2015. ápr 29.

Hazudozzunk, elvtársak! Ezek mindent bevesznek

írta: E_S
Hazudozzunk, elvtársak! Ezek mindent bevesznek

Elszabadult a kormány. Vékony jégen igazán izgalmas a nemzeti csárdás.

Valami egészen döbbenetes, ahogy a kormány igyekszik fűhöz-fához kapkodva belehazudni az arcunkba. Nem, mintha nem ezt csinálnák már öt éve, vagy némi átfedéssel és személycserékkel, 25 éve. De ami most történik, az olyan, mint amikor valaki csúszik lefelé egy sáros lejtőn és nem azzal foglalkozik, hogy kapaszkodót találjon, hanem zuhanás/gurulás közben a frizuráját igazgatja. Mintha nem lenne mindegy a becsapódáskor, mennyire kócolódott össze.

A nagyobb baj, hogy a társadalom is sminkel, miközben ég a ház körülötte. Évek óta ég a ház. Mi pedig hunyorgunk a koszlott tükörbe, hogy is lehetnénk csinosabbak. Hmm...a bal szemöldök vékonyabbra sikerült ...Vagy nem?

Eszem...szom megáll! Normális itt még valaki?! Kérem, a ház lángol, de közben már mindent kirámoltak a rablók. Úri-muri van itt, évtizede. Bumburnyákék hercegnek álmodják magukat, mindenki, aki nem tartozik a "brancshoz", az proli. Nem is proli, inkább rabszolga. Értéktelen szemét, akarat, hang és jogok nélküli selejt. Már nem hétszilvafások ők, hanem valóságos, született arisztokraták. Az uralkodó meg egyenesen az égiektől kapta a hatalmát.

Orbán Viktor egy mezőgazdasági üzemmérnök apa és egy gyógypedagógus anya szerelmének gyümölcse. Innen, Alcsútdobozról, ott is a falu végéről. A makacs, apja által gyakorta pofozott (Orbán nyilatkozta, nem én állítom) kiskölyökből frusztrált fiatal, majd hatalommániás felnőtt, végül a személyi kultuszt vallássá emelő kis diktátor lett. Nem tévedhetetlen, nem csodalény, nem jó kormányfő és nem jó ember. Hogy férjnek, apának milyen, azt meg kellene kérdezni a családjától, bár vannak sejtéseim. Folytatás itt...

horror-270304_640.jpg

Szólj hozzá

magyar kormány társadalom ellenzék Orbán