2014. nov 04.

Menjetek már a...

írta: E_S
Menjetek már a...

Az a benyomásom, napról napra több hülye van. Osztódással szaporodnak, hasadnak, mint az atom, esetleg egy titkos farmon tenyésztik őket, nem tudom.

Lassan rá fogok szokni valamelyik bulvár oldalra. Ott is van bőven ostobaság, de kevésbé dühítő. A tizenéves "újságíró" hadak bepötyögik, hogy jaj, de cuki cica és el sem hiszed, hogy lefogyott nem-tudom-kicsoda. Esetleg valamelyik magyarországon világhírű senki életének bombasztikus mivoltáról cikkeznek egy kicsit (eszik-iszik-ürít). Ha viszonylag kevés helyesírási hiba van a fogalmazásban, már annak is örül az ember.

Ezzel szemben a "politikai közélet" nagyonnagyágyúi úgy ontják a baromságokat, hogy ki sem látszanak belőle. A kormány úgy viselkedik Orbán távollétében, mint egy kosárra való mentálisan és szellemileg alultáplált házimanó.   Már az a benyomásom, ha egyszer megbukik az orbáni rendszer, az nem normál, vagy előrehozott választáson fog megtörténni. Egészen egyszerűen röhögésbe fullad. Az pedig eléggé gáz.

Már az okot ad a vigyorgásra, hogy a demokrácia diadalaként hirdeti a kormányoldal Orbán bejelentését, miszerint Ő így nem vezeti be a netadót. Drágáim! Demokráciában az nem úgy van ám, hogy a miniszterek elnöke este kitalálja, hogy legyen ilyen adó, reggel kihirdeti, majd elhúz gyereket látogatni a rothadó Svájcba. A kormány meg pislog, mint egy elkószált boci a sűrű erdőben, nyilatkozni csak néhányan mernek, lehetőleg homlokegyenest ellentétesen egymásnak. Kamerát/mikrofont látva úgy rohannak, mint egy rendesebb gyalogkakukk és ameddig a főnök vissza nem tér a láthatásból, addig lapítanak, mert a főnök távozás előtt nem mondta meg nekik, mit is gondolnak erről az egészről.

Normáliséknál NEM dönt senki, a miniszterek elnöke sem, egymaga. Máshol azért tartják a minisztereket, szakértőket, tanácsadókat, hogy azok készítsenek tanulmányokat, készítsenek elő és terjesszenek be javaslatokat, amiket megvitatnak, javítanak és végül beterjesztenek a Parlament elé, ahol szintén megvitatják, majd döntenek. Ha visszavonnak valamit, azt is hasonló módon teszik. NEM ám, hogy mindenki kussol, mert semmihez nincs jogköre. Egy rendesebb diliházban is komolyabb jogai vannak az ápoltaknak, mint a jelenlegi kormány felkent alkalmazottainak. Nagyon-nagyon kínos ez.

Az ilyen zűrzavar aztán oda vezet, hogy orbitális baromságokat mondanak. Mert ugye egy demokratikusan megválasztott, legitim kormányunk van nekünk. Ez abból is tisztán látszik, hogy nagyon meg vannak ők választva. Az ilyen "demokrácia" arról ismerszik meg, hogy amint meg van választva a rendkívül legitim kormány, mindenkinek kuss van. Ha - teszem azt - a demokratikusan legitim kormány illiberális miniszterelnöke úgy ébred reggel, hogy holnaptól apai ágon öröklődik az ország, a választásokon pedig a parkoló portására lehet szavazni, akkor az is teljesen rendben van.

Az külön öröm, hogy nagyon lojális szellemi vezérek védik meg a miniszterek elnökét. Mi jobb történhet valakivel, minhogy Fricz Tamás védő szárnyai alá veszi? Kicsit zavaros ugyan a védőbeszéd, de roppant szórakoztató. Meg lehet tudni belőle, hogy Orbán Viktor velejéig demokrataként igen bátor, okos és egyre ifjabb. A netadó elleni tüntetést a sunnyogó baloldali pártok és a külföld szervezte, de Orbán a a tulajdon választói tiltakozása miatt visszakozott. Kicsit sánta a dolog, mert akkor Orbán híveit vitte utcára az ármányos ellen? Az már csak kaviár a tejszínhabos libamájon, hogy sem Fricz Tamásnak, sem más igehirdetőnek fel sem tűnik a lényeg: Orbán visszavonta...Orbán belátta...Orbán úgy döntött...Kedveseim! Minisztérium, kormány, szakértő bizottság, Parlament. NEM Orbán. NEM egyszemélyi döntések. Na, nem nálunk, hanem normáliséknál.

Bayer Zsolt kedves szavai már reggel betetőzték a napomat, akár vissza is bújhatok az ágyba. Ennél nagyszerűbbet nem hozhat a hátralévő néhány óra, kár is reménykedni. Mondom, mit olvastam: Bayer Zsolt 1995-ben a Lockheed-Martin cégtől húszezer dollárt kapott az Amerika-sorozat elkészítésére, ezért az F16-os repülőgépeket gyártó bázison kellett forgatnia és dicsérnie a terméket. Hogy ez mivel függ össze, azt nem tudom, de nem is keresek értelmet a cikkben. Az Orbán-kormány eredendő bűne pedig az volt, hogy nem F 16-osokat vásárolt. Ha azt vásárolt volna, most akár autodafét is rendezhetne, az amerikaiak tapsolnának hozzá. Ezt abból lehet tudni, hogy:A legvadabb, legocsmányabb diktátorok is kedves, megbecsült emberei voltak az amerikaiaknak, ameddig az ő érdekeik szerint voltak diktátorok. Orbán viszont egyszeriben elfogadhatatlan lett, mert nem vette meg a cuccot." (Bayer Zsolt/ Magyar Hírlap) Erre szokták mondani, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségekre. Bár valószínűleg nem óhajtotta Bayer Orbánt a legvadabb, legmocskosabb diktátorokkal egy mélységbe emelni, ez ügyesen sikerült neki.

A tüntetésről is megemlékezik. Az eddigi büdösbogarak néhány ezer idióta, emberileg egy telefon árával azonosak fejenként. Hát, így valahogy.

Azt is sikerült megtudnom, hogy a mi Zsoltink valahol van jelenleg, de ne aggódjak, mindjárt hazaér és megszervezi a dolgokat. Konkrétan a békemenetet, mert igény van rá. Meg is indokolja, a béke jegyében:           "Amúgy valóban fontos az advent és az elcsendesedés, de nem akkor, amikor amerikai kiképző őrmesterek és otthoni seggnyalóik egyszerre üvöltik a pofánkba, hogy „leszarják Mozartot”. Akkor vissza kell üvölteni. Vissza kell ütni. És nagyon nagyot. Hogy a helyükre takarodjanak. Aztán majd el lehet csendesedni."(Bayer Zsolt).

Hát van ennél szebb? Őszintén! Az ezer oldalról pofozott Fidesz kormány úgy meg van védve, hogy csak úgy füstöl! Kicsit savanyú, nagyon narancssárga és erősen röhejes.

Az ellenséges külföldi hatalmak/bukott baloldal/CIA/Norvégia által utcára vitt, a tulajdon mabiltelefonjaiknál kicsit hülyébb Fidesz szavazók meggyőzték Orbán Viktort, hogy a demokratikusan egyedül kitalált netadót szintén demokratikusan egyedül vonja vissza, ezzel is bizonyítva mennyire nagyon, de nagyon...Ezzel szemben mindjárt jön a békemenet és advent örömére pofán csapja az önmagát népnek képzelő népet, hogy az a helyére takarodjon. Mert a kormány (értsd: Orbán) döntéseivel, politikájával szemben tüntetni nem demokratikus, ellenben jön a békemenet és szétveri a fejünket. Az demokratikus. Értem én.

Vagy mégsem?

És ma még csak kedd van!

hmm.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

politika társadalom békemenet