2015. ápr 23.

Nyugger bá' a vén komcsi

írta: E_S
Nyugger bá' a vén komcsi

Egy ideig töprengtem, megírjam-e azt, amitől jó ideje feláll a hátamon a szőr. Aztán úgy döntöttem, hogy naná! Aki akarja, amúgy is felkapja az iszapot. Ha nem ezen, akkor máson. Azért itt jegyzem meg: igen, tudom! Vannak teljesen normális, okos, kedves, intelligens idősek, fiatalok, nők, férfiak, gyerekek. Állítólag politikusok is. Tehát ez NEM róluk szól, hanem mindenki másról. Azt is megjegyzem (bár sokszor megtettem már, de újra) az én számrendszeremben NEM az az öreg, aki akárhány éves. Öreg az, aki gondolkodásában, vagy annak tökéletes mellőzésében öreg. Akkor is, ha húsz éves.

Az újraéledt diáktüntetések kapcsán olvastam a hírt, hogy egy önmagát egyetemi tanárnak valló...úr ide nem passzol, bácsizni senkit nem fogok...kizárásos alapon marad a vénember. Tehát egy vénember rátámadt a demonstráló fiatalokra. Az egyikük arcába üvöltötve követelte, hogy takarodjon vissza tanulni és hasonló hangfekvésben megkérdezte: "te hány nyelven beszélsz?" A srác meglepetésében válaszolt, hogy ő három nyelven beszél. A Fidesz-károsult agg ettől úgy feldühödött (nem, kedves Olvasó! Nekem sincs fogalmam róla, ez miért dühítette fel a békésen üvöltöző polgárt), hogy pofon ütötte a fiút. Igyekezett megrúgni is, ez vagy sikerült neki, vagy nem. Végül a megpofozott egyetemista arcába fröcsögte: "Mocskos komcsi!"

Az egy dolog, hogy normális ember ettől elkezd sugárban hányni. Az egy másik dolog, hogy miért járkálnak szabadon az elmebetegek, ha közveszélyesek? A magam részéről teszek arra, hány éves volt a támadó. Hülyének lenni egyetlen életkorban sem indokolt. Az ilyet nincs miért tisztelni, mert elpazarolt egy csomó évet úgy, hogy csak rongálta közben a légkört, hasznot biztosan nem hajtott senkinek és semminek.

Mekkora barom lehet valaki, aki egy huszonéves arcába üvölti, hogy komcsi? Ő üvölt, akinek szinte biztosan ott lapul a párttagsági könyv az éjjeliszekrényben, MSZMP felirattal. Azon meg ott van a FIDESZ feliratú tagkönyv. Talán egy zsírpapír van közte, össze ne vesszenek. Talán az sem.

Eszembe jutott a másik demens, aki savval óhajtotta leönteni az éppen akkor demonstráló fiatalokat. Aztán sorra ugrottak be a képek rikácsoló vénasszonyokról, fenyegetőző klimaxkórusokról, gyűlöletnyálat fröcsögő vénségekről.

Tudom, sokszor elmondták okos emberek, hogy ők rajongók és nem tehetnek róla. Nem érdekel! Tehetnek róla! Szavaznak, mint mindenki más. Szabadon járnak az utcán. Szabadon üvöltenek a fiatalok arcába. Reszketve a tehetetlen gyűlölettől, félőrülten attól, hogy nem úgy van, ahogy ők gondolják, ahogy ők akarják.

Visszagondoltam a kormánypárt eseményeire. Békemenet, gyűlés, ünnepség, Orbán Viktor szónoklat, tök mindegy, micsoda. Mindenhol ezek vannak. Vagy ugyanaz a néhány száz ember, vagy nagyon sok van belőlük. A kormány teljes rajongótábora jóformán csak volt MSZMP tagokból áll! Hiszen alig van fiatal, de még középkorú is. Bőven nagyikorú a komplett hívősereglet. Amikor Bayer Zsolt tüzeli a tömeget egy előadáson, ott is lila hajak és kopasz fejek virítanak. Mindenhol. De ez még nem is lenne baj, hiszen akár normálisak is lehetnének, de nem azok. Hogy magára a fiatalságra irígyek, vagy csak egyszerűen a gyűlölet élteti őket, meg nem tudnám mondani. De szorgosak, kitartóak, elszántak. 

Van egy rosszízű szó, amit én most ki fogok sajátítani. Na, nem önmagamnak, nekem nem kell. Azoknak az embereknek (nem jó szó, de mit írhatnék helyette?) szánom, akik megőrülnek attól, ha más máshogyan gondolkodik, mint ők. Azoknak, akik az agyhalálon túl is képesek gyűlölni mindenkit, aki nem masírozik velük. Az olyanoknak szánom, akik képesek a jogaiért tüntető fiatal arcába fröcsögni a mocskos lelküket. Ők az igazi NYUGGEREK! Tökéletes jelző.

Trolloknak és kreténeknek szándékosan a végére írom: Nem arról szól ez a kis történet, amit mindjárt ide fogsz hányni! Nem érdekel, soha nem is érdekelt, ki melyik pártot kedveli, ha kedveli. Nem zavar, ha más teljesen másként gondolkodik dolgokról, mint én. Nem vagyok sem MSZP szimpatizáns, sem más párt híve. Egyszerűen az emberi tulokságot nem viselem el. Kis tételben is nehezen, de töményen, ahogy ez most a kormánypártot egy masszív gyűrűként körbeveszi, pláne nem. Ez van. Meg kék ég. 

angry-44591_640.pngKép: Nemo

Szólj hozzá

fiatalság düh idős békemenet