2014. nov 10.

Tüntetés világító krumplival, avagy a hülyeség virágai

írta: E_S
Tüntetés világító krumplival, avagy a hülyeség virágai

Kora reggel híreket olvasni, extrém sportnak minősül. Főleg, ha az ember (ez esetben én) régebbi cikkeket is beiktat a programba. A legutóbbi tüntetés kapcsán még várni kell a véleményekre, pedig a nagyszerű és minden körülmények között objektív, pártoktól független, korrekt MNO-val kezdtem a napot. Sajnálatos módon csak az előző tüntetésről találtam egy publikációt, amiből megtudhattam, hogy csupa jómódban élő, identitás-zavaros, beszédképtelen divatmajom és néhány szenilis vénasszony tüntetett, de fát vágni például jó. Szerencsére a szerző rendelkezett megfelelő számítógéppel és internet kapcsolattal is, hogy eme remek írást világra hozhassa és közkinccsé tegye. Nekem is vannak ilyen eszközeim, úgyhogy én meg olvashattam. Mégis szép az élet!

Hogy tegnap kik tüntettek, még nem világos. Ha szerencsénk van, a köztévében majd megmondja a feldúlt kommentátor, aztán elrohan a felesége két trafikja közül az egyikbe és vesz egy doboz cigit, hogy megnyugodjon. Így megy ez.

Remélhetőleg újra lesz néhány publikáció, amiben ki lehet fejteni: micsoda nevetséges dolog az, hogy drága mobilokkal tüntetnek a burzsujpalánták! Amúgy tényleg. Gondoljunk csak bele, mekkora gáz lenne, ha az a néhány millió ember tüntetne, akik egyre nyomorúságosabb körülmények között küzdenek a holnapért. Mennyivel kevésbé lenne látványos, ha nem világító mobilokat, hanem egy fonnyadt krumplit, befizetetlen csekkeket, üres tányérokat mutatnának az ég felé. Szerencsére ők nem fognak felvonulni a Parlament elé, sem sehová. Gyalog messze van Budapest, buszjegyre meg nem telik. Ezt tudja szerencsére a kormány is, nem is fél tőlük. A fiatalokra meg nem számított, ezért most nagy a kapkodás a kommunikációban. A baki annyi, ahányszor megszólal valaki. Az már külön vicces, hogy mostanság L.Simon László szólal meg minden ügyben. Értem én, hogy a kormányban csupa univerzális zseni van, akik abszolút alkalmasak a többcélú felhasználásra. Igaz, L.Simont nehéz űberelni, bár én szívesen meghallgatnám Kerényit, Matolcsyt és még néhány nagyon okos embert ebben a témában. 

Na, de momentán L.Simonnal kell beérnünk, akit onnan lehet megismerni, hogy bár van neki szakálla, mégsem Vida Ildikó, ellenben mélységesen úgy tudja, hogy még mindig postakocsival, postagalambokkal és füstjelekkel jönnek-mennek az üzenetek. Vida Ildikót meg onnan ismerhetjük meg, hogy a netadó kapcsán kirobbant tüntetések által aktivizálódott polgárok immár az ő lemondását követelik. Meg mellesleg az egész NAV vezetését, a kormányét és Orbán Viktorét is. Nem ok nélkül amúgy, mert normáliséknál ilyen esetben lemond/menesztik a gyanúba keveredett vezetőt, aztán nyomozás és amennyiben ártatlan, nagy csinnadrattával lehet szentté avatni. Ha véletlenül mégsem ártatlan, akkor kisebb csinnadrattával irány a hűvös. Ha ártatlan, de bűnösen buta a pozíciójához, akkor meg kinevezik postamesternek Timbuktuba.

Ezzel szemben Varga miniszter úr sietett kijelenteni, hogy a világért sem jut eszébe kirúgni a hölgyet, mert az ártatlanság vélelme őt is megilleti. Hát igen. Annyi ártatlan van a jelenlegi kormányban és a volt kormányokban, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük, amin aztán a békemenet száraz lábbal átkelhetne Pestről Budára.

Vagy vonattal is átkelhetnének, mint a miniszterek elnöke tette. Puritán ember, nem költi az adófizetők pénzét drága repülőjegyre, sem testőrökre. Az ártatlanság vélelme pedig őt is megilleti. Szerencsére.

Viszont mi a helyzet Váradi András, alcsútdobozi polgármester-jelölt halálával kapcsolatban? Engem történetesen érdekel, mi történt a gázolóval. Valóban ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség? Az a hír is járja, hogy a gázoló hamis iratokkal igazolta magát, de ezt a rendőrség állítólag cáfolta. Olyat is olvastam, hogy az idős gázoló sajnálatos módon elhunyt, de ezt sem erősítette meg senki. Az a hír igaz lehet, hogy a gázoló visszautazott Ausztriába? Miért nincs hivatalos hír a nyomzásról, a gázolóról? Ki és miért lapít ez ügyben (is)?

A Századvég-sztori is kezd kibomlani. Általában, egy csomó dolog kezd szivárogni. Lassan, de biztosan.

Tegnap tüntetés volt. Előtte is. Lehet úgy tenni, mintha néhány újgazdag-csemete unaloműzés céljából háborogna, de nem biztos, hogy jó a taktika. Az történik, aminek 25 éve meg kellett volna történnie. Az emberek élnek azon jogukkal, hogy kritikával illessék a kormány működését. Talán érdemes lenne a kormánynak elgondolkodni, mit kellene módosítani, mi az, ami rossz és javítani lenne szükséges. Ugyanis ha már nem csak "drága" mobilokkal világító fiatalok (nem életkori kategória ebben az esetben!) fognak vonulni 10,- vagy 100 ezren, hanem csatlakoznak hozzájuk a csalódott, kétségbe esett emberek a fonnyadt krumplival, üres tányérral, kilakoltatási végzéssel, netán a hajléktalanok is előbújnak a bokrok alól, akkor nagyon nagy baj lesz.

Ezt ésszerű kormányzással, átgondolt programokkal, a kirobbant botrányok teljes és nyilvános vizsgálatával, átlátható gazdálkodással, becsületes elszámolással lehetne meggátolni. Én azonban attól tartok, be kell érnünk hülye nyilatkozatokkal. Lelki szemeim előtt van a jelenet, ahogy a KDNP teljes létszámban bevonul a templomba és imaláncot szervez a mielőbbi tél, a mínusz negyven fok és két méteres hó érdekében.

Tartok tőle, 17.-én még sem mínuszok, sem hó nem lesz.

"Csak" tüntetés. De addig még sok érdekes dolog bukkanhat elő a felborult biliből. Ha csak az információk el nem keverednek a postán.

viktor-zurich.jpg

Orbán Viktor a zürichi restiben, vonatra várva. Fotó: 444.hu

Szólj hozzá

hazugság tüntetés társadalom NAV botrány