2015. ápr 26.

Fekete póló, fehér boríték a zsebben

írta: E_S
Fekete póló, fehér boríték a zsebben

Az egészségügyi dolgozók hosszú menetelése. Egyedül maradnak, ahogy mindenki más ?

Nem olyan régen apám kórházba került. Idős ember, keringési problémák, mentő, kórház. Mentem, természetesen. Mit tehetek érte? Semmit, tessék megnyugodni. Itt jó kezekben van, vigyázunk rá.

Tudom, hogy vigyáznak rá. Sajnos, már tudom. Tapasztalnom kellett. Azt is tudom, hogy nagyon kevés az, amit én tenni tudok. Mégis, szeretnék valamit...hogy érezzem, hogy köszönetet mondhassak. Igen, a köszönetet borítékba teszem és egy nővér zsebébe csúsztatom. Osszák el maguk között, kérem! Mert gondoskodnak az apámról, mert mosdatják, mert türelmesen válaszolnak a gyógyszertől kába idős ember kérdéseire. Tudom, nem ezért teszik. Tudom, boríték nélkül is...mégis, kérem! Hadd adjam oda.

Indulok az autóhoz, amikor az iménti nővér kiabál utánam. Rohan, el ne tűnjek. A fülemhez hajolva súgja: Mi nem szoktunk ennyit kapni...tessék megnézni, nem rossz borítékot tatszett adni? Nehogy baj legyen és hiányozzon ez a pénz.

Rábámulok. Tízezer van a borítékban. Nem szoktak ennyit kapni. Fut, szinte kétségbeesve, nehogy baj legyen, nehogy ne maradjon ételre, rezsire. Nekem.

Tudom: nem mindenhol így működik. Nagyon is tudom. De itt, ebben a szlovák határ mellet lévő városkában, ezen az osztályon, ezeknél a nővéreknél így működik. Folytatás itt...

bih.jpg

Szólj hozzá

magyar egészségügy