2014. nov 19.

Nyugi, kedves önkéntes honvédők!

írta: E_S
Nyugi, kedves önkéntes honvédők!

Itt ülök ezen a borús reggelen és nem értek semmit. Pedig igazán igyekszem, de úgy tűnik, gyenge szellemi képességeim alkalmatlanná tesznek a szélesebb összefüggések befogadására.

Eddig is csiripelték a hőscincérek, hogy szinte mindenki a mi kicsiny országunkban óhajt uralkodni. A bűnös olykor ötletszerűen változik ugyan, de lényegében marad a vezérmotívum, a véráztatta magyar anyaföld mielőbbi felhabzsolása idegen hatalmak és az őket segítő, idegenszívű, magukat magyarnak valló hazaárulók által.

Vagy valami hasonló.

Értem én, hogy minden ország, annak vezetése ránk feni a fogát.

Csak egyet nem értek: Miért, tessék mondani?

Mit szeretnének megkaparintani a (jelen állás szerint) norvégok és az USA?

Az olajunkat? Ez nem is olyan buta gondolat, mert ugye ott a korrupciós botrány, amiben a Bunge Zrt. neve felmerült. Mit gyárt a Bunge? Étolajat! Naugyehogy!

Esetleg az aranyunkra hajtanak? Nem érdemes annyit vergődni érte. Keressék Klapkát, annyi aranyat vehetnek, amennyit csak akarnak. Jó áron.

A kikötőink kellenek? A Balatonon van néhány, de onnan marhára nehéz megközelíteni a tengert.

Ásványi kincsünk legfeljebb ősszel van, amikor Őrhalomban kiássák a krumplit.

Piacnak elég aprócskák vagyunk, az USA-nak messze is, meg ennyi energiát kár is belénk feccelni. Hozhatja mindenki a cuccot, amit ránk akar sózni. Vagy megvesszük, vagy nem. Vagy futja rá, vagy nem. Ezért kár lenne ármánykodni.

Gyarmatokkal is szűkösen állunk, hirtelen Füzesgyarmat, Fehérgyarmat és Balassagyarmat jut eszembe.

Ha szorgos rabszolgákra van szükség, akkor sem kell fű alatt jönni. Elég a magyar munkáltató 500-700 forintos órabérére ráígérni egy fagyi árát, máris állunk sorba a felvételnél.

Olvasom a "pártatlan" lapokat, de változatlanul értetlen vagyok. Igaz, sikerült megtudnom, hogy a "politkai vonalvezetés" az, amire az amcsik foga fáj. Azt akarják folyásolni befele. Na, de merre? Meg minek? Mi hasznuk belőle? A kérdés az, mit akar az USA? Valami rothadt demokráciát akar ránk tukmálni? Vagy mit? Ők mit nyernek ezzel?

Máshol a norvégok támadnak, szintén hatalomszerzési vágytól fűtve. Azannyukat! Ezek is az olajunkra hajtanak? Vagy a koronánk kell nekik? Tudom, a fogászat-turizmus elég népszerű, de szerintem lehet kapni időpontot valamelyik jobb klinikára, ezért kár egy csomó pénzt fektetni a kormány megbuktatásába.

Biztosan vannak még többen is, akik rá akarják tenni a szőrös mancsukat akácmézes kis országunkra, pálinkával átitatott szabadságunkra csorog a nyáluk. Jelenleg az USA és Norvégia a fő ármányos.

A kormánytól nem túl távoli lapok szerzőit még csak értem. Ezért kapják a fizetésüket. Na, de aki ingyen beszél ostobaságokat? Az miben hisz és miért? Feltűnt még valami. Talán rosszul látom, de nekem az a benyomásom, jellemzően külföldről nyakunkba szakadt honfitársaink azok, akik leginkább nagyon-nagyon védik a hont. Ellenünk. Mert mi van akkor, ha történetesen nem Obama, nem a norvégok ármánykodása miatt zúgolódik az, aki ezt teszi, hanem magától? Ingyen? Mert például hiába nézi a köztévében a híreket, amiben percenként elmondják neki, mennyire szárnyal a gazdaság, milyen nagyon jó nekünk, mégis máshogyan érzi? Mert - teszem azt - nem tudja fizetni a törlesztőket, kilakoltatják, elveszítette az állását, minimálbérből nyomorog, nem tudja taníttatni a gyerekét, nem képes fizetni a rezsit, nem telik ételre? Mi van, ha azért keseredett el, mert megfelezték a rokkantellátását, dolgozni nem tud az egészségi állapota miatt, a munkanélküliség magas aránya miatt? Mi van, ha nem tetszik neki, hogy a gyereke több hónapi/évi hiábavaló álláskeresés után fogta a bőröndjét és más országban keresett/talált boldogulást? Mi van, ha azért dühös, mert elvették a 20 éve működtetett trafikját és nem tud miből megélni? Esetleg nem jutott földhöz, fillérekért el kellett adnia az évtizede megélhetést biztosító állatállományát és közben a butikos, műkörmös, fogorvos nyert a földpályázaton? Mi van akkor, ha egyszerűen dühíti az embereket, hogy annyi nyomorgó van az országban? 

Tehát mi van akkor, ha nem Norvégia, nem az USA szítja az indulatokat, hanem magunktól vagyunk egyre idegesebbek? Ha nem Norvégia-Gyurcsány-USA-Gyurcsány-ballib-Gyurcsány tengely pénzeli a vén hülye/éretlen romkocsma-töltelék (attól függően, melyik publicista elméletébe mi illik bele) tüntetőket, hanem egy csomó ember egyszerűen csak olyan országot akar, ahol a politikusok értünk vannak és nem fordítva, lehetőleg keveset lopnak, az adóhatóság beccsületesen teszi a dolgát, ahol nem jut eszünkbe a kormányfőről Mészáros Lőrinc neve? Mi több, ahol egy ország nem tudja, ki az a Mészáros Lőrinc! Sem azt, kicsoda Lázár, Rogán, Szijjártó, Gyurcsány, Simon, Mesterházy, Papcsák, Vida Ildikó, meg a fene tudja kicsoda? Mert nem botrányokról, korrupcióról, hirtelen növő lakásokról, vérforralóan drága házakról, milliárdos állami megbízásokról hallunk, hanem arról, hogy javul a közoktatás, rövidülnek a kórházakban a várólisták, egyre több a munkahely, meg lehet élni a fizetésből, egyre kevesebb ember éhezik, egyetlen gyermek sem éhezik.

Mi van akkor, ha nem aljas háttérhatalmi munkálkodás eredménye az, hogy egyre többen emeljük fel a hangunkat? Mi van, ha nem pénzeli senki az elégedetlenkedő tömeget, egyszerűen arról van szó, hogy oka van az elégedetlenségnek? Például.

Mindenkinek szíve joga akkora hülyeségben hinni, amekkorában csak akar. De arra senkinek nincs joga, hogy a másként gondolkodó embertársait hazaárulónak nyilvánítsa, az ország elhagyására szólítsa fel. Milyen alapon merészel ilyet tenni bárki is? Nem értem, soha nem is fogom megérteni.

Őszintén szólva, nem is akarom megérteni. Az ostobaság, a gyűlölet, a hagymázas elméletek megértése nem dolgom. Nem mocskolom össze magam ezzel. Az országban lényegesen több, normálisan gondolkodó ember él, mint ahány elvetemülten szélsőséges kretén. Csakhogy a normálisak eddig hallgattak, most meg már nem hallgatnak. Ezért hergeli magát az összeesküvés elméletben hívő, árulást kiáltva mindenre és mindenkire. Az ő szemükben halált érdemel mindenki, aki nem Orbán feltétlen híve, akár még a kóbor macskában is felfedezik az ellenséget. Érdekes módon Putyin az egyetlen elfogadható alternatíva, Oroszország a kívánatos partner, a fényes jövő. Mondják ők.

Nyugalom, kedves szélsőséges honvédő polgártársak! Nem az ellenség támad kívülről-alulról-fölülről-oldalról, csak mi, a többi országlakó szólaltunk meg. Felesleges cakkozni az idegrendszereteket mindenféle ellenségek ádáz keresésével, mert csak mi vagyunk azok, a többi magyar ember. Ha így jól érzitek magatokat, akkor persze semmi gond. Ha nem érzitek jól magatokat, irány a doki! Lehet ám gyógyítani ma már a paranoiát. Kicsit sokat kell ugyan várni, ameddig sorra kerültök, de szerintem megéri.

Mi -sokan- azt mondjuk, hogy nem kérünk Putyinból, normális országban, emberhez méltó életet akarunk élni.

Szabadon.

Demokráciában.

Don't worry...be happy!.jpg

Európában.

 

Szólj hozzá

politika tüntetés társadalom szélsőség