2015. ápr 15.

Egy kicsit lopós, de mi így szeretjük.

írta: E_S
Egy kicsit lopós, de mi így szeretjük.

Amikor összeragad a párt, a kormány és az állam, ember nem szedi szét többé.

 

Mi a különbség a Fidesz, a kormány és az állam között? Ahogy én látom, jelenleg a következő a helyzet: "Az állam én vagyok!" jelenti ki a kormányt alkotó Fidesz. Egyszóval jóformán semmi. Ami nem túl jó, de nem is különösebben egészséges dolog. Egy kicsit ront az amúgy is rossz helyzeten, hogy az egyház is belekeveredett ebbe a kulimászba és ha színesíteni nem is nagyon tudja a zagyvalékot, keseríteni feltétlenül.

Tehát sem beleszólása, sem ráhatása, de még csak rálátása sincs senkinek arra, mit, miért, hogyan és kivel. Sem a nem-Fideszre szavazók, sem a senkire nem szavazók minimálisan sem tudják érvényesíteni az akaratukat egy másik párt, szervezet, szakszervezet, civil közösség, szakértői bizottság, polgári testület, vagy bármi egyéb útján. A kormány túlhatalma példátlan az Unióban. A túlhatalommal való visszaélésnek ez a határokat és korlátokat nem ismerő módja pedig ismeretlen egy szabad, demokratikus jogállamban. Nem csak ismeretlen, összegyeztethetetlen is. 

Érdekei persze lehetnek bárkinek, ennek tiltása még nem farigcsálódott bele a gránitszilárdságúba. Eddig. De az érdekeit érvényesíteni senki sem képes, legyen az munkavállaló, munkáltató, vállalkozás, magánember, orvos, tanár, diák, közalkalmazott, közmunkás és még hosszan sorolhatnám, kinek az érdekei nem hozzák lázba a kormányt. Folytatás itt...

criminal-213740_640.jpg

Szólj hozzá

politika magyar kormány társadalom közpénz