2015. ápr 24.

Egy fiatal lány halála. Ki adta a gyilkos kezébe a kést?

írta: E_S
Egy fiatal lány halála. Ki adta a gyilkos kezébe a kést?

Mennyire keresztény, mennyire demokrata? Bűnösök, cinkosok és végrehajtók.

Ilyen nehezen még nem kezdtem megírni egy cikket. Nem akarok, nem is fogok a tragédiáról írni. Mindent tudunk, amit tudni lehet. Erről nincs mit írnom. Másról viszont van.

Amikor a Fidesz-KDNP kormány eljutott a trafikokig, amikor azokat is elkezdte felzabálni, akkor sokan szóltak. Kiabáltak, kértek, igyekeztek észérvekkel meggyőzni a harácsolókat: baj lesz. A kormánypárt - mint mindig - senkire nem hallgatott, semmi nem érdekelte. Csak a bekebelezhető piac, a jó szolgáknak kiosztható zsold. Nem érdekelte őket az sem, hogy hány kisvállalkozást, családi boltot tettek tönkre a pénzéhségükkel. Az sem számított, hogy több tízezer család megélhetését vették el azért, hogy egy töredéknyi - hozzájuk hűséges - famíliának kioszthassák a koncessziókat. 

Évtizedek óta dohánytermék értékesítéséből élő családok kerültek lehetetlen helyzetbe, kis családi üzletek zártak be, mert a bevétel harmadát-felét a dohánytermékek adták. Az önmagát keresztényinek hirdető kormány egy pillanatra sem gondolt bele abba, hogy hány család kezéből veszi ki a kenyeret azért, hogy néhány hűbéresnek kalácsot adhasson. Folytatás itt...

kereszt.jpgFotó: Lázár Gergő

Szólj hozzá

társadalom gyilkosság trafik