2014. okt 20.

Játék határokkal

írta: E_S
Játék határokkal

Az ötlet nem tőlem származik. Konkrétan loptam, avagy újmagyarul: plagizáltam. De - hogy szó ne érje a ház elejét - ezennel korrigálok, szó szerint idézve a fantáziámat megragadó kommentet a 444.hu-ról.

"Csizsik Pizsik: Ez egy tök jó műsor lehetne, amelyik politikusunk kiteszi a lábát az országból a bulvárMTV beindítaná a szavazást, a 06-99-666-666-os emelt díjas sms számon szavazzanak kedves nézőink, Péter visszatérjen-e hozzánk vagy nem, a válaszokat szerda éjfélig várjuk! Ne feledjék, a kedvencük hogy itt maradjon velünk csakis szavazással tudják megmenteni és egy telefonszámról több sms-t is elfogadunk! Szavazzanak, értékes nyereményeink vannak!"

Már jó ideje olvasgatom az oldalt és bevallom (gondolatban elnézést kérve a lap munkatársaitól), többnyire nem a cikkek vonzanak, hanem a kommentek. Jó kis csapat gyűlt ott össze, az én nagy örömömre. Még a trollok is szórakoztatóak, ami ritka természeti tünemény.

Az idézett kommentben foglalt ötlet szerintem zseniális. Az emberek többségének (engem is beleértve) teli van már a hócipője a politikával, politikából élőkkel és általában az egész magyar közélettel. Na de az ilyen nemes versengésre biztosan többen kapnák fel a fejüket, mint egy átlagos szavazásra. Nagyon népszerűek a betelefonálós-sms küldős vetélkedők, legyen szó Vasalt Here nevű celeb bentmaradásáról (nem tudom, hol), dalolászós vetélkedőről, vagy a Győzike család intim pillanatiról.

Miután politikusaink(?) döntő hányada inkább celeb, mint politikus, nem lenne számukra idegen ez a szerepkör. Amint valamelyikük elhagyná az ország területét, máris indulna a szavazás. Pártfüggetlen módon, egységesen mindenki kötelezően részt venne a játékban, aki a köz pénzéből él. 

Till Attila fülig érő vigyorral konferálná fel a szavazás kezdetét. Mivel napok telnek el egy kiutazás és visszatérés között, mód nyílna különféle műsorszámok beiktatására.

Számtalan ötletem van, néhányat ide hevenyészek:

- Áder János - humorest.

- Schitt Pál - nyelvi fejtörők.

- Gyurcsány Ferenc - pantomim percek.

- Matolcsy György - gazdasági szatírák.

- Orbán Viktor - mesemaraton.

- Mesterházy Attila - táncos revű.

- Selmeczi Gabriella - őszintén a nyugdíjakról (humor bombonok).

- Szíjártó Péter - családfa kutatás 5 percben.

- TEK dalárda - csángó kesergők.

- Kövér László - kultúrműsor.

Az ideiglenesen hazánkban tartózkodó politikusok mókás vetélkedő keretében mérhetnék össze tudásukat.

- Hogyan lehet megélni 47 ezer forintból? - ügyességi játék.

- Egy szabadon választott közintézmény megközelítése kerekes székkel.

- Álláskeresés 10 percben.

- A Duna megkapálása közmunkában.

Nagyon mókás kis non-stop vetélkedőt lehetne összedobni, valósággal a képernyő elé enyvezné az embereket. Miközben szórakozva tanulnánk nemzetünk nagyjaitól, a szavazás is folyna. 

Till mester idegroham-szerűen időről időre betoppanna a képernyőbe és üvöltve kihirdetné, hogy már csak 1984932701784 másodperc van a vetélkedőből, mindenki ragadjon mobilt és szavazzon kedvencére!

Aki azt szeretné, hogy az éppen aktuálisan külföldön tartózkodó személyiség bent maradjon a játékban (Magyarország), az küldje a megadott telefonszámra az "IGEN" szót, aki nem szeretné játékban tartani tovább, az a "NEM" szót írja be a készülékébe!

Fantasztikus nyeremények is kellenek, természetesen. A betelefonálók között kisorsolnának egy havi adó-visszatérítést. A második helyezett megnyerné 3 kg. csirkeszárny ÁFA-tartalmát, a harmadik díj pedig egy paraszolvencia-mentes orvosi vizsgálat lenne az urológián. A fődíjat az vihetné el, aki minden nap szorgosan szavazott. Egy teljes szemeszter valamelyik egyetemen, tandíj-mentesen!

A vetélkedő eredményhirdetését dobpergés kíséretében sikoltaná az éterbe a műsorvezető.

- Még 3 másodpercig lehet szavazni!

- Még 2 másodperc!

- Már csak 1 másodperc!

- A szavazást lezárom! Kedves nézőink, következik az eredményhirdetés! Magyarország úgy döntött, hogy nem kell elhagynod/el kell hagynod az országot! Most! 

Hogy vonzóbb legyen a játék, a vesztes is kapna ajándékot. Egy végtelenített vízumot letelepedési engedély kíséretében, Vlagyimir Putyin saját kezű aláírásával.

pressmaster.jpgFotó: pressmaster

Szólj hozzá