenst, de hála legyen az égnek, itt van nekünk Orbán Viktor! Ő lézer tekintettel átlát a nihilista káoszon és fél kézzel megment mindenkit. Akár kér az érintett a megmentésből, akár nem. A felhőkarcoló tetejéről zuhanó komplett iskola osztályt éppen úgy, mint az elárvult kismacskát. Egy valóságos Szupermen, egy Csillagharcos és Nagy Sándor, Napóleonnal és Einsteinnel kombinálva. 

Akkor lesz itt jó világ, valamint akkor menekülhetünk meg a végső pusztulástól, ha mindenki Orbán Viktorra hallgat és az ő parancsainak engedelmeskedik. Mert ide erő kell, és a mi Szupermen Sándorunk erős és kemény, mint a gyémántfejes ütvefúró.

Az sajnos valahogy - talán helyhiány miatt - kimaradt a cikkből, hogy amennyiben ilyen rendkívüli ember a miniszterek elnöke, akkor ez rajta és hívein kívül miért is nem tűnt még fel senkinek. Arról sem esik szó, hogy hogyan fér össze egy ilyen politikusi nagyság a mohósággal, hazudozással, korrupcióval és saját országa népének kifosztásával. Az is kimaradt, hogy a megmentőnk családja, például Ráhel lánya és az ő férje mi a búbánatos francot keresnek a közpénzek körül. 

Tudom, hogy egyedül vagyok ezzel, de én nem kérek a rendnek álcázott elnyomásból, az erőnek hazudott diktatúrából és nem áll szándékomban finanszírozni sem az Orbán-família, sem Mészáros nagyságos úrék, sem senki más saját kacsalábon forgását. A magam egyszerű agyával annak látom Európa potenciális vezérét, ami. Egy erősen torzult személyiségű, a hatalomba és pénzbe szerelmes, önző figurának, aki egyre inkább retteg attól, hogy egyszer el kell számolnia a viselt dolgaival.

Pedig el kell. Ezt senki sem úszhatja meg, bármennyire hangosan élteti is a közvetlen környezete.

orbannagy411.jpg

                                                       MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szólj hozzá

politika társadalom képmutatás nihilizmus Orbán Viktor