2014. dec 06.

Sértett kis zsarnok

írta: E_S
Sértett kis zsarnok

Orbán Viktor megbántódott. Egy amerikai szenátor, egy ottani Kövér László, egy helyi Deutsch Tamás túlzó jelzőt használt a miniszterek elnökére. Van ilyen. Az amerikai szenátor szavai eljutnak Orbán Viktorhoz. A magyar emberek szavai nem jutnak el. A nagyobbik baj ez.

Mindenkinek megvan a véleménye, a gondolatai a kialakult helyzetről. Én a magamét tudom elmondani. Meg is teszem, bár tudom jól, nem jut el oda, ahová szánom.

Ez a kormány nem az én kormányom. Nem azért, mert más párthoz tartozom, vagy mert más párttal szimpatizálok. Soha nem voltam sem tagja, sem szimpatizánsa egyetlen pártnak sem. Amikor a Fidesz megnyerte a 2010-es választást, reménykedtem. Bíztam abban, hogy okosan használják fel a többségüket, hogy valóban vannak terveik az ország és az országban élők helyzetének javítására. Reménykedtem, hogy szép lassan javul majd a helyzet, közös erőfeszítéssel élhető és fejlődő demokráciát építünk. Nekem mindegy lett volna, mely párt, vagy pártok irányítják az országot. Csak jól csinálják, amennyire lehet. Legalább egy kicsit jól. Ha hibákkal, tévedésekkel is, de döntően jól. 

Orbán Viktor azt mondja, Magyarország függetlenségét támadás éri. A kormányzati kommunikáció, a közpénzből fizetett kormánysajtó ezt harsogja.

Magyarország függetlensége már régen elveszett. Orbán Viktor és tettestársai vették el. 

Nem külföldről fenyegetik a függetlenségünket. Belföldről. Önök, akik kormányon vannak és akik szolgamód támogatják ezt az embertelen, hazug és aljas rendszert. Azok, akik árulónak merészelik nevezni mindazokat a honfitársaikat, akik nem ismerik el a kormány mindenhatóságát. Önök és szolgáik azok, akik bárkit, aki nem hajlandó elfogadni a mostanra kialakult helyzetet, minden létező módon igyekeznek lejáratni.

Nekem még soha, egyetlen külföldi sem mondta azt, hogy árulója lennék ennek az országnak. Önök és híveik mondták ezt nekem. Önök és híveik hangoztatják azt, hogy takarodjak az országból, takarodjon mindenki, aki másként gondolkodik, mint az ország vezetői.

Ez a kormány elfoglalta az országot. Elfoglalta, kirabolta és uralkodni akar minden tettünk, gondolatunk felett. Lehetséges, hogy jogilag rendben van az, amit tesznek. A jogot is elfoglalták, szükség szerint megváltoztatták. Lehet rendben jogilag az, hogy Orbán Viktor apja vezetője lett egy bányának, amit közpénzből kitömtek, majd áron alul megvásárolhatta a kedves papa. Lehet rendben jogilag az, hogy az állami gazdaságokkal is ugyanezt tették, megbízható embereik kezére játszva azokat. Lehet rendben jogilag, hogy bankokat államosítanak, közpénzből feltőkésítenek és a hűséges embereiknek juttatják, magánkézbe. Lehet rendben jogilag az, hogy az állami földek bérletét híveiknek juttatják, földönfutóvá téve olyan családokat, akik generációk óta földművelésből éltek. Erkölcsileg nincs rendben.

Semmi sincs rendben erkölcsileg. Az sem, hogy a miniszterek elnökének felesége, veje, rokonai hihetetlen módon gazdagodnak. Az sem, hogy a kormány tagjainak százmilliós ingatlanjai vannak úgy, hogy ezek fedezete nem tisztázott. Mondhatja azt a miniszter, hogy ő nem hajlandó szégyenkezni azért, mert a szülei egy élet munkájával megteremtették a lehetőségét annak, hogy ő, harmincvalahány éves korában megvegye a negyedik luxusingatlanát. De igen, szégyenkezni kellene. Nagyon szégyenkezni. Mindannyiuknak.

Szégyenkezni Mészáros Lőrinc, Simicska, Matolcsy, Rogán, Lázár, Vida, Szijjártó, Schmitt, Polt, L.Simon, Selmeczi, Kerényi, Hoffman, Orbán, Semjén, Balog, Balogh, a Közgép, a tízmillós vadászatok, a drága ékszerek, a szőlőbirtokok, bányák, luxusingatlanok, külföldi utazások, a barátok sokszázezres fizetései miatt.

Szégyenkezni a dilettáns kormányzás, a civil szféra szétverésének kísérlete, az országot beterítő reménytelenség, kiszolgáltatottság-érzés és félelem miatt.

Soha nincs jó vége annak, ha hülyének néznek egy egész országot. A NAV átvilágítása helyett folytatódik az, ami eddig is történt. A kormánynak nem tetsző, kritikus hangok elfojtása, az RTL adóhatósági vizsgálata úgy, hogy ehhez éppen a NAV-ot használja fel a kormány, ahogy eddig is tette ilyen esetekben.

Jogilag rendben lehet a vizsgálat, amúgy bűzlik. Ahogy bűzlik az Ökotárs ügye is. Horváth András vegzálása is. Soros György, a CIA, Gyurcsány Ferenc, Norvégia, az Unió és ki tudja, kinek a belerángatása a belpolitikába is bűzlik.

John McCain újfasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort.

Ez túlzó megállapítás. Orbán Viktor egy sértett kis zsarnok, akinek kezd kicsúszni a hatalom a kezéből. Ő valószínűleg nem érzékeli a valós veszélyt, amit a közvetlen alattvalói igen. A bukás nem csupán politikai következményekkel jár majd. Ahhoz túl sok ember éhezik, fázik és veszítette el minden reményét. 

Orbán Viktor talán nem tudja, amit a környezete igen. Nincs szó külső támadásról. Senki sem bántja az országot. Senki sem akarja kívülről megkaparintani a hatalmat. Csak vissza akarjuk venni az arra méltatlanoktól. Mi, országlakó civilek. Talán a kormányban olyanok is vannak, akik tudják: a politikailag passzívak ébredezése, az ellenzéki civilek mozgolódása szelíd tavaszi fuvallat ahhoz az elemi erejű dühhöz képest, amit a kormány saját szavazói éreznek azért, mert becsapták őket. Ha van valami, amitől rettegnie kell Orbánnak és a kormányának, az a becsapott, kifosztott és felbőszített szavazóinak egyre növekvő tábora. Nekik kevés lesz a kormányváltás. 

Igen, megtámadták Magyarországot. A tulajdon kormánya támadta meg. De talán még működik az ország immunrendszere és képes lesz kilökni magából a fertőző gócot. 

A következő hónapokban ki fog derülni, van-e, lesz-e életképes, demokratikus, fejlődő Magyarország, vagy egy köz(g)épkorba visszacsúszó, kifosztott és gyáva gyarmat leszünk. Önnön kormányunk gyarmata.

q.png

Szólj hozzá

politika társadalom demokrácia Orbán Viktor