2015. feb 28.

Elengedtük Orbán Viktort

írta: E_S
Elengedtük Orbán Viktort

Orbán Viktor megtartotta idei országromboló beszédét. Az uniós pénzből összebarkácsolt Várkert-bazárban, magyar zászlók sorfala előtt. Az új szlogen "Magyarország erősködik" igazán találó. 

Szűk közönség előtt zajlott a felolvasás, szendergő kaszinósok és szorongó alattvalók biztonságos gyűrűjében.

A miniszterek elnöke szokásához híven kinyilatkoztatott, igét hirdetett, azonosította önmagát az ország lakosaival, hülyeségeket beszélt, de hát az volt neki leírva a papírra. Így jár az, aki ismeretlen táskás emberekkel, középszerű jogászokkal, kivénhedt focistákkal, elvtelen életművészekkel és gyáva gerinctelenekkel veszi körül magát. A zavar nem most keletkezett, de egyre feltűnőbb. Orbán képtelen tudomásul venni, hogy nem ő az ország, nem irányíthat minden gondolatot, nem nyilakozhat mindenki nevében. A kormány képtelen kézben tartani a szétszéledő nyájat. Nem lehet mindenkit hülyének nézni, tartósan pedig főleg nem. A hazugság az hazugság, a korrupció korrupció, a lopás lopás, a hazaárulás hazaárulás. Akkor is, ha megpróbálja valaki természetesnek beállítani, majd eltagadni, végül másra kenni.

„Elengedtük ellenben a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorításokat, a multikulturális társadalom téveszméjét és a liberális társadalompolitikát is.

Vállaltuk a sok méltatlan támadást, és elengedtük a politikai korrektség dogmáját is. A magyar ember természeténél foga politikailag inkorrekt, vagyis még nem vesztette el a józan eszét” - mondta Orbán Viktor.

Három mondatban összefoglalta országlásának elmúlt éveit. Bizony, a már elkövetett és a jövőben elkövetni szándékozott bűnök mellett el kell számolni azzal az erkölcsi rombolással is, ami talán a legnagyobb kárt okozza az országban. Elmagyarázom egy példával, mire gondolok.

Néhány napja a Buda-Cash ügy egyik áldozatáról írtam. Az Igazgyöngy alapítvány számlája is hozzáférhetetlen lett, kétségessé vált egy komoly munkahelyteremtő-projekt megvalósíthatósága. Mélyszegénységben élő családok megélhetéséről van szó. Jött egy megrázó hozzászólás. Idézem.

"Törvény előtti egyenlőség.
Julinéni nyögdíja nem hátrébb való, mint a kedves putrilakókat kupálók soros, vagy norvégpénze."

EZZEL kell elszámolnia Orbánnak, az egész kormánynak, a holdudvarnak, tanácsadóknak, mindenkinek. Nem a hozzászóló személye érdekes. Nem az értelmi képességei, nem az emberi mivoltának sekélyessége, nem a gyávaságból és gyengeségből fakadó sötét indulatok, nem is az önálló gondolkodás hiánya. Ebben a két mondatban benne van a kormány minden bűne. Ez nem hozzászólás, ez vádbeszéd. Olyan vádbeszéd, ami alapján bármely, egészséges erkölcsű, európai gondolkodású, szabad, demokratikus ország lakói képesek ítéletet mondani a hatalommal visszaélő csürhe felett.

Nem, mintha Juli néni nyugdíja nem lenne nagyon fontos, mert az. De ez a sötét gyűlölet a kormány kommunikációjának állandó eleme. A gyűlöletkeltés minden és mindenki ellen, aki nem feltétlen, kritikátlan kiszolgálója a jelenlegi hatalomnak. A harcba hívó, ellenséget kereső kommunikácó része. Bárki lehet ellenség, ebben az egyetlen hozzászólásban mindjárt van négy is. A putrilakók, a rajtuk segíteni akaró alapítvány, Soros György és a Norvég alap. A kormány, Orbán és személy, arc és név szerint azonosítható tettestársai tulajdon hatalmuk kiépítése és megtartása érdekében az emberek egy részében meglévő aljas ösztönöket hívja elő. Tudatosan, előre megfontolt, megtervezett, kidolgozott módon. Orbán kormányának lételeme a harc, az ellenség kijelölése, a mozgósítás. Gondolkodó, belső tartással és értékrenddel bíró, tanult emberek helyett ösztönlényeket akar a kormány. Nyájat, amely irányítható, ugyanakkor kiszámítható és a végletekig kizsákmányolható úgy, hogy a nyáj egyes tagjai tudatában sincsenek annak, hogy cserélhető, eldobható, feláldozható eszközök. Az összetartó erő a közös ellenség, a torzan értelmezett nacionalizmus és a szép jövő soha be nem teljesülő ígérete.

A kormánypropaganda állandó eleme a demokrácia, a liberalizmus eszméjének kiforgatása és gyűlöletet keltő ellenséggé formálása. A szegénység szégyen, a zsidók, cigányok, idegenek, külföldiek, melegek egy rémisztő multikulturális-nemzetrontó-munkahelyeket a magyaroktól elzsákmányoló-élősködő-veszélyes masszává olvadnak a "politikusok" szavai nyomán. Az idősek, sérültek, munkanélküliek hasznavehetetlen, kártékony csoporttá alázva a társadalom peremére szorultak. Minden üldözendő, ami külföldi és mindenki, aki nem igaz magyar. Hogy ki az igaz magyar, azt a kormány mondja meg a köztévében, közrádióban, közsajtóban, bérújságírók szavaiban, miniszterek, szóvivők, államtitkárok nyilatkozataiban. Valójában csak az igaz magyar, aki hűséges híve, alázatos szolgája, gondolkodás nélküli parancsvégrehajtója a hatalomnak.

A gondolkodás hiánya nagyon fontos eleme a totális hatalomgyakorlásnak, ezzel gyűlt meg a kormány baja mostanában. Minden időben és minden országban vannak, voltak és lesznek olyanok, akik bármit, annak az ellenkezőjét és ezek keverékét is kételkedés és kérdezés nélkül elhiszik a propagandának. Olyanok is vannak, akik jobb meggyőződésük ellenére állnak be a nyájba. Pénzért, hatalomért, egy jobb állásért, percnyi hírnévért, vagy egyszerű félelemből. Mindenki, aki ezen a körön kívül esik, az ellenség. Orbán Viktor, a kormány, az egész rendszer haszonélvezőinek ellensége.

Ezt harsogja a kormánypropaganda, maga a miniszterek elnöke is ezt hirdette ki az országrontó beszédében. Harcba hívta a népét, harcba küldi az ország lakóit. Egymás ellen. Mindenki ellen. Mert fél, mert gyáva és mert egyre gyengébb. Márpedig bukni nem szabad, mert az egyenes út a bíróságra. Nem csak Orbánnak, nagyon sokaknak. Tehát a hatalmat meg kell tartani, bármi áron. Meg kell győzni a híveket, hogy az a Putyin, akit Orbán a keblére ölelt, jó ember, akit Gyurcsány ölelt a keblére, az meg rossz ember, rossz Putyin volt. Mert kell Paks II., kell az onnan szétcsatornázható és senki által nem ellenőrizhető pénz. Rengeteg pénz. 

Új jelszavak kerültek elő. Polgárság. Keményen dolgozó emberek. Ide, ebbe a körbe kell tódulni a nyájnak. Aki nem hajlandó erre, az ellenség. Azok a szocik. A balosok. Liberálisok. Ellenség, akiket le kell tiporni, el kell hallgattatni, elüldözni, kitagadni. Előkerült a fenyegetés is. Ha nem a jelenlegi kormány marad, akkor jönnek a szocik és mindent romba döntenek. Harsogja ezt Orbán, a romokon állva. 

 „Ha nem leszünk észnél, azok fognak korrupcióval vádolni, akik szétlopták az országot”- ordítja a miniszterek elnöke. Bizony, el fog jönni az az idő. Én, te, sokan vagyunk, akik nem loptuk szét az országot. Igen, korrupcióval vádoljuk azokat, akik korrupcióban bűnösök. Tudom, hogy a bukás súlyos következményekkel fog járni azok számára, akik most minden eszközt megragadva igyekeznek menteni önmagukat, a hatalmukat és a vagyonukat. Mert igazán nagyot bukni magasról lehet. Ha eljtunk a választásokig, a kormány szemrebbenés nélkül feküdne össze akár a Jobbikkal, akár az MSZP-vel, ha érdeke úgy kívánja. Ideológia is lenne hozzá, mert az mindig, mindenhez van.

Omladozik a rendszer. Fogyatkozik a nyáj, ébredezik az öntudat. A keményen dolgozó emberek nem akarnak háborúzni, hanem normális, nyugodt, kiszámítható és élhető országot akarnak. Már nem félnek a "szociktól", mert látják: a múlt rendszer nem építhető vissza. A jelenlegi rendszer pedig hazug, korrupt, öncélú, zsarnoki, romboló és kártékony élősködővé vált.

Már nem a keményen dolgozó emberek félnek.

 

Ez áll ma, 2015. 02. 28.-án Orbán Viktor hivatalos facebook oldalán. Csatába hívja a népét.

" Ha polgári Magyarországot akartok, márpedig azt akarunk, akkor ideje ismét harcolni érte. Harcolni pedig csak együtt lehet, és nem egymás ellenében. Mert egységben az erő, mert egy a tábor, egy a zászló."

Igen, egységben az erő. De nem egy a tábor és számtalan a zászló. 

Igen, polgári Magyarországot akarunk. Szabad, demokratikus, békés, fejlődő polgári Magyarországot.

ov.jpgFotó: facebook

 

 

Szólj hozzá

külföldi magyar félelem propaganda érték cél biztosít