2016. sze 25.

A lakájmédia leveri a BBC-t, megvédi Szijjártót és közben megszolgálja a bérét

írta: E_S
A lakájmédia leveri a BBC-t, megvédi Szijjártót és közben megszolgálja a bérét

peti.jpg

Szerző: Tamás Róbert

A kormánypárt méltó utóda, a jövő politikusainak - bocsánat, fideszes politikusainak - keltetője elég ijesztő képet mutat. Az ember azt várná, hogy amennyiben nem a Hírcsárda aktuális szerkesztőjeként ténykedik valaki, hanem egy politikai párt ifjúsági szervezete nevében kavarog, akkor minimum átgondolja, mit posztol a hivatalos oldalra.

Mindez nem igaz a Fidelitas néven futó szervezetre. Az ő méltán népszerű, vagy legalább sűrűn takarított Facebook oldaluk vidáman közzétesz bármit, amivel meg tudják támasztani a rogyadozó kormánypárt ócska propagandáját. Kerül, amibe kerül. Amúgy sem ők fizetik a számlát, hanem a hülyének nézett magyar polgár.

Az én bőszülésem oka:fidelitas

Tényleg hoppá! Az a helyzet, drága fiók-fideszesek, hogy ti néztétek be. Ha pedig nem néztétek be, akkor szándékosan tesztek fel egy ordenáré hazugságot. Melyik a jobb? Hülyének lenni, vagy hazugnak?

A forrás a Spíler blog. Ami magánügy egyébként. A lényeg az, hogy most nagy örülés van fideszfiókáéknál, Spílernél és persze a lelkes hívek körében. Mert tessék, mindenki szidja azt a csodálatos Szijjártó Pétert, aki az európai no-go zónákkal kampányol. Holott nem, nem ő kampányol vele, hanem a kormány. De Szijjártót szívatta meg a BBC riportere, de most aztán az öntudatos Spíler visszavág, a Fidelitas pedig örömmel csap le a sztorira, mint pulyka a friss takonyra. A Spíler (és mindenki más is) elfelejti felhívni a figyelmet arra, hogy a blogban hivatkozott videó 4 évvel ezelőtt került fel a Vimeo-ra.

A film - minden problémás hitelességével együtt - a világ nagyvárosaiban kétségtelenül létező olyan városrészt mutat be, ahol a bűnözés és drogfogyasztás veszélyessé teszi az életet. Soha, senki nem állította - a BBC Szijjártót megf*gató riportere sem, de még a rohadt, mocsok ballibsi nihilisták sem -, hogy ilyen kerületek, városrészek ne lennének. Egyébként Pintér Sándornak innen is üzenem, hogy nálunk is vannak. Budapesten is, Miskolcon is és már lassan fél-, vagy egész megyéket is lehet ebbe a kategóriába sorolni.

Mindez nem teszi elfogadhatóvá, hogy a kormánypárt társszervezete és ifjúsági tagozata, egy önmagát jobbközépre pozicionáló, ráadásul kereszténydemokrata gondolkodásúnak valló politikai tömörülés ilyen ócska hazugság terjesztésével szálljon be a kormánypárt gyűlöletkampányába. Szerintem.

De ez a történet még ennél is bonyolultabb egy hangyányival. Menjünk lépésenként, hogy érthető legyen.

12 évvel ezelőtt a BBC egy riportere forgatott az angol bandaháborúkról egy filmet, amit aztán nem engedtek adásba, mert beállított jeleneteket tartalmazott. Itt az erről szóló cikk, 2004-ből.

A BBC 2016-ban interjút készített Szijjártó Péterrel, ahol szóba került a kormányzati kampány részeként futtatott no-go zónák esete. Ezen az Orbán-kormány igen erősen felkapta az iszapot.

Tegnap - 2016. 19. 23-án a YouTube-ra feltöltötte valaki ugyanezt a videót, jótékonyan elhallgatva, hogy 12 évvel ezelőtti, más témában forgatott, kétes eredetű anyagról van szó, ami a Vimeo-n már 4 éve fent van. Ez a valaki Oláh Gellért, a 888.hu munkatársa volt.1

Tehát: a Vimeo-s videót meglelte a Spíler blog és azon nyomban meg is született a remek kis cikk. Kénytelen vagyok idézni belőle, bár a link a blogra vezet, de a lustábbak kedvéért:

„Elszánt utóvédharcot folytat a valóság ellen a liberális alom Budapesttől Londonig. Keményen ugrálnak Szijjártó külügyminiszteren, aki félredobálva a politikailag korrekt bullshitet, belevágta a BBC objektívjába, hogy vannak No Go zónák.”2

És még mindig 23-án, tehát aznap, amikor Oláh Gellért, a 888.hu szorgos munkatársa feltöltötte a videót a YouTube-ra, Spíler kartárs ugyanezt a videót máshol meglelte, majd megírta a cikkecskét, Oláh Gellértnek ismét kapása volt, mert ő meg felfedezte a Spíler cikkét.34

És még mindig ugyanaznap, ugyanaz az Oláh Gellért visszahivatkozik a saját cikkére, amely cikkben hivatkozott a kiinduló Spíler cikkre.5

Majd néhány órával később (Spílerre hivatkozva):6

Majd pedig:7

És ugyanezzel a lendülettel ugyanezt felrakja a Fidelitas nevű Fidesz-keltető is, mert így kerek a történet.fidelitas

Végeredmény: Fidesz hívő igazolva látja a kormány hazugságait, mert hiszen megírta az újság.

Az egész történet gusztustalanul, gennyesen hasonlít arra a szép történetre, amikor a Szalonnát igyekeztek ugyanezekkel a módszerekkel lejáratni. Így működik a kormánypropaganda, drága olvasók. Hazugságokkal, csúsztatásokkal, kereszthivatkozásokkal.

Már csak azt szeretném tudni, hogy legalább megérte a résztvevőknek? Lesz belőle legalább egy téligumi alufelnivel, vagy egy kis fizetésemelés, esetleg egy soványka poszt valamelyik minisztériumban?

Undorítóak vagytok. Egytől egyig.adomany

Szólj hozzá

média politika magyar hazugság Fidesz