2014. okt 13.

Maffia, sárgarépa, ellenzéki értelmiség

írta: E_S
Maffia, sárgarépa, ellenzéki értelmiség

Dühös vagy Zsolt, ahogy én is és szerintem még nagyon sokan. Beszéljük meg, talán attól okosabbak leszünk. Vagy legalább szebbek.

Azt gondolom, nem létező dolgokról vitatkozunk. Miféle ellenzéki pártoktól várjuk az orbáni maffia leváltását? Nem politikai párt van most hatalmon, hanem egy jól szervezett, hatékony és ügyes bűnszövetkezet. Ezeket politikai úton eltávolítani nem lehet. Köztörvényesek ellen hatástalan a húsvéti kölni. Üzleti vállalkozásról van szó, alvilági módra. Jobb helyeken a működő politikai rendszerekbe, kormányzatba épül be a maffia, de mi ebben is unortodox népség vagyunk, egyből teljhatalmat adtunk nekik. Most meg mi próbálunk beépülni, de annak soha nem volt még jó vége. Lássuk be: sokkal ügyesebbek, mint az őket tessék-lássék módon leváltani óhajtó formációk. Talán még a tessék-lássék sem véletlen. A magam részéről nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem szorítják kölcsönösen egymás tökét, amitől ez sem és az sem mer mozdulni. Ki tudja, ki kivel állapodott meg és miről? Súlyos nagy vajdarabok billegnek a most politikából élősködők többségének a fején, ezért nyomulnak az árnyékba tömegesen. Ott meg keverednek a már régebben tábort vert családdal.

Közben - szemben a kormány klánnal - ostobák is. Képtelenek elhinni, hogy a "zavarjuk el" önmagában nem program, viszont kilóg alóla az "én akarok hatalmat!"

Orbánék nagyon okosan osztották meg a társadalmat. Valójában mindent nagyon okosan csinálnak. Aljasul, gerinctelenül, de okosan. Tudatosan építkeznek és nem most kezdték. Az ellenzéki pártok, illetve - ha a leffentyűket nem számoljuk -, akkor tényszerűen az MSZP a világon semmit nem tett, nem tesz ellene. 

Az ellenzéki időszakban gazdaságilag is megerősödött a Fidesz és szinte teljes egészében előkészítette a média bekebelezését. Mostanra az újságírás, mint olyan, szinte teljesen megszűnt. A média a kormányzó családok szócsöve lett. Független újságírás nincs, nem is lehet. Ellenzéki van néhány. Ami működik, az az interneten működő oldalak, blogok, különféle csoportok kusza halmaza. Az MSZP egy petákot nem invesztál egy ellenzéki médiaháló kiépítésére. Úgy van vele, mint egyébként a magyar emberek általában: minden kell, de minden ingyen. Nehogy már fizessünk a zenéért, irodalomért, újságírásért, pláne tényfeltáró, oknyomozó újságírásért! 

A Fidesz ezzel szemben megfizeti a sajtómunkásait. Okosan, a mi pénzünkből. Az ellenzéki médiát irtja teljes gőzzel és nem is sikertelenül. Nem tetszik? Bekaphatjuk. Amúgy mindenre ez a válasz, nyíltan, teli pofával röhögve. 

Ellenzéki értelmiség...az micsoda? Hol van? Szerintem nincs ilyen. A Fidesz mellett eleve nincs értelmiség, aki volt, már elmenekült. Az MSZP meg azt hitte, ez a tuti recept. Nekik sem kell az értelmiség, azok mindig vitatkoznak, gondolkodnak, ötletelnek. Franc, aki megeszi! Az egyszerű, kérges agyú magyar embert kell megszólítani, úgy lehet választást nyerni! Nosza! A megszólítás nem sikerült, még csak nem is jó irányba néznek.

Az MSZP nem képes többé megszólítani, sem megmozdítani az embereket. Jelen állás szerint még az is több embert vinne az utcára, ha bejelenteném a blogomon, hogy vasárnap délben a Mátyás-templom előtt fogok gyülekezni, fülemben egy sárgarépával.

A jól felépített Fidesz propaganda ezzel szemben tökéletesen eltalálta a - korlátozott szellemi kapacitással rendelkező - réteget a jól rágható, sötétben is világító baromságaival. Működik, nyelik, mint kacsa a nokedlit.

Minden nyíltan történik, a szemünk előtt. Mindenki pontosan tudja, hogyan épül fel a család, ki a Don, kik a végrehajtók. Időről időre jelennek meg cikkek, híradások Orbán apjának bányáiról, Orbán feleségének birtokairól, a család köré szerveződő, vagy ahhoz kapcsolódó új tagok vagyonáról. Nem titok Mészáros Lőrinc gazdagodása, a Fidesz-fiúk százmilliós villái, a felcsúti stadion, egészen Lázár nemzetileg titkos szállodai számlájáig.

Az sem titok, hogy minden pozícióban Orbán emberei ülnek, nyíltan kapják a jutalmat a közösből, a trafikoktól kezdve a kishantosi földekig.

És? Történik valami? Az ellenzék, az MSZP mit tesz? Ja, hogy semmit? Igaz is, nem jó a napra menni. Nagyon sajnáljuk András juhászt, majd elmegyünk a temetésére. Hm...

Az ellenzéki értelmiség közben lencsét hámoz valahol. Vagy beszélgetnek egymással. Ha születik egy cikk ékes magyar nyelven arról, hogy kurvára baj van és riadó, akkor legfeljebb annyi történik, hogy előtoppan egy néptánc-csipketerítő szakos tanerő és kikéri magának a trágár szavakat. Esetleg egy irodalmilag ínyenc stilisztikai ingyenórát ad. Az már nem érdekes, miről és miért úgy íródott meg a cikk.

Összegezve: az a véleményem, nincs valódi ellenzék, nincs ellenzéki média, nincsen ellenzéki értelmiség, vagy ha van, nem találják egymást.

Szar van, de az jó nagy halommal.

Ezzel kellene valamit kezdeni.

orban_1.jpgFotó: Blikk

Szólj hozzá

politika választás maffia társadalom értelmiség Orbán